![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2007
|
süper olmuş başarmak başarılı olmak diye buna demeli galiba..teşekkürler yola devam lazım paylaşmak..paylaşılan bilğileri defalarca denemek başarının sırrı ilkleri bulmanın sırı bu.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
kalem aşımı yoksa göz aşısımı
Merhaba, İki yıl önce minicik bir fidan olan kayısı ağacımın bugünkü hali. Ne yazıkki şekerpare değil, ben şekerpare olsun istiyorum. Bahçemdeki üç kayısımdan birini şekerpare olarak aşılamak istiyorum, bunun için martta yapılacak kalem aşısımı yoksa ağustosta yapılan göz aşısımı daha uygun olur bilemedim. Bana fikir verebilecek olanlara şimdiden teşekkürler ediyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
sayın adalet aşılanacak ağacın gövdesi kalın ise yarma aşı mart ayında ince ise bu ay göz aşısı ve uyku yapabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
bu konuda fazla bir şey bilmiyorum
Alıntı:
Teşekkürler Dah-lia, yarma aşı ve kalem aşı aynı şeymidir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
evet ikiside aynı aşıdır |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2009
|
Adelet hanım kayısılarınıza ilk baharda gözler uyunmadan önce yarma aşı veya kabuk aşısı yaptırmanız daha uygun olacaktır.Göz aşısı yaptırabilirsiniz ama göz aşıları genelde ince ağaçlara yapılırsa daha iyi olur kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Bayram KAPTAN; Teşekkür ederim ilginize, on gün kadar önce kayısıma şekerpare aşısı yapıldı(kalem aşısı). Dilerim tutarlar, sanırım meyveyi gelecek yaz göreceğiz. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aşı makası, aşılama |
|
|