![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Çam çimlendirme hakkında sorularım
Kolay gelsin amatör yetiştiriciyim birkaç sorum var. 1- Çam tohumunu şeffaf plastik bardaklara ektik. Yarısı çimlendi fakat cılız uzuyorlar. Bundan sonraki aşamalar nelerdir? 2- Çam çimlendirmek için ne tür toprağa ihtiyacımız var? Biraz araştırdım çok değişik şeyler söyleniyor forumda, kimi kum kullanın kimi toprakla yapın diyor tam öğrenmek istiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Substrat torfu kullanabilirsiz ya da leonarditle bahçe toprağına da tohum ekebilirsiniz. Çamlar çimlendikten sonra sulamayı azaltın ve de tohumları çok derine ekmeyin. Cılız uzamaları çok sulamadandır |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Tohumları nezaman ektiniz bendede bonzai için yurt dışından getirdiğim tohumlar var bikac ay önce eksiklerin çıkmadı tekrar ekicem ama ocak sonuna kadar beklemeyi dusunuyodum yazınızı görene kadar HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
plastik bardak yeterli değil çam fidesi için, en azından yogurt kovasına falan koy, bardakta kurur çam fidelerin. soğuktan falanda korkmana gerek yok çam fidesine bişey olmaz, bende ekeli 3 ay oldu, tohumdan ektim, dışarda rüzgarın soğun altında duruyor. bildiğimiz kırmızı toprağa ektim ben, geçen baktım kalıp gibi olmuş hatta, çam toprak seçmez ki, iyi toprakta daha hızlı gelişir herhalde |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2014
|
Kapak kısımlarını kestiğim 50 ml'lik pet su şişelerine bahçe toprağı ve torfu yarı yarıya karıştırıp fıstık çamı tohumlarını (1 cm derinlikte) diktim. Hepsi fide verdi. Sırf torfa diktiklerim de (hem de daha çabuk) çıktı ama nedenini anlamadığım şekilde daha çabuk kurudular. Ben de fide yapıyorum ama 3-4 aylık fidelerin alttan kurumalarının nedenini, çözümünü bulamadım. |
|
|
|
![]() |
|
|