![]() |
beş gün sonra demiştim ama bir tanesi 2cm oldu bile çok çabuk büyüyorlar. benim için bundan sonrası genelde bütüm çimlendirdiğim tohumları 10 -15 cm olunca kaybediyom. inşallah bunlara bi şey olmaz.
|
Sadece sellukayı mı, bütün başka tohumları da mı?
|
sayın memet ; bundan önce ektiğim yer kirazı, mango, guava, papaya, rr domatesler, hünnap, iğde, kudret narı, maruçya bunları 10-15cm olunca kaybettim. inşallah sellukalara bi şey olmaz dedim.
|
Merhabalar arkadaşlar, anlamadığım bir nokta var. Selluka çimlendireceğim. Bu başlığın ilk mesajında yazılan oksijenli su nedir? Bildiğimiz eczaneden alınan oksijenli su mudur? Teşekkürler.
|
Sayın Dudi, oksijenli suya ihtiyacınız yok, bir iki saat sıcak suda bekletip direk çimlendirme torfunun içine boyu kadar derinliğe yatay olarak ekebilirsiniz.
Kolay gelsin. |
Teşekkür ederim sevgili kalambaklı :) Sizden gelecek tohumlar gelmeden ben araştırmalara başladım :)
|
Alıntı:
İyi akşamlar, |
Oksijenli su, bildiğiniz oksijenli su. Tohumun enfekte olmasına engel olur. Çimlendiğinde de destek olur .
|
heyecan ve sevinci paylaşma
Selluka üretimi başlığındaki tüm mesajları bir kez daha hatim ettim.
Sn. Kalambaklı’dan gelen tohumlarımı çimlendirme heyecanına adım atacağım. Deneyimlerini paylaşan her Selluka Severe teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Sn. Kalambaklı’ya bir kez daha en kocamanından TEŞEKKÜRLER :) |
Alıntı:
Neler yaptığınızı anlatırsanız hatanın nerede olduğunu bulabiliriz. Farklı bitkilerde aynı sorunu yaşadığınıza göre genel bir hata yapıyorsunuz. |
Sayın İrem Erdinç, kocaman teşekkürleri size gönderiyorum, çünkü sizler bizler gibi doğayı seviyorsunuz.:)
Saygı ve sevgiler, |
1 Eklenti(ler)
Sellukamın yazdan kalan dallarını budadım. Bazılarında minik filizlenmeler bile başlamış. Yine de çelikler halinde bölüp bir saksıya diktim. İnşallah tutanlar olur.
|
Benim sellukamın biri üçlü yaprak çıkardı:) Gövde çok ince hala ama sağlam. Yapraklar küçük, ama büyüyor. Martı çıkarırsak rahatlıycam.
|
1 Eklenti(ler)
Benim minikler,geceleri yapraklarını aşağıya dogru düşürüyorlar.
|
Merhaba sellukasever arkadaşlar,
Ben de ektiğim dört selluka tohumundan üçünü çimlendirmeyi başardım ama tabi asıl şimdi biraz tedirginim. Koruma kaygısı ağır basmaya başladı. Bu gün sanırım altıncı gün ve boyları 1,5 cm kadar. Üşümesinler diye de doğalgaz sobamın önünde, üzerine de yanlarında iki delik açtığım 5 kg lik pet şişeyi ortasından kesip kapattım. Böylece hem havasız ve ışıksız kalmayacak hem de nemli bir ortam sağlarım diye düşündüm. Şimdi eleştiri ve önerilerinize ihtiyacım var. Doğru yolda mıyım? Düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olacağım. Hepinize çiçeklerinizle mutlu günler dilerim. |
Hemen sobanın üzerinden kaldırın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
14 Mart'da ektiğim 6 selluka tohumundan biri bu sabah nihayet yüzünü gösterdi, bakalım diğerleri de merhaba diyecek mi? Torfa ekmiştim ve her akşam 1 çorba kaşığı su verdim :)
Dün akşam 8 adet tohumu da termosta ılık suya koydum. Onları da bu akşam ekeceğim. İnşallah hepsi tutar da Selluka'yı da, Begonvil gibi Bodrum'lu yaparız.... |
2 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar, 8 mart' ta çimlendirme torfuna ekmiş olduğum sellukaların bu günkü durumu.
