agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Kadife çiçeği (Tagetes sp.) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/3357.htm)

ozgurbilgin 24-03-2010 11:07

Peki bu tohumlar sıcakların artması ile çimlenir mi yoksa yeniden başka tohum mu ekmek lazım?

Kiraz 24-03-2010 11:47

Bu tohumların çabuk çürüyeceğini sanmıyorum, ben olsam beklerdim. Sabah sefası ve kadife çiçeği tohumları sonbaharda bahçeye döküldüğünde, sonraki ilkbaharda çimleniyor.

S Güngör 24-03-2010 12:30

Kadife çiçeği dibine dökülen tohumlarından kendiliğinden çıkar ama biraz geç çıkar. Tohumunun döküldüğünü tahmin ettiğiniz yerleri düzenli sularsanız çimlenmeyi erkene alabilirsiniz.

çiğdem11 25-03-2010 15:48

Ben geçen hafta diktim tohumları kocaman oldular, ama kalorifer yanında tutuyorum ışık ta alıyor epey hızlı gelişiyor..

k_donmez 25-03-2010 19:09

Kadife çiçeği çok güzel bir çiçek. Değişik tür ve renk tonları da var. Kardeş bitki olarak diğer bazı bitkilerin veya sebzelerin yanına ekilebiliyor. Ancak benim kişisel tecrübeme göre kendi köküne yakın bir çok bitkinin yaşamasına da izin vermiyor. Tohumdan gelişimi yavaş oluyor. Çiçeklenene kadar mevsim yarılanmış oluyor.

sındırgılı 26-03-2010 07:27

1 Eklenti(ler)
Evde çimlendirdiğim kadifeler: 1'er hafta arayla ekildiler.

MeyveliTepe 26-03-2010 08:20

Sn.Sındırgılı,
Bunların yapraklarını kadifeye benzemiyor pek.

ayazkentli 26-03-2010 11:15

Sevgili sındırglı,

sizin çimlenen çiçekler, sanki aynısefa çiçeğinin filizlerine benziyor. Çünki ben aynısefa tohumlarını çimlendirdim, şu anda tipleri-yaprakları tam sizinkiler gibi.

sındırgılı 26-03-2010 19:06

Haklısınız Arkadaşlar. İnternette tarayınca aynısefe olduklarını gördüm..Neye niyet neye kısmet..Olsun oda faydalı bir bitkiymiş..Büyükadaya da dikmiştim..Bahçenin bir kısmı aynısefa bölümü olur..Teşekkürler..

MeyveliTepe 26-03-2010 21:25

Ayn-ı sefalar da çok güzel çiçekler. Kışın bir-iki ay dışında hep çiçekli olur. Ama siz yine kadife de çimlendirin.

sındırgılı 27-03-2010 20:36

Haklısınız,Bugün Karagöz kadife tohumu aldım.Çimlendirmeye sabah başlıyacağım.Fakat kadife diye bildiğim ayn-ı sefalarında sağlık için çok faydalı olduklarını bu sayede öğrendim..

k_donmez 10-04-2010 18:22

1 Eklenti(ler)
Kardeş bitkiler konusundan da öğrenince domates dikeceğim alanın başlangıcına kadifeler gelip yerleşti. Çokta güzeller.

habibe 15-04-2010 13:02

Torf için öğlen arası Koçtaşa uğradım. Kadife tohumu aldım (Marigold French ) çimlendirmek için geç mi?.
Pazardan yetişkin fidesini alacaktım görünce dayanamadım.

MeyveliTepe 15-04-2010 17:55

Zaman geç değil. Kendiniz çimlendirin daha iyi gelişir, hazır olanları geçer.

habibe 16-04-2010 10:09

Çok sevindim. Teşekkürler Meyvelitepe.

Hhatice 16-04-2010 10:54

Ben de yeni ektim geç değil .Tohumdan ekilenler daha sağlıklı oluyor .
Sebze adalarının etrafına şaşırtmayı düşünüyorum .

melikesarı 14-05-2010 12:37

Bugün pazardan top kadife çiçekleri aldım sarı ve turuncu renklerde çoçuk parkının yan tarafında bi çiçeklik oluşturmaya çalışıyoruz.Dolgun bir görünüm olması için ne kadar sıklıkla ekmemi önerirsiniz ? Neredeyse bütün gün güneş alıyor nekadar sıklıkla sulamak gerekir?

k_donmez 21-05-2010 19:37

1 Eklenti(ler)
Bahçe girişindeki çiçeklik alana diktiğim kadifeler çok çabuk gelişiyor. Yaz boyu güzel çiçekleriyle ortamı şenlendirecekler.

