![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Merhabalar şu an mandalina için hangi tür aşı yapılmalıdır ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Mandalina ve tüm turunçgillerde en iyi sonucu normal göz aşısı verir. Yarma genelde güzel olmaz. Yalnız eğer çok bayat ağaçlar üzerine yapacak iseniz önce budayıp taze dallar elde edin ya da kalem aşı yapın. Kalemde başarı şansınız %45-55 arası. Başarılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Durgun göz aşısı yapılmalıdır Sn bluemercan Eylül ortasına kadar zamanı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2013
|
kavak ağacına dut aşıladım.acaba tutarmı merak ediyorum.lütfen söyleyin.eğer olumsuz ise tutarmı diye boşuna heveslenmeyim saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Sayın qwerty16,bu iki ağacın birbirleriyle hiç bir ilgisi yoktur.Bu nedenle karşılıklı aşıları tutmaz.Evet,boşuna heveslenme.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Bu tarz farkıl cinsleri aşılamak yerine birinin yanına diğerini dikmek suretiyle aşı yapmak istediğiniz tür içinden delik açarak geçirmek çoğunlukla iyi sonuç veriyor sanırım. Örneğin dut içinden geçirilen asma dutun yara dokusuyla iyice ara kapanarak kendisiyle kaynaştığında arka kısım kesilerek alınabiliyor. Bazen haberlerde çamlardan elma toplanması gibi şeyler hep bu tür uygulamalardır. Ya tesadüfen tohum diğer ağacın kovuğunda çimlenip büyüyor, ya da bu tür bir hile işi. Topkapı Sarayı önünde turistlerin resim çektiği şeye bakınca top servi üzerinde dev bir incirle karşılaşmıştım. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kavakta dut aşısı normalde tutmayacak bir aşıdır. Ancak denemekte bir zarar yoktur diye düşünüyorum. İyi günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
27/07/2013 tariinde yapmış olduğum ahlat ta armut durgun göz aşısıları her ne kadar durgun göz aşısı olmasına rağmen resimlerde göreceginiz gibi pek durmuyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2013
|
aşı türü durgun göz aşısı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2013
|
***. Bahçemde beğenmediğim 3 yıllık iğde ağacı var buna asılama yapılırmı,olursa hangi meyve çeşiti uygulanır, teşekkürler,,. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hakan035,bence İğde üzerine bir Hünnap deneyin.İkisininde çok benzer yanları var.Kimbilir belki tutar.Mesela ben bu baharda mutlaka zeytine iğde,iğdeye zeytin deneyeceğim.İkisininde çok benzer yanları var.Hoca ne demiş,"Ya tutarsa" Esenlikler diliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2012
|
Bundan bir kaç yıl önce aklı evvel biri bana "dur sana bir aşı yapayım, bir dalında elma, bir dalında ayva, bir dalında da armut olsun" demiş ve bir ağaca aşı yapmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam göz aşısıydı. Bu yıl ilk meyvesini verdi. Armut desen armut değil, ayva desen ayva değil, elma desen elma değil; hepsinin karışımı bir şey çıktı ortaya. İşin ilginç yanı, tadı da hiç bir şeye benzemiyor. ![]() Tavisyem; siz siz olun, ağacın dengesiyle fazla oynamayın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2013
|
selamlar ben uzun süredir yazılarınızı okuyordum üye olmak bugün kısmet oldu hayırlısı lafın özü bahçemdeki erik ağacının aşı altından çıkmış dallara yeni erik aşılamak istiyorum ne zaman ve hangi aşıyı tavsiye edersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2013
|
Merhaba Benim bir tane kucuk chandler sili cevizim var.icinden koklenmis bir ceviz tanesinden dikmistim.bu yil 2 yasinin icinde.balkonda derin bir saksida bakiyorum.buna nasil bakabilirim, ne zaman nasil asi yapilmasi lazim.cok sicakta ve cok sogukta yasamadigini ogrendim.yer bakiyorum.bilgi edinmek istiyorum.yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum.selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Sayın nermintr, Ceviz ağacı kazık kök salar dolayısı ile saksıda bakımı uygun değildir, öncelikle bahçeniz veya uygun bir yer var ise dışarıya almanızda fayda var. Aşısına gelirsek fidenizin(çöğür) yaşı uygundur, iki yaş göz aşı için idealdir(Biz de bu sene ikiyüz(200) kadar çöğür aşıladık...). Fakat biz göz aşısı yaptık ki oda yazın yapılıyor, kalem aşıyı bilmiyorum başka bir arkadaşımız yardımcı olacaktır. Siz öncelikle cevizinizi dışarıya ve tabi ki saksı dışında bir yere dikiniz... Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
sevgili bitkisever arkadaşlar ben bahar döneminde güllerime göz aşısı yapacagım komşunun bahçesinde alacagım gözleri buzdolabında 15 gün saklamayı düşünüyorum benm bhçemdeki güllere su yürümesini beklemek için yani bilen arkadaşlar uygunmudur bu durum biraz aydınlatırmısınız bu yıl baharda yaptıgım aşılar tuttu fakat sürmediler erken dönem yaptım ama geç sürgün olmuşlar bir hata yaptım sanırım ama bu bahara filizlenecker baya büyüdü gözleri ve kırmızı renkteler erken srgün için bu teknigi tam olarak nasıl yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi günler. Düzenleyen feyzon : 30-11-2013 saat 22:16 Neden: Hatalı yazım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sayın Gülçiçek ; Gül üzerine aşı yapacaksanız aynı kalınlıkta sürgünleri dilcikli İngiliz aşısı yöntemiyle aşılayın. Böylece bir kök gülde istediğiniz çoklukta değişik renkler açtırabilirsiniz. Bu yöntem göz aşısından daha kolay ve pratik. Aşılayacağınız kalemin ucunu bir bardak suda eritilmiş bir kaşık balın içerisine daldırıp sonra aşılama yaparsanız ve aşı yerini aşı bağıyla sıkıca sararsanız çok çabuk sürgün verir. Saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Sayın Gülçiçek, alacağın gözleri neden bekletmek istediğini anlamadım. Komşunun bahçesinden alacağına göre aynı bölge her ikisinede su yürümesi aynı dönemde olacaktır. Aldığınız sürgünler bekletildikçe su kaybı kaçınılmazdır. Bu da aşıyı olumsuz etkiyecektir. Bence en doğrusu gül açmış olan sürgün gelişimini tamamlamıştır, bu sürgünlerden göz alınarak mümkünse aynı gün değilse suda bekletilerek birkaç gün içerisinde aşılama yapmaktır. Hemşeriniz olarak Nevşehir de göz aşı için Mayıs ayını tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Sayın Gülçiçek 350 Evler mahallesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2014
|
kara servi üzerine leylandi ve limon çamı aşılamak istiyorum.uygunmudur aca?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2013
|
İyi günler ceviz ağacına yarma aşısı yapılabilir mi .Çetin ceviz ağacını kaman cevizine aşılamayı düşünüyorum da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
ağaç çapı yarılacak kadarsa olur.çap çok fazla kalınsa kabuk altı çivili kalem aşısı yapılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Bu sene havalar sıcak gidiyor.Gözler uyanmadan aşı yapmak gerek.Ben bu hafta sonu ilk aşı denemelerimi Keşan da yapacağım.Ahlata elma aşılayacağım.Birde yabani sarı eriğim var.Ona da kayısı deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
ben mart 15 ten önce hiç aşı yapmadım .dediğiniz de doğru havalar iyi gidiyor.tek sorun birden havalar soğuması ..havalar soğursa aşı lar yanar diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|