agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   İncir üretimi (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/19244.htm)

Vedart 07-02-2019 20:57

Minik dağ inciri

mehmet0791 25-02-2019 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vedart (Mesaj 1558131)
Mehmet bey elimde küçük dağ inciri tohumları var.simdi ekersem çıkarlar mi

Evet çıkar tabi ki

habiş 26-02-2019 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vedart (Mesaj 1558133)

Sayın vedart bu dağ inciri hangi bölgededir Konya'da da yetişme şansı var mıdır acaba

Vedart 17-06-2019 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1560468)
Sayın vedart bu dağ inciri hangi bölgededir Konya'da da yetişme şansı var mıdır acaba

Sayin habiş merhabalar.kusura bakmayin mesaja bu kadar gec cevap verdigim icin.bu incirler diyarbakirdan. Konya'da da muhakkak vardir.bizim buralarda bolca var.bir iki kök cikardim.saksiya aldim gayet iyi durumdalar:)

Beymelek 21-08-2020 09:29

Tohumdan incir yetiştirmenin farkı

Merhabalar
Ben özellikle meyve veren ağaçları doğaya, orman yollarının kenarlarına ve yaşadığım yerlerin uygun yerlerine dikmeye meraklıyım. Zaten ağaç dikecek bahçem de yok. Bunu insanlar ve hayvanlar yararlansın ve güzellik olsun diye yapıyorum. Ağaç fidanı üretmede bazı bilgilerimi paylaşmak istedim. Çelikten üretim çok pratik. Ama bu şekilde uzun bir süre bakıma ve sulanmaya muhtaç bir ağaç üretilebilir. Ayrıca çelik bir daldır. Yani çimlendiği zaman bir dal yetiştirmiş olursunuz. Dalın ömrü ise ağacın kendisinden kısadır. Dalın boylanma kapasitesi sınırlı olduğu için bodur bir ağacınız olur (aşı için de bunlar geçerli). Bahçeniz için bunların sakıncası yok. Ama doğada, dağda bir yerlerde, zor doğa koşulları ile baş edebilecek bir ağaç yetiştirmek istiyorsanız mutlaka tohumdan ve mümkünse dikmek istediğiniz yerde yetiştirilmeli. Ege bölgesinde kuraklıktan dolayı olsa gerek açıkta tohumdan incir çimlendirmeyi başaramadım. Buradaki açıklamalara göre uygun ortamda çimlendirip doğaya taşımayı düşünüyorum. İncir konusunda açıklayıcı bilgiler için herkese çok teşekkür ediyorum.

mehmet0791 06-10-2020 21:19

Cebrail_kara 19-06-2021 11:53

Selamün aleyküm. Banada incir çeliği verebilir misiniz çok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim..

Cebrail_kara 19-06-2021 12:04

İncir çeliği

Acil İncir çeliği lağzım verebilecek kargoyla alıcı odemeli gönderecek bı kardeşim yazarsa sevinrm

ahmetshn 29-09-2021 21:21

Çelik arıyorum dostlar.

Merhabalar,
Ben de cins bir incir çeliginden koklendirip hem bahcede hem saksida incirim olsun istiyorum. Bu konuda arastirmalari yaptim kolay kokleniyormus. Elinde ucreti mukabilinde 2-3 adet celik verebilecek dostlarim yazarsa memnun olurum.

Zekoş 29-09-2021 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hipokondriyak (Mesaj 1610433)
Merhabalar,
Ben de cins bir incir çeliginden koklendirip hem bahcede hem saksida incirim olsun istiyorum. Bu konuda arastirmalari yaptim kolay kokleniyormus. Elinde ucreti mukabilinde 2-3 adet celik verebilecek dostlarim yazarsa memnun olurum.

Sn.Hipokondriyak ben 2 senedir celikten deniyorum hic basarılı olamadım.Burada da soguga dayanikli cinsler oluyor sadece..Çelik dısında dipten cıkan sürgünleri söküp dikebilirsiniz daha kolay tutuyor..Insallah bulursunuz bol şanslar;)

ahmetshn 30-09-2021 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1610448)
Sn.Hipokondriyak ben 2 senedir celikten deniyorum hic basarılı olamadım.Burada da soguga dayanikli cinsler oluyor sadece..Çelik dısında dipten cıkan sürgünleri söküp dikebilirsiniz daha kolay tutuyor..Insallah bulursunuz bol şanslar;)

Arastirdigim kisiler hep yeni cikan surgunlerden deniyor be hep basarililar yani uclardaki 1-2 yillik dallari kullaniyorlar celik icin basari sansi yuzde 90 cikiyor. İnsallah bakalim deneyecegim saksi icin.

Amatörceanlatım 16-08-2022 13:36

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025