Kedi Tırnağı 06-06-2010 03:04

Arkadaşlar, nematod vs. kovucu etkisini öğrendiğimden beri bu çiçeğe daha bir sevgi-saygı duymaya başladım:D Çok hainim. İşimiz düşünce birden gözde oluverdi. Aslında nostaljik çiçeklerden birisi bence. Şu an İstanbul' un dört bir yanına da belediyeler bu çiçeği ekiyorlar. Kolay yetiştirilmesi ve dayanıklılığı nedeniyle mi acaba? Yoksa onlar da nematod temizliğini mi amaçlıyorlar:) Geçen gece dayanamayıp bir tane fide söküp:D eve getirdim. Kökteki topraklardan başka bir zararlı bulaşır diye korkup domates saksıma dikemedim. Ayrı bir saksıya koydum. Ondan tohum alırım herhalde yaz sonu. Yaz sonunu beklemeden, her kuruyan çiçekten tohum alınabiliyor mu?

Tohum bulup ekmek için çok mu geç kaldım? Bugün hava serinleyip yağış başlayınca ümitlendim ama kısa sürede gene ısınacaktır. Serin bir yerde tutsam ektiğim tohum yatağını acaba işe yarar mı?
Tohumu nerden bulabilirim ondan da emin değilim. Büyük marketlerde var mıdır acaba?

cumartesi70 24-07-2010 05:51

Geçen yıl bir çiçekten sadece 1 tutam tohum almıştım.Evde torf içinde çimlendirip bahçeye geçirdim,her yer kadife çiçeği oldu.Toprakta ne buldularsa bazıları 1 metre çapa kadar yayıldı her yer kadife çiçeği oldu.Çok arsız bir bitki.

thisisme 25-08-2010 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cumartesi70 (Mesaj 676109)
Geçen yıl bir çiçekten sadece 1 tutam tohum almıştım.Evde torf içinde çimlendirip bahçeye geçirdim,her yer kadife çiçeği oldu.Toprakta ne buldularsa bazıları 1 metre çapa kadar yayıldı her yer kadife çiçeği oldu.Çok arsız bir bitki.

hangi ayda çimlendirdiniz?

esracer 23-10-2010 11:48

3 Eklenti(ler)
benimde kadifelerim var seneye dahada güzel olacak ben iri çiçekli diye annemden istemiştim şansıma farklı türü çıktı ama iri çiçeklilerini buldum martta ekicem saksıya :)

Hydrosuccess 23-10-2010 13:25

5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki kadifeler İstanbulda havaların soğumasına rağmen coştular.Tagetes sp. sanırım serin havada daha iyi gelişiyor ve çiçekleniyor.

sakagun 23-10-2010 21:17

1 Eklenti(ler)
Çiçek mi daha güzel kelebek mi?

ELSAN 16-02-2011 14:21

Herkeze merhabalar konu unutulmuş gibi gözüksede tekrar açmak istiyorum bana bu kadifelerin iri çiçekli olanları yani el içini dolduracak büyüklükte olanları herhalde erecta olması lazım onlardan lazım tohum ya da fide olarak nereden temin edebilirim ve kadife hakkında detaylı bitki toplamam lazım iyi günler herkeze.

ELSAN 16-02-2011 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 79371)
Kadife çiçekleri bütün bahar bahçelerin süsü. Bir serada 20 gün önce strafor kasalara torfa ektiğimiz F1 hibrit kadife çiçeği tohumları şaşırtma boyundalar. Şaşırtma işlemi hızla sürüyor.

İri sarı ve turuncu kelleli açacaklar. Tagetes patula 'lar Sn. Balıkçı'nın gönderdiği resimdeki gibi açarlar. Tagetes erecta' lar ise benim bahsettiğim şekilde.

http://solanaseeds.netfirms.com/tagates1.jpg

sayın Mine Pakkaner bu resimdeki gibi sarı ve turuncu renkte açan kadife çiçeklerinin fidelerinden ya da tohumlarından arıyorum yardımcı olabilirmisin acaba?

Mine Pakkaner 16-02-2011 21:44

Amatör tohumları hipermarketlerin bahçe bölümlerinden, profesyonelini de tohumculardan bulabileceğiniz bir çiçek. Mart ortasında da fideleri bütün fidanlıklarda satılmaya başlar.

Burada profesyonel bir firma var.
http://www.istanbultohumculuk.com.tr...lari.asp?ID=59

ELSAN 16-02-2011 21:59

Sayın Mine Pakkaner ilginiz için teşekkür ederim

ELSAN 19-02-2011 10:21

Kadife hakkında bişi sormak istiyorum ilk denemelerim olan kadife çiçeklerim 5 gün içinde çimlenmişler buğün sekizinci günleri ama bir sorun var gibi gözüküyor çimlenen çiçeklerin 5cm sap uzunlukları var sapın üstünde ise iki adet küçük yapraklar var tuhaf olan ise sap rengi beyaz... Bu olay normalmidir yardımcı olursanız sevinirim en kısa zamanda resimleri eklemeye çalışacağım.

elek 19-02-2011 11:02

Sayın Elsan, sanırım fidecikler yeterince güneş almıyor (sapın 2 yaprak için çok uzun olması ve rengin beyaz olması bunu düşündürüyor) Ya da topraktan dolayı kadifelerde mantari bir hastalık oluşmuş. Resimleri gördüğümüzde daha iyi bir değerlendirme yapılabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025