![]() |
5 Eklenti(ler)
Kadife çiçekleri ve fesleğenler...
Bundan sonraki 15 gün hava sıcaklığı sürekli 10 derecenin üzerinde görünüyor. Önce dışarı alıştırıp 2 hafta sonra yavaş yavaş bahçeye ekmeye başlayacağım... |
Sayın ozgurbilgin,
Fideleriniz harika görünüyor. İmrendim. Kutlarım. |
Alıntı:
|
Sayın heyyamola'nın dediği gibi zinnia. Geçen sene yetiştirmiştim. Güzel bir çiçek.
Sanki tohumları biraz erken ekmişsiniz gibime geliyor. :o |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Maşaallah ozgurbilgin , yine döktürmüssün , evi hakimiyetin altına aldın sanırım , halı üzerinde çeşit çeişit domatesler,
bak heveslendirip duruyorsun odanın bitanesini bahçeye çevirecem kirada olmasam :) |
Özgür Bey,
Bravo sen bu işi hakkı ile becerdin. Seneye zamanlamasını da daha iyi yaparsan daha az sıkıntı çekersin. Kolay gelsin |
3 Eklenti(ler)
Daha önce söz verdiğim gibi bu gün sera resimlerini çekme fırsatım oldu.
Becerebilirsem sera resimlerini yüklemeye çalışacağım. Umarım birilerinin işine yarar. |
3 Eklenti(ler)
Sera resimleri 2
|
Sorularınız varsa seve seve cevaplarım.
Önerileriniz varsa büyük bir memnuniyetle beklerim. :) |
hayırlı olsun seranız, güzel olmus, güneş alan yerede koymussunuz super...
|
Alıntı:
Yazdığınız önerilere elimden geldiğince uymaya çalıştım ve beni de mutlu eden bir sonuç oldu. Sadece heyecandan olsa gerek biraz erken ekmişim ama havalar ısınırsa ki öyle görünüyor problem olmayacak sanırım. |
Alıntı:
|
balkonun bir köşesine geçtim artık
içerdeki rokalarıda dışarı çıkardım , öglene dogru balkonda , aksam olunca balkondaki seramın içine koyuyorum iki gündür. halleri hoşuma gitmedi diye güneşide görünce c.tesi-pazar dışarda ttuttum, bu arada nane , çilek , ve arpacık soğanlarıda saksıda artık. http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012291.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012292.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012294.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...7032012293.jpg |
Alıntı:
Sayın cemheat, Teşekkür ederim. Bol güneş alıyor olması yazın sorun olacak. İçinde bir şey yetişmez sanırım, ancak kışın çok işe yarayacak gibi düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Sayın Zeki bey güzel çalışmalar yapmışsınız ellerinize sağlık.
Ben ev hanımıyım. İstanbulda doğdum büyüdüm. Bitki yetiştirmektende hiç anlamam. Tesadüfen siteyle tanıştım.Halil beyin göndermiş olduğu biber ve domates tohumlarımdan bazıları ektiğim torfda çimlendi. Bundan sonra ne yapmalıyım araştırıyorum.Sizler için çok kolay olan şeylerde bizler zorlanabiliyoruz. Ben geçen gün Bauhausede üzerinde sebze resimleri gördüğüm sıvı NPK 8-8-8gübreyi hiç düşünmeden aldım. Ne işe yaradığını aldıktan sonra çözmeye çalışıyorum. bu sıvı gübreyi aşağıdaki gibi sulandırırsam ve uygularsam.yapacağım hesaplama ve uygulama doğrumudur. ilk yapraklar çıktıktan sonra torfa 10L 150/8=18,75cc şaşırttıkdan sonra 10L 250/8=31,25cc gerçek yerine aldığımda 10L 400/8=50cc şimdiden teşekkürler. |
viyollere domates, biber, dolma, patlıcan ve çeri domates tohumlarını 18.3.2012 tarihinde ektim. Çimlenmelerini heyecanla bekliyorum. Gelişimlerini burada sizlerle paylaşacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Haklısınız. Yazın sera içinde bir şey durmaycak. Kışın fide yetiştirmek tohum çimlendirmek ve bazı bıtkileri kış soğuğundan korumak işlevi görecek sera. Sadece devam ederse tabanında bir parça dere otu ve maydanoz olacak. |
tohumdan çimlendirme
arkadaşlar merhaba
domates ve biber tohumlarımı ektim çimlendiler 3 - 4 cm boy attılar sonrada soldular kök boğazında incelme ve kuruma meydana geldi sebebi sulamadan kaynaklanır mı ? teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
Alıntı:
|
Bunlarda benim çimlendirdiğim dört çeşit domates
4 Eklenti(ler)
Enson 2 gün önce şaşırtma yaptım.Onların da fotolarını çekip koyacağım.
|
10-12 gün gibi bir sürede çimlendiler.Biberler daha yeni çimlendi.
|
Sevgili menekşe35
Hepsi doğru :) Kolay gelsin |
30 Mart'a kadar seyahatteyim.
Internet erişimim çok az. Lütfen sorulara bilen herkes cevap versin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025