![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Aşılarım ve fotoları
Kayısı ağacıma papaz eriği ve italyan eriği aşı kalemleri ile yaptığım çoban aşıları.Papaz eriği patlamış ve ufak bir filiz vermiş,diğeri yolda. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Aşılarım ve fotoları
Formoza eriğime erik ve kayısı aşıladım.Ağacın üst dalında çoban aşısı ile yaptığım kayısı aşısını görüyorsunuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Aşılarım ve fotoları
Şimdide formoza eriğime papaz eriği aşı kalemi ile yaptığım matkap lı aşı .Dalları büyüdü bile,nerede ise erik verecek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Aşılarım ve fotoları
Elma ağacıma yaptığım aşılarım, bazıları beklemede mesela ayva ağacımdan aldığım aşı kalemi ile yaptığım matkap aşısı iki gözden yaprak verdi sonrasında yapraklarını döktü ama şimdi bir gözde tekrar kabarma var.Yine deveci armudu ağacımdan ( sırf aşı yapmak için alıp saksıya dikmiştim geçen sene)aldığım aşı kalemi ile yaptığım matkap aşısında aşı dalının ucu kalınlaştı ama daha bir filiz yok.Ayni şekilde deveci armudu ağacımdan aldığım aşı kalemi ile çoban aşısı da yaptım.Onda da dalın ucu şişti ama daha yaprak vermedi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Aşılarım ve fotoları
Şimdi sırada üzümsülerin aşıları var.20 mart 2008 de yaptığım üzümsü aşılarımın fotoları aşağıda.Önce geçen sene bonsai yapmak için kökten söküp yarısından ikiye kesip iki parça halinde diktiğim osmancık türü asma bu sene yeniden filiz verdi.Bu asmaya aşı yapmak için geçen sene satın alıp saksıya diktiğimkara duttan iki adet aşı dalı kestim ve saksıdaki asmaya ve kökten toprağa dikili olan diğer çekirdeksiz üzüm asmasına asmaları matkapla delerek matkap aşısı yaptım.Saksıdaki asma beklemede ,toprakdaki asma filiz verdi.Şimdi fotolarını görelim. ![]() Eklenti 34680 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aşılarım ve fotoları
buda saksıdaki, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Aşılarım ve fotoları
Yine geçen sene aşı yapmak için aldığım kara ve beyaz dutu matkapla delerek daha incecik bir fidanken asma dalını bu delikten geçirdim.İki asma dalı da büyüdü.Asmaları dutlar beslesin diye dutların girişinden bıçakla yontup asmanın ince dalını dahada incelttim.Fakat geçen sene hiçbir gelişme olmadı.Bu sene delikleri kapattığım macunları tazeledim,şimdi asmaların keyfi yerinde hatta biri üzüm tuttu bile.İleride asmanın dutun içinden geçen dalı iyice kalınlaşınca incelttiğim yerden kesicem ve işte size dut ağacında asma olacak Allah nasip ederse.Aşağıda fotolar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde genelde aşıda kalem olgunluğu genelde uç sürgünlerde yeterli değildir %90 kesilmesi gerekir ama eğer olgun sürgünse kullanılabilir tabi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|