agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Selluka üretimi (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/16455.htm)

Kudret 26-08-2009 23:53

Tabi ki besin takviyesi yapılmadığında saksılı bitkilerde gelişim daha da düşük oluyor. ;)

Güngör Salman 27-08-2009 01:07

Benim sellukam alabildiğine büyümüş ben izindeyken ama hala tomurcuk yok.

turchese 27-08-2009 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 487013)
Konuştuğumuz çalışmadan vaz mı geçtiniz? Ayırmıştım sizin fidanı.

Hayır vazgeçmedim. Ama birleştirecek bir konu bulamadım. Bir de ramazan dolayısiyle biraz ağır inceliyorum forumu. (biraz ramazan dokundu da). Dediğim gibi çalışmalarım devam ediyor....

trida 27-08-2009 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 484993)
Bitki Giresun' da:p

Karadeniz'de (Kastamonu) yetişirmi acaba diye araştırırken, Giresun'da bu şekilde yetiştirebildiğinizi görünce heyecan yaptım.

Tohumdan zor gözüküyor, ancak belki bir fidan bulabilirsem ben de yetiştirmeye çalışacağım.

Emeğinize sağlık, çok güzeller.

İklimsiz 29-08-2009 20:34

1 Eklenti(ler)
Nihayet açtı;)

Akasya çiçeği, leylak, limon çiçeği karışımı bir kokusu var.

Eklenti 100277

memet 29-08-2009 22:24

Ben de diyorum ki, geri kalan kokulu bitkiler kokularını sellukadan almış.

mormenekşe 31-08-2009 16:45

Merhaba arkadaşlar, Selluka yetiştirmeyi başarıp, kokusuna nail olan arkadaşları tebrik ederim.Şuana kadar takip edip öğrendiklerime göre çok nazlı,itina ile bir bakım istiyor,sizlerde bunu başarabildiğinize göre bu gerçek aşk diyorum.

Sayın Ahmeter,bugün tüm öğleden sonramı sellukaya ayırdım diyebilirim sizin bahçenizi gezdikten sonra ki,bu gezinti neredeyse 1,5 saat sürdü sellukaya karşı içimde dayanılmaz bir istek oluştu,
Hemen selluka başlığına geldim burada da hemen hemen 2 saati geçiktir sizin verdiğiniz bilgileri ve arkadaşların deneyimlerini okudum.

Ben bütün bitkileri seviyorum, özellikle çiçeklere,çiçekli ağaçlara ilgim var.Clematise olan ilgim sevgili Güler hanımın bahçesini gezerken oluştu,daha sonra sevgili Limon,Jineop,Çiçeksever70,Adalet Yağcı'nın ve daha birçok arkadaşın bahçesini gezerken her defasında depreşti.

Sellukaya olan ilgimse bugün sizin bahçenizi gezerken oluştu,o ne zariflik öyle sevgili Berduray salyangoza benzetmiş ama, bana mütevazılıktan iki büklüm olmuş gibi geldi.Kokusunu da sizler anlattıkça sanki sizlere daha ne verebilirim, nasıl daha güzel kokabilrim mücadelesi içinde gibi.Er ya da geç Allah'ın izniyle artık bir Sellukam ve Clematisim olmalı.

Bu çiçeği tanımama vesile olduğunuz için teşekkür ederim.Sizin ve diğer sahip olan arkadaşlarımın sellukaları içinde maşallah diyorum.

İlkin 31-08-2009 17:21

Sevgili iklimsiz harika çiçeklenmiş selluka. Tebrik ediyorum. Doya doya seyredin ve koklayın... ;) Darısı çiçek açmamış sellukaların başına olsun.

berduray 31-08-2009 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 489526)
Berduray salyangoza benzetmiş ama, bana mütevazılıktan iki büklüm olmuş gibi geldi.

Yurtdışında bu adla biliniyor.

mormenekşe 31-08-2009 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 489552)

Sevgili Berduray, tabii ki asıl isimleri önemli çiçeklerin, ben sadece nazlı bir çiçek olarak gördüğüm için öyle dedim.

Yurt dışında ve yurt içinde, isimleri ne ise öyle kabulenmek durumundayız zaten çiçeklerimizi.Sen doğru olan ismi kullandın ben sana bişey demedim arkadaşım.

sercan1969 01-09-2009 12:27

Selluka

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sellukamın son halini sizlerle paylaşmak istedim. Tomurcukları dolgunlaştığına göre o güzel kokusunu ve zarif çiçeklerini sanırım yakın zamanda göreceğiz.

nazlı06 01-09-2009 13:09

Sevgili İklimsiz hemşerim size süpriz yapmış. Benimkinde hala bişey yok uzamasıda durdu bekliyoruz bakalım.

memet 01-09-2009 16:36

Hangi şartlarda sellukanız. Benim ufak saksıdan 20 litrelik saksıya alıp, komşunun bahçesine koyduğum çelik, bir haftada üç metre oldu.

anilozer112 01-09-2009 17:53

Şu selluka macerasına bir tek biz katılmadık. :( Uzaktan hep izledim hep aşamalarınızı. Başarılı olanlar, olamayanlar...
Diğer arkadaşlar emek verip çok güzel büyütmüşler. Gerçekten nazlı ve itana ile bakılmak istenen bir bitki. Onları tebrik ediyorum.

