![]() |
Gülenmelek, güzel bir görüntü,çok iyi zamanlama.
|
Teşekkür ediyorum ;) 2 canlıyı da çok seviyorum, denk geldi. ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
belki yeri dardir diye seyrek olarak baska yere aldim.bakalim ciceyi deyisicekmi
|
[QUOTE=esracer;847575]Kadife Zamanı
cok kiskandim seni galiba benimkiler neden oyle degil nolur yardim et banada |
Son kalan birkaç kadifemden bir tanesi
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Kadife çiçeklerimin tohumları bu gün toprakla buluştu. Bakalım nasıl olacaklar.
|
çok kolay çimleniyor ve çabuk gelişiyor hele kış ayları sert geçmiyorsa çiçeklerini kışın ortasında bile koruyor
|
bende bugün çiçekler için ayırdığım kısımda (bu kış taşındık bahçe düzenlemesi yavaş yavaş yapıyorum da ;) ) toprağa keçi gübresi ve evde kalan azıcık torfu karıştırıp şöyle bir çapalayıp havalandırdım.sonra bir şerit halinde kadife tohumlarımı ekip üzerini hafifçe örttüm.şaşırtma yapmayı düşünmüyorum.sık sık çıkıp renklendirsinler o kısmı.bide ağaç diplerne ektim aynı şekilde.ağaçlar yeni dikildi öyle gölge yapacak bir yanı yok şuan..sizce başarılı olurmu bu şekilde ektiklerim? ne zaman çiçeklenirler aceba :confused:
|
çiçeklilik süresi kaç ay sürüyor ve herhangi bir bakım gerektirir mi
|
Tohum
Hayirli aksamlar arkadaslar,
Bugun gecen yilin mahsulu olan, kurutulmus kadifelerin tohumlarini ektim. Ilk defa kuruttugum icin, her cicekten onlarca tohum elde edecegimi zannediyordum. Ama cogu tohum sanki ici bos gibiydi. Bazilari sert, iyi tohum gibi gozukurken, bazilari ici fos gibiydi. Acaba domates tohumlari gibi, kadife tohumlarini, kurutmadan once suyun icine atip, batanlari mi kurutmak gerekiyor? Eger MeyveliTepe gibi ustalar, cevap verirse sevinecegim. Simdiden tesekkurler. |
Sayın Zebra; Tohumlar tam olgunlaşmış ise bir çiçekten oldukça fazla tohum elde edersiniz. Tohumlar incecik siyahımsıdır. Olgunlaşmış tohumlar tohum kesesini elinize aldığınızda ağır ve dolgundur. Kendileri incecik olmasına rağmen çok kolay çimlenirler. Siz direk toprağa dağıtarak üzerlerini toprak ile ince bir tabaka halinde ekin. Rahat bir şekilde çimleneceklerdir.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Isıtılan odada 6 lt. lik dibi toprak ortası cocopeat ve üstü torf dolu plastik saksıya ekilen kadife çiçeği tohumları 36 saatte çimlendi ve üçüncü günde aşağıdaki gibi oldu.
|
Benim geçen yıl kadifelerim çok gelişti. Gübrelemesi de eksiksiz olmasına rağmen çiçek yapmadılar. Sebebi ne olabilir?
|
Az güneşlenme, fazla gübre, cinsinden de olabilir. Benim her saksımda çıkıyorlar, bir karış olmadan minik minik çiçek açıyorlar, nazlı bir çiçek olduğunu sanmıyorum.
|
arkadaşlar 1 haftayı geçti hala tık yok benim kadifelerden. saksının altı delik..fazla suyu verebiliyor..odanın içinde cam kenarında duruyor ışık alsın. diye..bir de garanti olsun diye bazı tohumları yatay koyup üstüne torf serptim..bazılarını da direk torfa sapladım..sizce neden filizlenmedi bu kerata?
|
Alıntı:
|
Bence hiç nazı olmayan bir tohum. Ben de annemin bahçesinden getirdiklerimi lale saksının dibine rastgele serpiştirdim Mart ayında. Şu anda gerçek yapraklarını çıkarıyorlar ve gayet sağlıklılar. Oradan alıp şaşırtacağım. İçerdekiler çabuk çimleniyor ama ya boyları uzuyor ya da bir türlü gerçek yaprak çıkarmıyorlar. Bence dışarısı daha sağlıklı
|
Kadife cicegi resimleri
3 Eklenti(ler)
Arkadaslar bu is beni de sardi ve gittim tohum aldim ve bir saksiya ektim ama bir farkla ben disarda tutuyorum ektiklerimi hava ortalama gece14 derece gunduz 20 civarinda bakalim cikacaklarmi..Tuhaf tohumlari var alisik degilim bu tur tohumlara uzun celtik **** aycicegi gibi tuhaf bir tohumla karsilastim ama deniyorum ve resimlerini cekmistim sizinle paylasiyorum.Domateslerimin yanina her sene hazir alip ekiyordum bu sene farkli olsun ve ben yetistireyim dedim.Sonucu sizinle paylasacagim..Tekrar yukledim resimler cikmamis ..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
...
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim kadife çiçeklerimin gelişimi oldukça iyi iken yaprak uçlarında fotoğraftaki gibi bozulmalar var. Problem nedir acaba ?
|
Alıntı:
|
Güneşe dayanıklı olduğunu sanıyordum. Anneminkiler tam gün güneş altında olmalarına rağmen yapraklarında böyle bozulma görmedim.
|
Benim kadifelerim yaz sıcaklarını ve güneşini pek sevmiyorlar, küllenmeye benzer hastalıkları oluyor ve kuruyorlar. Çabuk gelişen bir bitki, yaz sonu tohumdan çıkanlar sonbaharda çok güzel çiçekleniyor ve onlar da kış soguklarında kuruyor.
Belki benim kadifelerin cinsinden, belki de Antalya'nın havasından bilemiyorum ama bahar dönemlerimiz kadifeli oluyor :) Sıcak ve güneş dokunmuş diye düşündüm... |
Bende deneme amaçlı bir kaç tane boylu kadife çiçeği tohumu ekmiştim ama sadece bir tane çimlendi :o Onunda yapraklarını sanırım tırtıl yedi, bazı yaprakların sadece damarları kalmış, kadife çiçeği iskeleti :)
|
1 Eklenti(ler)
Bir ilginç resim daha, yol kenarında hayata sıkıca tutunan bir kadife çiçeği...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025