Eklenti 133340 Eklenti 133341 |
Şahane görünüyorlar sevgili kalambaklı, ellerinize sağlık :)
|
Çok güzel çimlenmişler darısı başıma :)10 gün oldu ben ekeli daha çıkmadılar :(
|
Dostlar, çimlendirme aşamasında yaptıklarımı fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım. İşin püf noktası galiba torf+sıcaklık.
Sevgiyle kalın. |
Sayın Kalambaklı; ellerinize sağlık. Sizinkiler harika çimlenmişler. Bence de bu işin bir püf noktası olmalı. Bizler elimizdeki tohumları bir güzel çürütmeyi başarırken:D; siz yeşillendirmeyi başarmışsınız.
|
Alıntı:
Gönderdiginiz tohumların hepsi çimlendi aynı kap içinde olmalarına ragmen 2 tanesi biraz geç çimlendiler,o da galiba ilk çimlenenler de çürüme olmasın diye üzerini tamamen açtıgımdan diye düşünüyorum. |
Peki sevgili memet'in çimlendirmeyle ilgili verdiği püf'leri uyguladınız mı? Hani önce tohumu ince kısmından biraz zımparala, sonra oksijenli suyla çalkala. 6 saat %10 oksijenli suda beklet.. vs....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aslında, öneri bana değil Mine pakkaner'e ait.
|
:( Önce ekim zamanını bekledim. Sonra tek tek hepsini zımparaladım. Yani söylenenlerin hepsini uyguladım kendimce. Şu an bir ümitle çimlenmesini beklediğim üç tohumum var. Yaklaşık bir ay oldu ekeli. Hala çıkaramadılar torftan kafalarını. Onlar da olmazsa bir daha denemiyorum.:mad:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir ay biraz fazla olmuş, bir yerde hata mı yaptınız acaba? Önemli olan sellukanın yayılması. Çıkan fideleri ya da aldığımız çelikleri paylaşırız daha sonra. |
Ben şu oksijenli su olayını anlamadım. Nedir bu oksijenli su arkadaşlar? Bir yerde falan mı satılıyor, nasıl birşey? Cahilliğimi hoş görün, bilmiyorum işte. :( Bu arada pet bardaklara ektiğim 6 tohumdan 3'ü çimlendi, ancak o kadar ufaklar ki, bellerini bile doğrultamadılar daha. Ben de hemen üzerindeki streci kaldırdım. Diğerleri hala uykuda. 10 günden fazla oldu halbuki. Şu oksijenli su haricinde bütün gerekli uygulamaları yaptım.Neyse belki onlar da çıkar. Biraz daha belirginleşsinler fotoğraflarını ekleyeceğim...
|
Eczanelerde satılan yaralara döktüğümüz oksijenli su. Hidrojenperoksit. Bitkiler stres altında bunu doğal olarak salagılıyor zaten. Dezenfektan.
|
Sayın Kalambaklı'nın son dağıtımında gelen 7 tohumu 10 gün kadar önce ekmiştim. Bu akşam kurabiye kutusunun kapağını havalandırmak için açtım. 2 saat kadar sonra kapatmak için gittiğimde tohumlardan birinin açıldığını ve yeşil filizin ucunun çıkmaya başladığını gördüm. Fotoğraf yakında gelir. Teşekkürler Sayın Kalambaklı.
|
Alıntı:
|
Mehmet bey maalesef sizin verdiğiniz tüm tohumları çürütmüşüm, bugün torfu karıştırınca gördüm:( Bahçeleri olan arkadaşlarıma da ''size tohumdan selluka yetiştireceğim, bahçenize hediye edeceğim'' diye de söz vermiştim.
|
Önemli değil, yeterince fidemiz ve çeliğimiz olacak nasılsa. Telafi ederiz. Fidanlığa verdiğiniz tohumlardan bir kısmı da bizim olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Ve işte tamamen öldüğünü sandığım, aniden çıkıp, umutsuzluğumla beni utandıran 3 sellukamdan biri. Diğerleri henüz bu kadar gelişmedi ama onlarda sağlıklı birer selluka adayı halindeler. Hala çimlendiği pet bardakta. Bişey olacak diye aklım çıkıyor. Acaba değiştirmeli miyim? Değiştireceksem saksı boyutunu nasıl seçmeliyim arkadaşlar.
Eklenti 133471 |
Yerim ben senin o sellukanı. Görmeyeli ne kadar büyümüş buuuuuu. İnşallah benimkiler de böyle koccaman olurlar :) Tatlım benim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025