sercan1969 01-09-2009 18:15

Selluka

Memet bey sorunuzu bana sorduysanız biraz daha açık ve net sorarmısınız?

memet 02-09-2009 06:48

Nazlı06'ya sormuştum.

nazlı06 02-09-2009 09:37

Memet bey, bahçede 20 kg. tenekede üzeri tenteli öğleden sonra güneş gören bir yerde duruyor. kırmızı örümcek ilacı ve yaprak gübresi (organik) verdim. yaprakları sizlerinki gibi canlı değil. geçen yıl edindiğim sellukamı baharda kaybettim bu nasıl olacak bakalım.

habibe 02-09-2009 12:55

Sevgili İklimsiz bu ne güzellik. Tebrikler. Darısı başımıza. Sercanın da gözü aydın :)
Sellukalarımız çoğalıyor ne güzel.
Benim ki bahçede gelişimi ise şimdilik fena değil. Kışın ne yapacağım onu düşünüyorum.

Lonicera 02-09-2009 17:20

Sellukamdaki çiçeklerin bir kısmı açmadan dökülmeye başladı. Çiçek salkımı fazla olduğu için mi bitki tarafından atılıyor, yoksa başka bir sorun mu var bilmiyorum? Bir kaç gündür bulunduğu yerde rüzgar oldukça etkiliydi, bu sebeple de dökmüş olabilir sanırım. Bitkiyi iyice tanıyana kadar pek çok soru ve sorun oluşacak gibi. Aynı dökülme turuncu rengi almış olan çiçeklerde de sözkonusu. Bunların diplerinde tohum oluşumu da görünmüyor şimdilik.

Bu arada bitkinin saksı üstündeki ilk 5 cm' lik kısmı tam anlamıyla odunlaşmış durumda. Seneye mutlaka çok daha büyük bir saksıya almak şart oldu.

memet 02-09-2009 19:58

Benim çiçeklerde de dökülmeler oluyor şiddetli rüzgar ve çekirgeler neden oluyor benimkinde çiçeğin sapını yiyorlar.
İlaçladığım için de karıncalar gelmiyor bu seferde.

selis 03-09-2009 14:36

Alıntı:

Çelik almada yaşadıklarım ;
Temmuz başında aldıklarım hemen köklendi hızla büyüdü. Temmuz ortasında aldığım çelikler de köklendi ama büyümeleri yavaş.
Ayın sonunda aldıklarımın çoğu çürüdü. Kalanlarsa ne öldü ne canlandı.
Bu durumda eylül ayında alınan çeliklerin yaşaması imkansız, öyle mi?

ahmeter 04-09-2009 10:45

Selluka yetiştirilmesi

1 Eklenti(ler)
Selluka yetiştirilmesinde bu sene sonuna doğru bu bitki hangi şartlarda yetişiyor beraber karar vereceğiz
Şimdiden söyliyeyim bu kadar uzun teçrübeme rağmen zorlandım
Görüşmek üzere

ahmeter 04-09-2009 10:47

Selluka

1 Eklenti(ler)
Resimlerin üzerinde bol karınça var kapsullerin içinde tohum taneleri oluşmaya başladı

Orkun Kırcı 04-09-2009 19:51

4 Eklenti(ler)
Birkaç güzellik te benden. Bunlar ilk çıkan tomurcuklar. Şu an çiçek üzerinde yaklaşık 30 tane tomurcuk var, o küçük saksı da böyle olması şaşırtıcı. Seneye kocaman bir saksıya alıcam bebişimi.

memet 04-09-2009 20:01

Kırmızı örümcek için kullandığım ilacın etkisi geçmiş sanırım, karıncaları gördüm bugün ilk kez.

Tabi iki aşık yaban arısı da ayrıca var. İki tane oldular.
İncelemeye değer bir durum. Hipnotize olmuş gibi duruyorlar bitkinin üstünde.

sercan1969 04-09-2009 21:44

Selluka

Orkun Bey sellukanızın çiçek salkımının görüntüsü şu an benim sellukanın çiçek salkımından farklı.10-15 gün önce benim sellukaya benziyormuydu?
Birde merak ettiğim bir konu saksınızın fotoğrafını gösterme şansınız var mı?
Ne kadar küçük merak ettim? Teşekkürler...

Orkun Kırcı 04-09-2009 22:39

Evet sevgili Sercan sizinkine benziyordu. İlk sayfalarda fotoları var. Saksıyı yarın fotolarım.

Orkun Kırcı 04-09-2009 22:41

14 nolu mesajda bir görünümü varmış :))

Orkun Kırcı 05-09-2009 12:28

1 Eklenti(ler)
İlk saksım 16cm lik. Daha sonra kökler dışına çıkınca 20 cm lik saksıya oturtmuştum. Yine çok küçük geldi ama. Napalım ilk deneyim. Üstelik içinde iki kök var:( Seneye daha rahat edecek sellukam.

sercan1969 05-09-2009 13:12

Selluka

Kışa girerken budama yapacaksınız heralde belli bir seviyeden öyle değil mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025