agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Kiwano yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/5569.htm)

kürşad 21-07-2008 07:27

Tohum göndermeye söz verdiğim arkadaşlar:
Düğün yaptık ve düğün telaşesine hazırladığım poşetlerin hepsi kayboldu, daha doğrusu bir yerlere kaldırıldı da ben bulamıyorum. Hepinizden özür dilerim bu konuda. Kendi çimlediğim kiwanolardan 1 kök kaldı. İnşallah meyve verir de taze tohumlarından gönderirim. Bu arada çimlenmedi diye viyoldeki torfunu başka bir kasaya dökmüştüm, uzun bir zaman sonra çimlenenler oldu. Çimlendirmede çok aceleci olmayın zira bir kısmı 5-6 günde çimlenir. Kimisininki 1 ayı buluyor.

kingstar 11-08-2008 13:32

Arkadaşlar herkese merhaba;

İki adet kiwano fidem var. Baya bir büyüdü, fakat son zamanlar sıcaklaıktan kaynakladıgını düşündüğüm yapraklarında sararma ve kuruma olustu. acaba bunun kiwano acısından bir sakınca olusturumu. Büyüme yinede devam ediyor

Todor 11-08-2008 19:01

Mantar olmasın o kurumaların sebebi. Bir resim yükleme şansınız var sa daha net yardımcı olabiliriz.

kingstar 12-08-2008 08:28

resimleri yayınlayacağım

en kısa zamanda fotografını cekıp yayınlayacagım. Mantar sözkonusu ise ne yapmam gerekiyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Todor 12-08-2008 13:01

Mantar söz konusu ise, bir mantar ilacı (fungusit) kullanmanız gerekiyor.

Jronur 25-08-2008 13:56

Kürşad bey tohumlar nihayet elime ulaştı çok çok teşekkür ederim şimdi ekmelimiyim yoksa yapmam gereken herhangi başka birşey varmı?

burcind 25-08-2008 20:36

Merhabalar,

Arkadaşlar bu kivano ne işe yarar bir özelliği varmı şifası falan yani???

gurbik67 25-08-2008 20:46

kiwano

sayın kingstar kiwanoların sararması büyük ihtimalle sehir suyu ile yani klorlu su ile sulananda kısmide olsa sararma olabiliyor mayısın ilk haftasında ekilen tohumlar haziranın sonunda çok hızlı bir şekilde yenilecek konuma geliyor kasıma kadarda meyve veriyor benimkiler öyle çok büyüdülerki çoğunuda budamak zorunda kaldım. meyvesini fazla büyütmeden nasıl salatalığın tohumu serteldiğinde yenilemiyorsa bence çok taze şekilde tüketilmelidir diyorum.sarardığındada jölemsi olduğundan yenmesi dahada zor

mahon67 25-08-2008 22:35

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 271476)
sayın kingstar kiwanoların sararması büyük ihtimalle sehir suyu ile yani klorlu su ile sulananda kısmide olsa sararma olabiliyor mayısın ilk haftasında ekilen tohumlar haziranın sonunda çok hızlı bir şekilde yenilecek konuma geliyor kasıma kadarda meyve veriyor benimkiler öyle çok büyüdülerki çoğunuda budamak zorunda kaldım. meyvesini fazla büyütmeden nasıl salatalığın tohumu serteldiğinde yenilemiyorsa bence çok taze şekilde tüketilmelidir diyorum.sarardığındada jölemsi olduğundan yenmesi dahada zor

Kiwano yeşilken yenmiyor ki; Kiwanolar Kasım gibi tamamen sarardığında ortasından kesilip içindeki jelli kısım çekirdekleriyle beraber bir kaba boşaltılıp (ki bu jelli sıvı yeşil bir sıvı) çekirdekleriyle beraber kaşıkla yeniyor. Hafif limonimsi bir tadı var. Bol c vitamini içeriyor. Ve saç dökülmelerini engellediği söyleniyor.

http://www.verita.com.tr/kivano.asp

muhikan 26-08-2008 07:38

yeşilken tadı nasıl acaba?

nihatdurgut03 26-08-2008 13:49

benim kiwanolarımda büyüyor inşallah sonu hayırlı olur

gurbik67 26-08-2008 23:05

kiwano

sevgili mahon, kiwano yeşilken yenmiyor diyorsun ama herkez o jölemsi şekildede yiyemez ben asla yiyemem ben çekirdekli kısmı daha olgunlaşmadan yiyorum tadıda salatalığın üstüne sıkılmış limon gibi tadı var başka hiç bir şeyede benzemiyor . bir yiyeninde bir daha yiyeceğini sanmıyorum keşke dış görünümü gibi içide harika olsa sevgili mahon anladığım kadarıyle yeşil iken yememişsin.herkeze tavsiyem çekirdeklerinin sertleşmeden yeşil iken yenmesi.sağlıcakla kal...

