![]() |
Jacaranda mimosifolia
1 Eklenti(ler)
Jakaranda
|
Delonix Regia
1 Eklenti(ler)
Flame of forest
|
pinus parviflora
1 Eklenti(ler)
Japon beyaz çamı
|
Cyclanthera pedata
1 Eklenti(ler)
Achocha
|
Farkındayım evet ama yakın çekimde bulanık çıkıyor, acele makro çekim yapan kaliteli bir makina edinmeliyim.
Benimki profesyonel bir çalışmadan öte, merak gidermeye yarar sadece. Makina edinene dek foto eklemeyeyim ben , makinası olan arkadaşlar eklemeye çalışsın. |
Tohum dışındakiler iyi. Tohumları sonra ekle istersen diğerlerinde sorun yok.
|
mazı çamı
|
Çimlenen jajoba
1 Eklenti(ler)
İki tane jajoba çimlendı, görüldüğü gibi biri yapraklarını döktü. Diğeride çok yavaş büyüyor.Eklenti 81121
|
Arkadaşlar şöyle bir siteye rastladım. Çimlenen bitkilerin resimleri ve isimleri yazıyor, resimler küçük ama bize yardımcı olabilir...
Sevgiler ;) |
Jojoba bendede vardı uzun zaman 4 -5 cm de kaldı kışı boyle geçirdi sonra yaprakları döküldü sapı kaldı öldü herhalde
|
http://www.agaclar.net/galeri/showim...imageuser=9130
Burayı bulamamıştım, o yüzden bu resim galeride idi. Bilgilerinize. |
1 Eklenti(ler)
pasifflora edulis
|
1 Eklenti(ler)
paw paw (asimina triloba)
|
1 Eklenti(ler)
blue jacaranda
|
1 Eklenti(ler)
naranjilla
|
1 Eklenti(ler)
White sapote
|
1 Eklenti(ler)
Che
|
1 Eklenti(ler)
Hünnap
|
1 Eklenti(ler)
Goumi
|
1 Eklenti(ler)
Maqui
|
1 Eklenti(ler)
Karanfil ağacı
|
1 Eklenti(ler)
Noni
|
Buraya yüklediğiniz fotoğrafların veritabanında kullanılabilmesi için boyutlarının 12 no lu mesajda açıklanan kurallara uygun olması gerekiyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=12 |
Sayın Ferda Ülkümen,
Çiçek va ağaç isimlerinin mutlaka Lâtince mi olmsı gerekiyor? Acaba Türkçe isimleri olanları da yanına eklemek mümkün mü? Böyle bir olanak varsa çok memnun olurum. Saygılar.. |
Sayın Hozat
Veritabanında bitkilerin Latince isimlerinin yanında, Türkçe isimlerini, birkaç adı olan bitkilerin diğer isimlerini, ayrıca yöresel isimlerini de işliyoruz. örnek; http://www.agaclar.org/agac.asp?id=809 |
Gojiberry (Lycium barbarum)
3 Eklenti(ler)
çimlenen gojiberry'ler ve tohumların içinde bulunduğu meyvesi.
|
Bu bölüm güzel bir bölümmş. İlk defa gördüm. Köyümüzde üretimi yapılan bitkilerin tohum, çimlenme fotoğraflarını bu sene yüklerim. Çeşitli tohumları çimlendirerek bu bölüme katkı yaparım. Bunun için bir klasör açıp hazırlıklara başlıyorum.
|
5 Eklenti(ler)
10 Aralıkta ektiğim cüce hatmileri bu gün şaşırtım.
Tohumları ekerken fotoğraflamayı unuttum, bundan sonra ekeceğim tohumları fotoğraflarım, önce bir cetvel almam lazım :) Eklenti 124636 Fidelerim için, fide tetiştirme torfu kullanıyorum. Eklenti 124632 Eklenti 124633 Eklenti 124634 Eklenti 124635 |
1 Eklenti(ler)
Bitkinin veritabanındaki sayfası.
Benim ektiklerim, adından da anlaşılacağı gibi, cüce olanlar, yani bitkinin boyu bu kadar uzamıyor, ilk defa yetiştireceğim için ortalama boyu hakkında bir fikrim yok. Bitkinin ortalama boyu hakkında bilgim yok demiştim, bu gün sevgili Jineop'tan aldığım bilgiye göre, bitki en fazla 60-70 cm. boylanabiliyormuş. Fotoğrafı yükledim ama silmeyi başaramadım, uygun değilse siler misiniz? |
5 Eklenti(ler)
Gypsophila Elegans
Bebek nefesi (zengarden sitesinden) Eklenti 124639 10 Aralıkta tohumları ektim, çimlenme 10. günde başladı. Veritabanında bu çiçekle ilgili bir kayıt bulamadım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025