agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-01-2009, 18:31   #9
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S Mesajı Göster
Ovasisle yaptığımız çalışmalarda ibrelilerde başarı oranının düşük olduğunu seyrediyoruz.
Ovasislere su verme zamanı ile ilgili tecrübesi olan arkadaşımız varsa lutfen yazsın. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

Saygıyla.
Sayın Cemal.S, pek bir tecrübem yok, ama düşüncem var . Oasis sünger olduğu için su tutma kapasitesi yetersiz diye düşünüyorum. İlk anda suyu çekmesine rağmen, buhar yoluyla suyu, nemi çabuk kaybetiyor herhalde. Bende tohum çimlendirmek için arıyorum, halen daha

Tohumu yerleştirdikten sonra üzerinde sisleme yaparak sulamayı düşünüyorum. sürekli nemli tutmak için bu işlem şart gibime geliyor. Çeilk köklendirmede, çeliklerin ıslanması bir problem yaratacaksa, oasisleri alttan sulamak için bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum. Zemini düz olacak şekilde, 5-10 cm derinliğinde, suyun zahmetsizce gideceği tesviyede bir alan oluşturulabilir. Bu alanın tabanınada plastik çekilebilir diye düşünüyorum. ****** sadece düşüncem

Bu arada düşüncem diyemi, ammada düşünüyorum demişim Çok pardon.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025