![]() |
Adalet hanım,
Fidelerin fotoğrafını düz renkli bir fonda (A4 kağıt gibi) çekerseniz, görünümleri daha belirgin olur. Veritabanında kullandığımız fotoğrafların belli boyutlarda olması gerekiyor: Fotoğraf özellikleri İki ayrı genişlikte fotoğraf kullanabilirsiniz. 400 piksel ve 600 piksel Sayfa düzeni açısından ara ölçüler kullanmayın. Fotoğraflarları sıkıştırırken dikkat edin. Ayar bölümünde 50 ya da 60 rakamlarını işaretleyin. Fotoğraflarınızı bu kurallara uygun yüklemelisiniz. |
Bundan sonra daha dikkatli olacağım Ferda hanım, isterseniz öncekileri silip küçülterek yükleyeyim.
|
2 Eklenti(ler)
Veri tabanına katkımız olursa ne mutlu bize
Eklenti 125568 Nuri Murvet Özkardaşlar Lotus (Nelumbo ) çimlenme 1 Eklenti 125569 Nuri Murvet Özkardaşlar Lotus (Nelumbo ) çimlenme 2 |
İlk fotoğrafın boyutları uygun (600 piksel), 400 piksel de olabilir.
Firma ismi yazan fotoğrafları da kullanmamız uygun değil. |
3 Eklenti(ler)
Cüce hatmi, Alcea Hollyhock.
Eklenti 126860 Ekim tarihi 17 Şubat Eklenti 126861 Tohumları iç mekanda yaklaşık 24 °C de çimlendirdim, çimlenme süresi 4 gün. Eklenti 126862 Çimlenme gerçekleştikten sonra Güneye bakan balkonuma aldım. |
2 Eklenti(ler)
Alıssum.
Tohum ekimi, 17 Şubat. Eklenti 126863 Çimlenme 21 Şubat Eklenti 126864 İç mekanda 24 °C sıcaklıkta. |
2 Eklenti(ler)
Aubrieta
Tohum ekimi 17 Şubat Eklenti 126866 Çimlenme, iç mekanda 24 °C sıcaklıkta 5. gün Eklenti 126867 |
3 Eklenti(ler)
Ipomea Nil, Gündüz sefası
Eklenti 126870 Ekim 20 Şubat Eklenti 126868 Çimlenme 23 Şubat, dış ortamda günün değişken ısısı ile. Eklenti 126869 Bitkinin Veri tabanındaki sayfası |
4 Eklenti(ler)
Cosmos
Tohum ekim tarihi 17 Şubat Eklenti 126916 Çimlenme iç mekanda ortalama 24 °C sıcaklıkta 5. gün. Eklenti 126914 Eklenti 126915 Eklenti 128771 Bitkinin veri tabanındaki sayfası |
3 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığı COBAEA SCANDENS
|
1 Eklenti(ler)
Margherıtına (çayır güzeli )
|
Arkadaşlar paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Fakat benim kafamı karıştıran bir konu var, çimlenen tohumların kotileden yaprakları birbirlerine çok benziyor. Adalet Hanımın yayınladığı Aubrieta ve Alyssum tohumlarını nasıl ayırabilirsiniz bu hali ile?
İlk iki yaprak yani kotiledon yapraktan sonra çıkan yapraklar fotoğraflanıp yayınlanmalı ya ilk çıktığı zaman ki halide fotoğraflanıp bitkinin kendi yaprakları göründüğü zamanki fotoğraflarıda eklenmeli.... Sevgiler ;) |
Sevgili Sebo, bitkiler kendi yapraklarını gösterdiğinde mesajlara ilave fotoğraf yükleyeceğim.
Ayrıca ilaveten, bulabilirsem bitkilerin veritabanındaki sayfaları için de link vereceğim. |
bende tam onu yazacaktımki sebahatin bey yazmış sadece ilk çıkan yaprakları resimleyince bitkileri tanımak zor hem ilk hemde gerçek yapraklarını çıkardıktan sonra aşama aşama fotoğraflanak lazımki bizim gibi acemiler anlayabilsin
|
2 Eklenti(ler)
hehe
beit alpha hıyar bunlar, acur da var, geçen baktım bir tanesi gidici, yedim kotiledonlarını, acıymış, maydonoz kotiledonunda yok misal öyle bir durum, maydanoz tadı var resmen, ki yıllardır acur yemedim, acı mıdır ki acaba dedim şimdi kendi kendime bir de malina lütfen kızma, gerçekten çok baktım nerede 600 piksel 400 piksel 50 - 60 seçimi yapılabilir diye, hiç göremedim öyle bir yer, kedi şahit cetvel yok, ama baz alınabilecek standart plastik bardak ağzı genişliği var, n'olur ben de gireyim veritabanına |
2 Eklenti(ler)
domates, H-2274, kotiledonları kurumaya yaklaşınca gövde kalınlığı daha bir hızlı artmaya başladı, sanırım gerçekten de kotiledonlar düşene kadar tohumdaki besin kullanılıyor, ondan sonra kök gelişimi artıyor ve gövde kalınlaşıyor
uydurmuş da olabilirim, o da mümkün diğer yandan |
1 Eklenti(ler)
biber miray; pek bir narin, pek bir munis.. zaten bu ara turşuda uzun biber pek bir hoşuma gitmeye başladı, ekşi ekşi, mis
acıkmışım ben |
Çorbada benim de tuzum olsun.
4 Eklenti(ler)
Dianthus barbatus
Hüsnüyusuf Şair Karanfili |
3 Eklenti(ler)
Antirrhinum majus
Aslanağzı |
3 Eklenti(ler)
Lunaria annua
Sedef Çiçeği Ay Gülü |
5 Eklenti(ler)
Şebboy
(Türünü maalesef tam olarak bilemiyorum.) Tohum kapsülü 7 cm ve fasülye şeklinde. Kapsül iki taraflı açılıyor, iki taraftan toplamda, yaklaşık olarak 50 tohum çıkıyor. (Bu örnekte 48 adet çıktı.) |
1 Eklenti(ler)
Coleus sp.
Yaprak Güzeli Tohumlar parlak siyah, hafifçe iki taraflı basık. Çimlenmiş halleri eklenecek. |
4 Eklenti(ler)
Pelargonium zonale
Sardunya |
4 Eklenti(ler)
Aptenia cordifolia
Buz Çiçeği |
4 Eklenti(ler)
Petunia
|
1 Eklenti(ler)
Myrtus communis/Mersin/Murt/Hambelez
Eklenti 209642 |
Mor Salkım (Wisteria Sinensis)
5 Eklenti(ler)
Mor Salkım (Wisteria Sinensis), tohumdan fideye...
Eklenti 272008 Eklenti 272009 Eklenti 272010 Eklenti 272012 Ve... tam bir yıl sonraki hali; Eklenti 299836 |
lavanta
3 haftada çimlenen bebek lavantalarım..
|
4 Eklenti(ler)
granny smith yeşil elma
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025