![]() |
|
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
Dut ağacıma yaptığım flüt göz aşısının son hali. Kuruyan gözün yanından yeni bir göz patlıyor. Üstünden de ana ağacın gözü çıkacak. İnşallah bir aksilik olmaz. Diğer gözler alttan çıkıyordu. Aşı gözüne daha çok besin gitmesi için hepsini kopardım. Gelecek yıla bahçeye almayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Bunlarda benim denemelerim ![]() ![]() Kabukdan yarma (anaç badem,Kalemler angela erik) ve dilgiçli (Anaç sert kabuk badem,kalem ince kabuk badem) ![]() Asma Güle matkaplı farklı 2 renk asma Gül aşıları Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn h_dogan hocam 3 göz iyi dediler bende öyle denedim hayırlısı inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Selam benimde bahçemde birkaçtane meve ağaçlarım var. Erik ayva badem ceviz kayısı elma bir bayan olarak bu aşı meselesine kafayı koydum meyve ağaçların cinsleri iyideğil ve bende aşı yapmak istiyorum.Elma ağaçlarımın daha küçük ve göz aşısı yapmak istiyorum burdaki ağaçlar nette anlatım var hiç bir tecrübem yok ama denemek için yapmak istiyom kimse yardımcı olmuyor birkaç kişiye yaptırdık pek olmadı aşılar bende kendim yapmaya karar verdim beni bişey yapamazdiyolar ama eşim babası yapaman diyorlar bende inadıma yapacam ben bir bayan olarak başarırsam sizlere sonucu paylaşacam sırf burdan okuduğum sizlerin tarifiylen deneyecem matkap aşısınıda deneyecem matkabıda eşime yaptıracam ben tarif edecem burdan gördüğüm kadarıylan yaptıracam benim hiç tecrübem yok eğerben bir bayan olarak başarırsam ben başkaları kesin yapar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
'' bir bayan olarak başarırsam ''. Tabi ki başarırsınız. Bayanların başaramadığını bizler hiç başaramayız. Bize başardıklarımızı bayanlar, yani Analarımız öğretmedi mi. Başaracağınızdan eminim. Başarmak işe başlamaktır. En içten Saygılarımla . Süleyman KAVAK. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2013
|
Sayın Melodi-raşa bu link de Selahattin Beyin aşılama eğitim videoları var faydası olacağını düşünüyorum. Göz aşıları için Mayıs sonunu beklemeniz gerekir. bitki ve fidan aşılaması - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
Trabzon Hurmasına başka cins aşılama
Merhaba, Trabzon hurması ağaçlarıma pazar bulamam nedeni ile başka bir meyva aşılamak gibi bir fikir geldi aklıma. Trabzon hurmasına ne aşılanabilir bilgi verebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben muşmula ( döngel--beşbıyık ) aşıladım .Çok kolay ve sorunsuz tuttu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Yaptığım aşı hakkında bilgi istiyorum..
Herkeze selamlar,saygılar.. Evimin bahçesinde elmaya da,ayvaya da benzeyen bir ağaç vardı.Neticede bunun kırmızı ayva olduğunu öğrendim.Mart ayında bunun üzerine elma aşıladım(İki kalem Yarma aşı).bir ay içinde aşı tuttu.Ama ağacın diğer tarafları geliştiği halde benim aşı az büyüdü,sonrada olduğu gibi kaldı.İki üç aydır hiç büyümüyor.Akıl sorduklarım,ağacın diğer taraflarını kesmemi söylüyor.Ama ayvaya da kıyamıyorum.Bu aşı olacakmı,ölecekmi?Ya da yapabileceğim bir şey varmı?Bilgisi olanlardan yardım istiyorum.Özelliklede Tekin ve Selahattin beylerden. Şimdiden teşekkürler.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba.Konuyu cok ilgiyle okudum. Herkes detaylari ilr ve fotograflariyla vermis, ellerinize saglik. Kabak uzerine domates ve karpuzun asilandigini biliyorum. Boylece daha guclu bir govde uzerine oluyorlar ve bazi zararlilardan korunuyorlar. Ancak yapilirken izleyemedim, dogrusu izletmediler. Sizce cilek herhngi bir anaca asilanabilir mi? Saygilarimla Engin Kiziltan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
[QUOTE=redbullah;1167297]Herkeze selamlar,saygılar.. Evimin bahçesinde elmaya da,ayvaya da benzeyen bir ağaç vardı.Neticede bunun kırmızı ayva olduğunu öğrendim.Mart ayında bunun üzerine elma aşıladım(İki kalem Yarma aşı).bir ay içinde aşı tuttu.Ama ağacın diğer tarafları geliştiği halde benim aşı az büyüdü,sonrada olduğu gibi kaldı.İki üç aydır hiç büyümüyor.Akıl sorduklarım,ağacın diğer taraflarını kesmemi söylüyor.Ama ayvaya da kıyamıyorum.Bu aşı olacakmı,ölecekmi?Ya da yapabileceğim bir şey varmı?Bilgisi olanlardan yardım istiyorum.Özelliklede Tekin ve Selahattin beylerden. Şimdiden teşekkürler.. MERHABA AŞIARDA HER NEKADAR AYVAYA ARMUT ELMA GİBİ AŞI YAPILABİLDİSEDE BİTKİLER ARASINDAKİ AKRABALIK DERECESİ AZALDIKÇA BUNA BAĞLI OLARAK KAYNAŞMA VE GELİŞME DURUMUNDA BİR KÖTÜLEŞME GÖRÜLMEKTEDİR. SİZE ÖNERİM ELMA YERİNE ARMUT AŞILARSANIZ DAHA İYİ BİR SONUÇ VE GELİŞME GÖRECEĞİNİZE İNANIYIRUM KOLAY GELSİN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba Kabak uzerine domates ve karpuz asilandigini ogrendim. Bazi zararlilara karsi iyi sonuc verdigini, verimi artirdigini ogrendim, ama meyve tadinda iyi sonuc vermedigini gordum. Ayvaya benzeyen asili armutlarda da ayni gozlemlerim oldu. Asilama yapanlardan sormak istiyorum, cilek hangi bitki uzerine asilanir? Asilanmasi icin hangileri uzerinde deneme yapmak lazim? Saygilarimla Engin Kiziltan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
MERHABA AŞIARDA HER NEKADAR AYVAYA ARMUT ELMA GİBİ AŞI YAPILABİLDİSEDE BİTKİLER ARASINDAKİ AKRABALIK DERECESİ AZALDIKÇA BUNA BAĞLI OLARAK KAYNAŞMA VE GELİŞME DURUMUNDA BİR KÖTÜLEŞME GÖRÜLMEKTEDİR. SİZE ÖNERİM ELMA YERİNE ARMUT AŞILARSANIZ DAHA İYİ BİR SONUÇ VE GELİŞME GÖRECEĞİNİZE İNANIYIRUM KOLAY GELSİN [/QUOTE] İlginize çok teşekkür ederim.Önümüzdeki bahar dediğinizi deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2012
|
bende birkaç aşı yaptım bakalım resim yükleyebilirsem [IMG] ![]() ![]() ![]() ![]() diktiğim salatalıkların çiçeklerini serçe ve sığırcıklardan korumak için file yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|