![]() |
Alıntı:
|
Sayın Kalambaklı selluka fabrikası olmuş elinize sağlık.Maşallahınız var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ilginiz teşekkürler . |
Sayın Kalambaklı
Selluka ustalığınız bütün görkemiyle belli olmuş. Ellerinize sağlık. |
Sayın Kalambaklı elinize emeğinize sağlık. Maşallah.
|
İnanın dostlar, yetiştiremeyen her dostla ambalaj sorunu olmasa elimdeki fideleri paylaşmak isterdim.
|
Alıntı:
ben tekrardan sizden bir ricada bulunacagım eger uygun görürseniz fide verebilirim diyiyorsanız sizi urlada ziyater edebilirim sizce bir mahsuru yok ise yeterki siz evet deyin özelinize yazmıştım |
Sayın M GULAN, Urla' ya beklerim, siz gelirde ben size fide vermezmiyim.
|
çok teşekkür ederim efendim.O zaman en kısa zamanda ziyaretinize geleceğim sevgiler ...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Kalambaklının göndermiş olduğu tohumlardan iki tanesini ekmişti. Biri fotoğraftaki hale geldi. Diğerinden ses seda yok :D
|
arkadaşlar bende 4 adet tohum ekmiştim bir tanesi çıktı.2 cm kadar oldu.inanın gözünün içine bakıyorum.buradaki fotoğraflar ve bilgiler çok işime yarıyor.hepinize teşekkür ederim.becerebilirsem fotoğrafını koyacam.tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.
|
mutluluğum ikiye katlandı
iyi akşamlar sevgili dostlar.....
sayın kalambaklı dan selluka fidesi istemiştim geçenlerde, sag olsun abimiz olumlu karşılamıştı dün işimin gereyi mordoğan tarafındaydım iş dönüşü sayın kalambaklıyı aradım bir çayını içmek istedigimi söyledim sag olsun beni kırmadı kendisi, dükkanına vardıgımda SELLUKA FİDELERİ arkamdaydı heycandan ne diyecegimi bilemedim kısa bir sohbetten sonra SELLUKALARIDA alıp:) heycanla evimin yolunu tuttum,eve geldigimde ikinci bir heyacan ve mutluluk sayın berduray SELLUKA TOHUMLARI göndermişti buradan sizlerinde nezninde sayın berduray ve kalambaklıya(abime) çok teşekkür ediyorum . şimdi bir taraftan fidelerimin büyüme heyacanını,bir taraftan tohumların çimlenme heyacanını yaşıyacagım darısı selluka sevenlerin başına:) |
1 Eklenti(ler)
Sayın Kalambaklı'dan gelen tohumların çimlenme kabındaki son halleri. Bir tanesi bayağı uzadı. Tam dibinde ise aslında oraya koymadığım bir başka selluka tohumu çimlenmeye çalışıyor. Büyüyeni ayırıp saksıya alamadım. Çimlenme kabını büyütüp yarım damacanaya çevirdim. :p
|
Sayın Selluka severler; Sellukamı Ankaradan, Milas, Bozbük Lalekente getirdim. Boyu 20 günde 2,5 metrelik çıtanın sonuna kadar uzadı dahada uzamasını istemiyorum acaba tepesinden kesip uzamasını durdursam Sellukamı kaybedermiyim, bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi rica ediyorum.
|
Hayır ölmez...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Orkun Kırcı'dan gelen tohumlar 3-3 çimlendi ve gelişti. Selluka Adana'da da çiçek açacak :)
|
Oooo süperler bendekiler bile bu kadar gelişmedi. Yaza çiçek kesin. :D
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Orkun'cum, sayende sellukalandım ben de :)
Saksıları küçük, biraz daha gelişince ana saksısına almam lazım. Sağlıklı gelişebilmesi için saksı büyüklüğü kaç litre olmalı? Yardım lütfen. |
Selluka üretiminde en beceriksiz üye seçilirse, o ben olacağım.:(
Ellerinize sağlık arkadaşlar. |
Bulabildiğin en büyük saksı olsun ablam. Acayip kök atıyor çünkü. Bir de çok geç kalma saksı değişimine bir an önce yap.
|
1 Eklenti(ler)
378 nolu mesajdaki görüntünün son hali böyle. Daha önce saksıya aldığım bir kök çok çabuk sarararak kurudu. Ankara'da selluka yetiştirmek zor olacak galiba. Zaten Ustalarda böyle söylemişti. Bu yüzden bunları saksıya almaya cesaret edemiyorum. Halen yarım damacananın içindeki bir kapta gelişiyorlar.
|
Ankara'da yetiştirmek kolay, kışın dondan koruması zor.