colorless 01-09-2008 01:50

meraba arkadaşlar meyve değil mi yani salatalığa benziyo ama salatalık gibi tek yıllık mı yoksa çok yıllık mı ne zaman ekilir sakarya bölgesinde olur mu çok soru sordum ama kusura bakmayın

bide tohumundan olan arkadaşlar bana da yollayabilirmisiniz rica etsem
balıklama daldıma ama kusura bakmayın merak işte

adem_09 01-09-2008 04:11

selam arkadaşlar bu bitki aydında olurmu nezaman dikiliyor
tohumu olan arkadaş varmı

expe 01-09-2008 15:13

***.elinizde daha hala tohum varsa bende bu bitkiyi denemek istiyorum.

ezgili dünyam 01-09-2008 21:37

1 Eklenti(ler)
Kiwano yetiştirebilmekten tam umudumu kesmiştim, bugün ürün verdiğini gördüm. Gerçi çok cansız, inşallah bozulmazda tohum alabilirim.:p

Oyaman 01-09-2008 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 (Mesaj 279939)
selam arkadaşlar bu bitki aydında olurmu nezaman dikiliyor
tohumu olan arkadaş varmı

Sevgili Adem09 , sorunun yanıtını yarın fotoğraflar ile vereceğim . Aydın için Nisan başı salatalık tohumu eker gibi direk toprağa ekebilirsin .

adem_09 02-09-2008 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman (Mesaj 280278)
Sevgili Adem09 , sorunun yanıtını yarın fotoğraflar ile vereceğim . Aydın için Nisan başı salatalık tohumu eker gibi direk toprağa ekebilirsin .

teşekkür ederim oyaman tohumunu nerden bulacagız
varmı sizde tohumu birde biraz bilgi verirmisin pepinoyu denedim
bunuda denemek iştiyorum

Passion 02-09-2008 11:17

Benim kalan 3 kök kiwanodan, ikisi her tarafa dal vermeye başladı ; fakat daha çiçek görünmüyor. Çok mu geç kaldı benim kiwanolar, bu vakitten sonra çiçek açıp meyveye dönebilir mi?

gurbik67 03-09-2008 23:48

kiwano

1 Eklenti(ler)
sevgili passion kiwanoların bu saatten sonra meyve versede olgunlaşması kesinlikle olmaz.ezgili dünyamda zannedersem bakamamış çünkü kiwano çok arsız bir bitki salatalığın yetiştiği her yerde rahatlıkla yetişebilen bir bitki . enaz 20 lt lik bir saksıdada yetiştirmek mümkün.benim kiwanolar 5 m nin üzerinde uzama yaptılar ki çoğunu kesmek zorunda kaldım.

Passion 04-09-2008 15:01

Teşekkürler Gurbik 67 . Bu durumda elimde tohumda olmayacak :(.

Burada hep Zonguldaklıları gördüğüm için söylemek gereğini hissettim. Batıkaradenizli arkadaşlar toplantımızdan haberiniz yok mu? Şu sayfaya bakar mısınız :
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9854

gurbik67 04-09-2008 23:12

kiwano

sevgili passion not alıp kasım ayında kiwano ve tek yıllık bitki tohumlarından isteye bilirsiniz .geziye gelince inanki çok istiyorum şehir dışına çıktığımdan sadece izliyorum susma hakkımı kullanıyorum eğer denk gelirse seve seve katılırım selamlar sağlıklı kalın.

Passion 04-09-2008 23:39

Sn. Gurbik67 çok teşekkür ederim tohum teklifiniz için. Yanlış anlamadım değil mi tohumları sizden isteyebileceğimi kasteddiniz .

Toplantıya da müsait olursanız bekleriz.

Jronur 05-09-2008 13:29

5 Eklenti(ler)
Çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım kürşad beyin yolladığını düşündüğüm Kiwano tohumlarından farklı bir bitki çıktı sanıyorum kiwano değil resmini ekliyorum hemen insan yiyen cani bitkiler olmasından korkuyorum :D :D :D

gurbik67 06-09-2008 00:45

kivano

sayın jronur resimdeki kiwano değil olsada bu saatten sonra yetişmez seneye nisan mayıs gibi ekersiniz.
Sevgili pASSİON doğru anladınız bende mevcut olan tohumlardan erdiklerinde teretdütsüz isteyebilirsiniz. istemeniz halinde fotoda görülen kiwanoyu da gönderebilirim.by

nihatdurgut03 06-11-2008 12:59

2 Eklenti(ler)
ben afyonda ilk kez kiwano yetiştirdim ve hasat ettim çok güzeller hoş tadı var ama ****** bizim agız tadına uygun degil yinede herkesin tatmasını öneririm

adem_09 10-11-2008 17:31

selam

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nihatdurgut03 (Mesaj 311471)
ben afyonda ilk kez kiwano yetiştirdim ve hasat ettim çok güzeller hoş tadı var ama ****** bizim agız tadına uygun degil yinede herkesin tatmasını öneririm

elinizde kiwano fidanı veya tohumu varmı bende denemek iştiyorum

gurbik67 12-11-2008 19:52

sayın adem bende kiwano tohumu çok fazla var ancak hastam dolayısı ile kaldım ankara yollarında inşallah eve dönüşümde sizde notunuzu alın bir ara özelime adres bırak gönderirim.

AgacSevdalisi 13-11-2008 10:38

selam sevgili gurbik67 kardeşim banada kiwano tohumu gönderebilirsen çok sevinirim.değişik bitkilere karşı çok fazla ilgim var.şimdiden teşekkürler.saygılar sevgiler

gurbik67 13-11-2008 21:32

ağaçsevdalısı adresini özellime gönder

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025