![]() |
Alıntı:
|
Kestane fidanlarım buyuyor
1 Eklenti(ler)
2013 ocak ayında çimlendirdiğimi fidanlar ortama uyum sağladılar ve hızla buyuyorlarEklenti 557278
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
[ATTACH]vrolet.com.tr[/ATTACH]
en uzun olanı budur |
1 Eklenti(ler)
|
kestaneler eylül 2015
1 Eklenti(ler)
kestane 2
Eklenti 579810 |
Kestaneleri sivri kısımları aşağı gelecek şekilde mi ekiyorsunuz arkadaşlar? Bu soru şu an benim için çok önemli, kestaneleri ekmek üzereyim. Cevaplarsanız sevinecegim.
|
Çimlenmeden mi dikeceksin sevgili hira'm?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben olsam öyle dikerdim. |
Sivri kısımları alta gelecek şekilde ektim gitti :) beklemedeyiz bakalım.
|
|
Duramadım, söylemeden geçemeyeceğim; 2 sene önce kendiliğinden çimlenen kestanemi baharda bahçeye dikmiş idim :( bu yaz onu bile yerinden söküp götürmüşler... :( :(
|
Alıntı:
|
sivri kısmından çimlenir önce kök çıkar toprağadoğru gider daha sonra yine sivri kısımdan gövde çıkar güneşe doğru yükselir, yani kök de , gövde de o sivri kısımdan çıkar. aslında bu konunun en başlarında güzel fotolar var idi...
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda! :o
|
çok güzel çimlendiğini görmek ama kab küçük kalmış biraz , saksıya alabilirsen daha çok boylanır.
|
yükleyemediklerim, kestane-2
1 Eklenti(ler)
|
yükleyemediklerim, kestane-3
1 Eklenti(ler)
|
yükleyemediklerim, kestane-4
1 Eklenti(ler)
|
yükleyemediklerim,
2013 yılında kışın marketten alıp saksıda çimlendirmiştim bunları..
|
Alıntı:
|
O kadar farklı yollar denenmiş ki. İlk iş olarak bir kısım kestaneyi suya ıslayıp yarın direk inşaat kumuna kendi boyunda gömeceğim. Bir miktar da ıslak kağıt havluya sarıp çimlenmesini bekleyeceğim. Sonra da yine kumla buluşturacağım. Görelim mevlam neyler :)
|
Bir hafta önce Metro marketten coğrafi işaretli olduğu vurgulanarak satılan Aydın yöresine ait kestane almıştım.
İri ve oldukça lezzetli bir türdü. 4-5 tanesi filenin içerisinde kendiliğinden çimlenme başlamıştı, hemen toprağa aktardım. Yakınında bu market olanlara tavsiye ederim. |
4 Eklenti(ler)
Minik kestanelerim ;)
Eklenti 593355 Eklenti 593356 Eklenti 593357 Bu henüz yeni çimlendi. Eklenti 593358 |
Arkadaşlarınki gördüğüm kadarıyla üst kısmı yarıya kadar batırıp bırakmışlar. Bense kendi boyu kadar altta bırakmıştım. Çimlenmiş haldelerdi gerçi ama daha geç mi filizlenirler acep?
|
hiçbir sıkıntı olmaz her iki şekilde de güzelce çimleneceklerinden eminim..
|
İnşallah Sagun. Bir şeyler yetiştirmek, üsretmek mutlu ediyor insanı. Limon çekirdeği büyütüp ağaç yapmak bir hedef oldu artık :)
|
kestane aldigim ustadan hafif cimlenmis 3 adet kestane alip islak havlunun arasina koydum. Biraz daha koklendikten sonra toprak ile bulusturacagim, ya da cope atilacak..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025