Bence kökleri zedelemeden toprağıyla alıp ya, yirmi literlik bir saksıya ( Kışın kapalı bir ortama alma şansınız olur)ya da yere dikmelisiniz artık. O da olmazsa benden fidan isteyin. |
Memet alınan çeliklerin aynı yaz çiçeklenmeme olasığı var mıdır?
|
Geçen sene aldığım çelikler çiçeklenmedi ama, ben de onları küçük saksılarda tuttum.
Mayısta yapılacak çelikleme, ağustosa kadar çiçek verecek büyüklüğe ulaşabilir, denemek gerek. Elimdeki saksıları nereye koyacağım diye düşündüğüm için, bu sene çelik almayayım diyordum. bir deneme çalışması yapalım birlikte. |
Halbuki sizin çelikleriniz seyrinde gelişti diye düşünüyordum.. Henüz çelik almadım, ki bu yaz çiçeklenme olmayacaksa da gerek yoktu..
Yağmurlu havalar geçsin deneyelim, peki... |
Çeliklerin neredeyse hepsini dağıtmıştım. Acaba alanlar kimlerdi, onlarda çiçeklendi mi bilmiyorum.
|
Soralım..
|
Alıntı:
Sayın Memet İlginize teşekkürler. Hepsini birden büyük bir saksıya alacağım. Umarım koruyabilirim. |
3 adet selluka tohumundan 3 ü de çimlenmişti. şu anda sadece 1 tanesi sağlıklı. gene de çok zayıf görünüyor. büyük saksıya alıp saat 14:00 'e kadar güneş göreceği bir yere koydum. tavsiyeye ihtiyacım var.
|
Sayın kalambaklı
Çoktandır aradığım selluka'yı sizde buldum eğer mümkün ise tohum veya fide olarak (zor olduğunu biliyorum) göndermenizi rica etsem mümkünmü şimdiden teşekkürler |
Sayın selluka severler,
Bahçemde üçü genç , biri anaç olmak üzere dört adet sellukam var.Ancak , o güzelim çiçekleri arılar tarafından sürekli koparıldığı için hiç birisinden tohum alamadım. 1- Arılardan nasıl kurtulacağım ve , 2- Sellukalarımdan nasıl ve ne zaman çelik almalıyım , konusunda ışık tutarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... |
Sonbaharda çelik almadım. Ama bir seracı bu mevsimin daha uygun olduğunu söyledi. Deneyeceğim.
Odunsulaşmış dallardan üç boğum olarak dalları kesin. Bir boğum toprağa iki boğum dışarı da kalacak biçimde dikin. Kışı korumalı bir yerde , tercihen bir serada geçirmeleri uygun olur. Arılar için ilaçlama yapabilirsiniz ama, çiçekleri kopardıkalrına emin misiniz? Benimkileri çekirgeler yedi hep. |
Sonbaharda çelik almadım. Ama bir seracı bu mevsimin daha uygun olduğunu söyledi. Deneyeceğim.
Odunsulaşmış dallardan üç boğum olarak dalları kesin. Bir boğum toprağa iki boğum dışarı da kalacak biçimde dikin. Kışı korumalı bir yerde , tercihen bir serada geçirmeleri uygun olur. Benimde iki adet tohumum çimlenmişti .Birini bir kardeşime verdim .Diğeri de uzadı gitti.Sarmadı yanındaki çıtayı .Sonuç olarak mademki bu kadar çok seviyoruz .Tüm arkadaşlarımız bizde de olsun diyor .Ben buradan ellerinde selluka olan arkadaşlarımıza rica ediyorum .Sevgili memet'in söylediği şekilde sellukalarından çelik hazırlasınlar.Hem budanmış olur .Gövdesi gövdesi gelişir .Hem budama sırasında kestiğiniz dallar ziyan olmaz hem de sitemizdeki tüm arkadaşlarımız selluka sahibi olur. |
2 Eklenti(ler)
|
Tohumlar için şimdiden sıradayız sn kalambaklı:o
Ben çelik yapıp yetiştirmeyi de denemek istiyorum. Kimbilir belki filizlendirmeyi başarabilirim:) |
Evet. Arıların yediğine eminim Sayın memet . Taç yaprakların sap bölünden koparıyorlar.Orada onları cezbeden bir şeyler olmalı.Sarıca arı ve eşek arısı diye isimlendirilen arılar . Aynı cins arılar üzümlere de musallat oluyorlar. İlginize teşekkürler.
|
benim selluka daha yeni açmaya başladı ne zaman tohum oluşmaya başlıyacak ki.
|
arkadaşlar selluka yı busitede tanıdım ben ve çok hoşuma gitti tohum satan sitelerde nedense yok olanlrında stoklarında yok selluk tohumu olan arkadaşlardan bende istesem mümkünmü
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025