![]() |
bende 2-3 gün önce markette çimlenenleri görünce tek tek topladım.. 20 tanelermiş. acil dikmem gerekiyor.
|
Nemli pecetenin icinde olan 3 kestanedeki filizler buyumeye devam ediyor. (kilitli posetin icindeler) Herhalde birkac gune kadar toprak ile bulusurlar.
|
Marketten aldığım kestanelerin bir kısmı çimlenmişti. Lakin uçlarında biraz siyahlık vardı. Şansımı değerlendireyim diye torfa ektim. Bir hafta oldu hiçbir gelişme yok. Beklemedeyiz. Bu gün tekrar 10 tane kestaneyi kilitli poşet içinde buzdolabına bıraktım çimlenmek üzere. Görelim Mevla'm neyler...
|
4 Eklenti(ler)
Kestanelerimin 1 haftalık gelişimi :)
Eklenti 594336 Eklenti 594337 Bunlar da yeni diktiklerim. Eklenti 594338 Eklenti 594339 |
Melisa Hanım toprak karışımınız nedir acaba?
|
Toprak olarak sadece torf kullandım bu arada cinsiyetim erkek Sn. Burdurlu :)
|
Özür dilerim :) Toprağınız benim kullandığım torfa benzemiyor ondan sormuştum.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim yeni kestanelerim :)
|
Sayın ngzs oldukça güzel görünüyorlar. Nekadar sürede bu görüntüyü aldılar?
|
1 ay oldu ekeli
|
Bende perşembe günü 20 tane kestane ektim. Heyecanla bekliyorum. Topragı hafif nemlendirerek cam kenarına sıraladım kestaneleri.
|
kestane
1 Eklenti(ler)
3 haftalık
|
1 Eklenti(ler)
İlk resimden bir hafta sonraki halleri
|
Alıntı:
|
evet at kestanesi .
|
3 Eklenti(ler)
Benimkilerin şu an ki durumu...
|
1 Eklenti(ler)
Çok tatlıyız, çok güzeliz :)
|
Maşallah!.. Maşallah!.. Sevgili hira, harika görünüyor...
|
1 Eklenti(ler)
Kestanelerden ses seda çıkmayınca hepsini tek tek açıp baktım. 2 ya da 3 tanesi küf olmuş. Diğerleri toprak üzerine çıkma çabasında.
|
Alıntı:
|
Sn Sagun, çimlendiklerinde fazla beklemeden büyük saksılara alacağım inşallah. En azından 5 litrelik su şişelerini kesip saksı kisvesine büründürebilirim :) hem daha daha sonra, asıl yerlerine alırkende kolay olur, pet şişeleri keser, toprağı dagıtmadan kolayca çıkarırım. O günlere gelelimde inşallah :)
|
1 Eklenti(ler)
Herkes kestane çimlendirmeyi tamamlamış galiba. Buzdolabına koyduğum kestaneler bu şekli almış, sizce hemen toprak ile buluşturmalı mıyım? bir de toprakla buluşturduktan sonra balkonda mı yoksa içeride mi tutmam daha iyi olur.
|
Kök kısımlarında kararmalar başlamış. Siz onları toprakla buluşturup balkonda tutun. Toprak çok su tutmayan tahliye delikleri olursa iyi olur. İsterseniz bir iki tanesini de ev ortamında güneş alabileceği bir yerde çimlendirirseniz daha önce büyümesini sağlarsınız.
|
Alıntı:
|
Tek saksı yerine en azından ikişer adet olmak üzere ayrı sakısılara dikmeniz durumunda fidanları dikeceğiniz zaman daha rahat bir şekilde kalıcı yerlerine nakledebilirsiniz. Hepsini tek saksıya diktiğiniz zaman biraz sıkıntı olur.
|
Alıntı:
|
Dikim şekli
Buzdolabında cimlenen kestaneleri toprağa nasıl dikmem gerekir? Kestane tam toprağa gömülmeli mi yoksa çimlenen uc toprağın dışında görünmeli mi?:confused::confused:
Saygılar |
Toprağa gömün, çimlenen uç toprağın içinde olmalı çünkü öncelikle kök oluşur.
|
Kestane fidelerimin boynu bükük
Merhabalar önceden çimlendirdiğim kestanelerimi cam kenarında 5 litrelik kutularara yerleştirdim. Şuan ortalama 10 cm civarında boy attılar bir kaç güne kadar gayet sağlıklı ve dik haldeyken son bir kaç gündür boyunlarına bükmeye başladılar.Sebebi ne olabilir
Kestane fideleri cam kenarında duruyor direk güneş görmüyor ama ışık alıyor.Direk güneş görmedikleri için olabilirmi? Fidelerin bulunduğu odada akşamları soba yanıyor soba yanığı zamanlarda perdeyi çekili halde tutuyorum sıcak fazla etkilemiyor bana göre. Soğuktan etkilenirler diye camı açmıyorum yani çok havalandırmıyorum etkisi olurmu? Camı açıp havalandırsam zarar görürler mi? Çözüm için bir fikrim var siz değerli ve bu konuda bilgili arkadaşlara sormadan uygulamak isdemedim.şöyle düşünüyorum: daha havadar bir depo var fakat çok az ışık alıyor geceleri depoya alsam sabahları dışarı çıkarsam zarar görürlermi.Lütfen yardımcı olun yorumlarınız benim için değerli. |
Yokmu en ufak bir fikri olan.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025