![]() |
|
![]() |
#156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2006
|
Fidanlıkta çalışmaya başladığım ilk haftalardı yerli meyve fidanlarının sayısı oldukça az ve birazda karışıktı uzun süredir çalışan elemanlarla gruplama yapmaya çalıştık ,sonuç olarak tam ve net ayırdığımızı düşünürken şeftalilerin arasına karışan bir kestane fidanını ben şeftali diye sevk etmişim(bu arada yapraksızlardı)Fidanı alan kişinin gelipte senin şeftali fidanı kestane fidanı çıktı demesini hiç unutamam.....Kestane fidanı deyince siz yine aklıma geldi anlatmak istedim .Sonra nemi oldu bir şeftali fidanı daha sattım ve ogünden sonra uzunca bir süre bitki kurdu oldum fidanlıkta ne var neyok sular seller gibi öğrendim......Şu an için dikiminde bir sorun olmaz diye düşünüyorum ancak bu işle uğraşmayalı okadar uzun bir zaman olduki yinede konuyla daha yakından ilgili bir bilene soralım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2006
|
merhaba sorunuzda size yardımcı olmak isterim. bu mevsim de bir çok bitki için repikaj veya şaşırtma(yer değiştirme) olarak bilenen işlemi yapabiliriz yani yapabilirsiniz.. kolay gelsin şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda çimlendirdiğin kestane fidanlarını toprağı ile birlikte olduğu gibi dikersen sorun olmaz. Kaplı fidanlar yılın her mevsiminde dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar bitkilerin laten dönemlerinde dikilmelidir. Bu dönem yaprak dökümü ile başlar yöre ve iklim koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte Mart sonuna kadar devam eder (Nisan ortası olabilir). teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
agaclar.net
|
Benim kestaneler de sonunda fidan oldu. O kadar uzun sürdü ki, bir ara çamurlarını yıkayıp haşlamayı bile düşünmüştüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
evreka sizin saksılar benim saksıdan daha küçük saksı küçükse boya saksı büyükse ene gidiyor şimdi gidip yapraklarını kesecem yoksa bu dahiyane buluşun sahibi ben değil miyim? ![]() arsakay benim avokadolar küçük küçük büyüyor söyleyim dedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
ağaç dostu
|
Aaa Backyard buradaymışsın, merhaba. ![]() İki adet avokadom var ve biri boy atıp yaprak açtı. Diğeri kafasını çıkardı. Tam 4 ay oldu!! Backyard uzun süredir görüşemedik. Ben kaybolmadan önce sen yoktun. Eminim hatırlıyorsundur sana meşe palamudu gönderecektim. Gönderdikten bir iki gün sonra Kargoda karışıklık olduğu ortaya çıktı. Sonra da sen yoktun... Özür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
kakosi kakosi komşu ![]() backyard süpürge gibi bir orada bir burada bir de çat kapı arkasında ben kendi avolarımla övünürken seninkilerin yaprakları açmış hem de 4 ay diyor ya ![]() palamutları dert etme ben lüfer ektim balkona ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Kestane (Castanea sativa) ' den bonsai
O kadar araştırdım sadece bir tane kestaneden bonsai bulabildim.Bununda daha işi çok.Sizler bu tohumları bonsai haline getirebilirseniz ilk gibi bişey olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
At kestanesi
Kestaneden bonsai pek yapılan bişey değil ama at kestanesinden birkaç bonsai örneği bulabildim.(Yani at kestaneside pek bonsai de kullanılmıyor) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Diğer bir at kestanesi bonsai örneği: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Poşet içinde çimlenen iki kestaneyi kış sonuydu, dışarıdaki saksılardan birine diktim. 3-4 cm kadar tohumun içinden bir uç yükselmişti. Sonra soğuktan mıdır nedir, uçlarından 2 cm.'lik kısımları kurudu. Alt tarafları o günden bu yana hala yeşil. Ama ne uzuyor, ne kısalıyor. Bir gün yukarı doğru dal sürecek diye sabırla sulamaya devam ediyorum. Kurusalar, ümidimi keseceğim. Uçtaki kuruyan yerlerini kessem bir faydası olur mu acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
ağaç dostu
|
Sadece denemek için tohumdan boy atan kestanemi öneri üzerine (bonsai içindi) üstten kestim. Bir süre hiçbir hareket olmadı. Daha sonra yeniden filiz verdi. Bir ara fotoğrafını koyarım. Sonuç olarak bana göre eğer altta yaprak varsa ve ona yakın bir yerden (üstten) kesersen birşey olmaz! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Ne yazık ki yapraklarını hala göremedim. Kestaneden çıkan sadece 4-5 cm kadar bir çubuk. O çubuklardan bir tanesinin alt tarafı ikiye ayrılmıştı.. Zannediyorum o aradan çıkmak için tekrar bir deneme yapacak. Fakat aylardır bekliyorum bunun için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
ağaç dostu
|
Kestane fidelerimin bir kısmında yapraklarının kararmaya ve kurumaya başladığını gördüm. Yapraklarda kahverengi kurumaya yatkın lekeler var. Nedendir? Ne yapmalıdır? Nasıl sulamalıdır? Dır, dır, dır??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf koyma imkanınız varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|