![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Ters T Aşısı
Alıntı:
Aşılarla ilgili bir çok yerde Ters T aşısından da bahsediliyor. Şimdi gördüğüm bir sitenin linki şöyle:http://cicek-cicekci-cicekcilik.blog...9/gz-alar.html Burda yere yatay çizgi altta oluyor. Ortasından yukarıya çizgi çizip kabuğu kaldırıp aşı gözünü yerleştiriyoruz. Sadece şekilde farklılık var. Diğer uygulamalar aynı. Sizin aşılarınızın tutmasına çok sevindim. Siz hangi aşı yöntemini uyguladınız. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
T Göz Aşısı
Sıvı teması da önemli ancak başarı oranı konusunda ben ters T aşısının daha iyi olduğunu düşünüyorum. En azından çok az da olsa tecrübelerim bu yönde. Acaba bu konuda bir istatistik, oran söylenebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
benim gözlemlerim ve kanaatim tek fark söylediğim su teması ile alakalı kısmı başkaca hiçbir farkı yok. amaç en az yara ile bitkiyi birleştirmek olduğu için şekiller kalıplaşmış halde bunun dışında tercih meselesi elinize bıçak aldığınızda daha rahat olduğunı düşünüyor iseniz çapraz bir kesi dahi iş yapar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
arkadaşlar güzelim papaz eriği aşımın taze filizlerini tırtıl ve karıncalar afiyetle yiyorlar. bu zararlılarla mümkünse organik mücadele değilse kimyasal mücadele yöntemi söylermisiniz. bu arada bazı taze sürgünlerde (özellikle güllerde ) yoğun olarak (siyah ve yeşil) yaprak bitleri çöreklenmiş durumda. arap sabununu denedim çok etkisi olmadı. başka önerileri olan varmı teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Vişneye kiraz aşısı
Bende bu yıl İLK KEZ vişne ağacına çoban aşısı ve bu formda gördüğüm matkap aşısı yaptım. Çobanların kalemleri biraz uzunmu diye düşünüyorum. Gözleri elimle yokluyorum bir dökülme yok ama yeşermede yok? 1. ve 2 resim Çoban aşısına aittir. Sizce bu kalemler yeşerir mi? Kalemler uzunsa üstten budama makasıyla kesersem yanlış mı olur? Yaptığım matkap aşısı 3.4 resim(matkap aşısı) kalemleri gerçekten uzun, gözler büyük olmasına rağmen hala bir uyanma olmadı? En uzun olanın resim 4. en ucundaki demetgözden bir tanesini kopardım dibi yeşildi. Bu kalemide kısaltmam gerekirmi? Ya da başka bir işlem mi yapmalımıyım? Her 2 aşının yapılış zamanı şubat ayının sonlarına doğrudur. Şimdi Mayıs ayına geldik. Aşılanan kiraz cinsi Merton late ve starks gold tur. Bu gözler ne zaman yeşerir tuttuğu ne zaman anlaşılır? Konu hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdidem teşekkür edrim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sizden özür dilerim. yanlış bir anlaşılma oldu galiba ters T aşının yapımını biliyorum. Benim öğrenmek istetiğim ters Dut, ters kiraz vb. gibi ağaçlar şemsiye şeklinde duruyorlar benim öğrenmek istediğim konu buydu. Ben bu aşıdan bahsedildiğini zannettiğim için konuyu sormuştum. tekrar özür dilerim. eğer bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa konu hakkında bilgi verirlerse sevinirim. Bu ağaçların şemsiye şeklinde duruşu ve yere doğru sarkmaları ağacın cinsindenmi yoksa yapılan bir aşı tekniğiylemi oluyor, veya başka bir tekniğimi var bunu öğrenmek istiyorum. ayrıca ilginize teşekkür ederim. Benim kullanmış olduğum aşı teknikteride göz aşılarında T ve ters T aşısı. kalem aşılarında da daha önceleri yarma aşı ve çoban aşısı tekniği kullandım. bunda tutmayanlar olmuştu. bu sene kalem aşılarımı makasla yaptım ve makasla yaptığım aşıların tamamı tuttu.(ayva, erik, kayısı, şeftali, ceviz, dut, zeytin, mandalina ve incir) hiç zaiyat yok. buna bende çok sevindim. özellikle ceviz aşısını tutturamıyordum. bu sene makasla yapmış olduğum aşılar tuttu. bu aşıların fotoğraflarını en kısa zamanda yayınlamak istiyorum. selamlar. Düzenleyen Mehmet Ertop : 29-04-2011 saat 13:20 Neden: hangi ağaçlara aşı yaptığımıda yazmak istedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğim dut ve bazı ağaçların ters büyümelerinin nedeni ağacın özelliği ile ilgili. Herhalde genler veya doğal mutasyon sonucu yapılabilen bir olay. Aşı ile yapılabileceğini sanmıyorum. Sizin yaptığınız makasla kalem aşısı nasıl oluyor acaba? En kısa zamanda resimleri görmek isterim. Yapılış sırasında da çektiyseniz çok güzel demektir. Aşı oldukça dikkat isteyen bir işlem. %100 lük değil 70 lik bir başarı bile büyük bir oran demektir. Tebrik ederim. Ben şimdiye kadar dut, erik, kiraz, armut aşıları yaptım. Ancak hiç büyük bir kısmı tutmadı. Cevizde ise hiç denemedim. Cevizde öz suyunun gözü yakmaması gerekiyormuş sanırım. Bunlara dikkat etmek gerekiyormuş. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|