![]() |
Alıntı:
FUJIK Silicone Thermal Glue (50ml Grease-Like) - Free Shipping - DealExtreme |
Alıntı:
|
Sn Sagen,
Sizin bahsettiğiniz termal macun mu? termal yapıştırıcı mı ? eğer yapıştırıcı ise bende gidip alayım. Saygılarımla. |
2 Eklenti(ler)
Tohumları kolay çimlendirmek için ısıtıcı nasıl yapılır diye araştırıyordum ve bu iş için nikel-krom tellerin kullanıldığını gördüm. İnternetten aldım, ucuz bir şey, belki elektrikçilerde de olabilir, rezistans teli diye satılıyormuş galiba. 12 voltta çalıştırmak için kısa bir parça kestim ve akım verdim, naylonu eritecek kadar ısındı. Biraz daha uzun bir tel kestim, bu sefer daha az ısındı, uzunluk arttıkça direnç artıyor. Bu şekilde deneye deneye resimdeki gibi 5-6 tur çift kat kalın naylonun arasına bantladım, gerçi resimde 8 tur ama 5-6 daha ideal. Bundan 2 tanesini paralel bağlayıp kaya yünü blokların altlarına koydum, gayet güzel ısıtıyor, ne çok fazla ne de az. yaklaşık 25-30 derece arasında ısıtıyor, altına strafor koydum çünkü çok güçlü bir ısıtıcı değil, zeminden ısıyı dağıtabilir. Bu şekilde tohumlar kolayca çimlendi ve ısıtıcıda duran bloklardaki bitkilerin kök gelişimi daha güçlü.
|
Sn bountr,
Bu çalışmanızı tuttum :) basit bir ısıtıcı ,12 volt ile çalışıyor ve insana zarar vermez.Tel e kaplama yapılacak yanıcı olmayan bir malzeme de bulsak tam olur gerçekten..... Paylaşımınız için teşekkürler. |
Alıntı:
|
Eritecek kadar ısınmıyor zaten, motor kuryeler bunlardan elbiselerinin içine ısıtma yapıyorlar 12 voltta çalışacak şekilde.
|
Alıntı:
|
Fide yetiştirme
Ayak ıstıcısına ne dersiniz. 30cmx45 cm fayans yüzeyi var.
220 volt. gücü de 40 watt civarı. |
Sn kursun,
su ile 220 voltun temas etme ihtimali yok ise ve ucuza temin edilecek ise neden olmasın.Güzel fikir .Teşekkürler |
Viyolların altına su tutması için tabak ya da tepsi konmalı.
Yoksa elektriğe maruz kalır. fayansın altında kanallı mika türünden bir mazlzeme var. onun içinde ince krom nikel tel sarılı. Su gelmemesi gerekir. |
2 Eklenti(ler)
Dün ilk salatalığı yedik, gayet güzel, çıtır çıtır, hoş kokulu idi. Her ne kadar salatalıklarda külleme problemi oluşsa da yine de meyve verdi. İlaç kullanmadım, kendi haline bıraktım salatalıkları. Domatesler çok büyüdü ve çok sıkıştılar, bu kadar dallanacaklarını tahmin etmemiştim, Sanırım salatalıklar büyüdükten sonra domateslerden birini onların yerine geçirebilirim. Bir de karbondioksit fermentörü yaptım, ben yokken odada karbondioksit sağlasın diye :) . Kola şişesine 1 bardak şeker, 2 çay kaşığı yaş maya ve 2 çay kaşığı karbonat atıp karıştırdım. Kapaklardan delik açıp hortumları yerleştirdim, ikinci şişe filtre görevi görüyor kokuyu engellemek için.
|
Karbondioksit fikri güzel fakat kontrollü bir şekilde nasıl veriyorsunuz? Fazlasının bitkiye zararı yok mudur?
|
O kadar fazla miktarda çıkmıyor, yani bir zararı olacağını sanmıyorum, zaten havalandırma fanına bağladım hortumu, odanın havasıyla beraber veriyor, gece çıkartıyorum hortumu.
|
Alıntı:
Nacizane bir fikrimi paylaşmak isterim ukalalık olarak görmezseniz. "yani bir zararı olacağını sanmıyorum" düşüncesini size yakıştıramadım. Varsayımlarla bir sonuca ulaşılamaz zira uzun dönemde artı bir değer kattığını düşünürken zararı olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Sonuçta ne kadar gaz verdiğinizi ölçme şansınız yok karadüzen bir işlem yaptığınız. Yanlış anlamayın lütfen sadece yaptığınız bu kadar emeğin boşa gitmesine kendi adıma üzülürüm. Sadece uyarı amacıyla... Birde sizin çalışmanızı örnek alıp böyle bir çalışma yapmak isteyen arkadaşlarada, eğer sizin yaptığınızın sonucu kötü olur ise kötü bir izlenim bırakabilir. SAYGILARIMLA. |
Bende bountr'a katılıyorum. Tepkimeyi bilirim o kadar şiddetli reaksiyonu yoktur, yani fazla karbondioksit vermez. Ama genede kontrollü bir şekilde vermenin bitki açısından daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Verimi daha fazla artırabilme imkanı varken neden daha azıyla yetinelim?
|
2-3 saniyede bir kabarcık çıkacak şekilde veriyor gazı, yani öyle çok fazla bir miktar değil. Hem sadece kabine değil, dolaylı yoldan odanın havasına veriyorum sayılır. Yandan havalandırma fanı da olduğu için odadan normal havayı da alıyor. Bu sistem zaten bitkili akvaryumlarda sıkça kullanılan bir sistem, oradaki bitkilere zarar vermiyorsa benimkilere de vermez diye düz mantık kurdum :) . Elbette gönül ister ki karbondioksit ölçer alayım, daha profesyonelce yapayım ama şimdilik değmez. Zarar verecek düzeyde değil gaz çıkışı merak etmeyin :) Ayrıca odada ben de oluyorum çoğu zaman, beni düşünen yok bakıyorum da :)
|
Alıntı:
Tabikide öncelikle sizin sağlığınız daha önemlidir. Doğrudur azının zararı yoktur. Ben sadece hani bu işi yeni yapacaklar varsa ve bilmeden neyin ne olduğunu sizin bizim gibi anlamadan yanlış sonuçlara ulaşabileceğini anlatmaya çalıştım. Ama yinede dikkat diyoruz...:p:p:p SAYGILARIMLA. |
Sn bountr.
öncelikle tebrik ederim sizi belliki cok araştırmışsınız öyle girmişsiniz bu işe. sizin başlığınızı görmeden önce ebay dan ufo led alıcaktım ama malüm fiyat,gümrük problemleri yüzününden sizin yaptığınız gibi bir sistem yapmak banada mantıklı geldi. öncelikle sayfaları dikkatlice okudum bir şey kaçırmamak için. sipariş öncesi sizin onayınızı bekliyorum acıkcası :) ilk olarak 60 w bir sistem düşünüyorum bunun icin 1.18 lik pvc 2.140 mm pvc soğutucu 3.3w'lık 10 tane kırmızı,4 tane mav,2 turuncu,2 beyaz power led. bu sisteme göre nasıl bir driver almam gerekli. ayrıca pvc soğutucu kullandığımız zaman fan kullanmamıza gerek varmı? MarketDijital.com Dijital Elektronik Powerled Ve Led Çeşitlerinde Bir Numara... bu siteden yapıcam alışverişi |
Alıntı:
|
sahi pvc nerden kalmışsa aklımda :)
ben ebaydan alışveriş yapana kadar şimdilik bu sistemi yapıcaktım en azından tecrübe olurdu bana sanırım türkiyede 660 nm değirinde led yok. |
1W Edixeon S Serisi LED SERIES - EDIXEON SERIES Edison Opto Corporation Turkey ::: Galata Elektronik Sanayi Burada var, ebayden pahalıya geliyor elbette, deep red diye alacaksınız.
|
3 Eklenti(ler)
Kavunlar çiçek açtı ama döllenme olmayacak sanırım, çiçekler dökülüyor bir süre sonra. Arı gerekiyormuş galiba döllenme için. Elimle deniyorum ama pek umudum yok. Kavun zor meyve tutarmış zaten. Belki daha sonra yaza doğru bir daha dener, çiçek açınca balkona alırım.
|
1 Eklenti(ler)
...
|
şimdi baktım örnek olarak 18 lik pcb ye bu ledlerin nasıl nasıl bağlanıcağı yazılmamış sanırım bunun icin elimize alıp bakmak lazım.
bu arada ledin altında biraz daha zor bitkiler denemeyi düşünürmüsünüz? |
Ledler lehimleniyor pcbye. Ne gibi bitkiler mesela?
|
zor bitkilerden kasıt biraz daha insan eline bakıcak olan şeyler,nem kontrolu vs vs.
yaklaşık 1 sene öncesi ben şili biberi büyütmüştüm tasaruflu ampülün altında iyi denilebilecek bir sonuc almıştım tabi ozamanlar led hakkında pek bilgim yoktu. ayrıca ledleri pcb ye bağlarken paralel mi seri mi bağlıcaz bunun hakkında bilgi yok. kafamda cok soru işaretleri var sanırım bilgisizlikten :) benim icin en mantıklısı sn smnvrl'ın yaptığı gibi bir sistem bununla 45w-65w arası bir power led düzeneği yapabilirim heralde. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu site de led ve devreleriyle ilgili yarı amatör, yarı profesyonel malzeme ve bilgiler var.
Ve hatta sitemizde başlıklar altında bulunan ev içi sulama, maket vb. bilgi, malzeme ve adresleri vermiş. Sanıyorum ki bazı fiyatlar yüksek. Bazı ürünler de sanal mağazalar da dahil bulamayacağınız ürünler. hobievi.com - Puzzle, Kanavie, Fimo, Arduino, Elektronik ve daha birok hobi Site de çok güzel ve bilinmedik hobi ürünleri de var. İnceleyin bakın. Gerisi size kalmış. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025