![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
---Makul bir dal yüksekliğinden budayıp dalları çoğaltmak lazım ki yapraklar küçülmeye başlasın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
yapralar ortalarından kesilerekde dallanma çoğaltılabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Bu sayfaya bakmaktan nefret ediyorum! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
fotosu da yok eklenen fotolara bakıp içleniyorum yakında çimlenirim ben de ![]() elinize sağlık arkadaşlar hayat dolu burası avareli çokanatla mı besleniyor sırrı bu sanırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
Tamam Kestane değil, ama bitki adı K ile başlıyor ![]() Sevdiğim bir fotoğraftır. Tohumun biri, çimlenip büyürken, diğer tohumu yukarı kaldırır. Toprakla teması kesildiği için yukarıdaki çimlenemez... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
şöyle Alıntı:
yaşam mücadelesinde hayatta kalmak için güçlü olan zayıfı yer tabi bu sadece malinin yazdığının bende ki çağrışımı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
sanada vur dedik öldürmüşsün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
ewet farkındayım ...şu anda yetiştirme kaygısı yok eyleniyo kendince ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada sen o kadar yaprak küçültme ile uğraşacağına fidanı yarısından kesip boya gelişmesini engelleyebilir ve yanlardan uzayan dalların çıkmasını sağlayabilirsin ve gövdenin kalınlaşmasına katkı olabilir ama mesuliyet kabul etmem. Kestane gibi yavaş büyüyen bir tür için istenilen ölçüde gövde kalınlaşması uzun yıllar alabilir. Saksısını ise uygun bir zamanda değiştirmen uygun olabilir, büyüme sürdükçe bu saksı dar gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
4 kestanem olduğu için her biri üzerinde farklı denemeler yapıyorum.. 1-şekil verme 2-yaprak küçültme 3-boya uzamayı engelleyip gövdenin gelişmesini ve dallanmayı hızlandırma 4-kendi halinde (bu arkadaşın yanındaki sürgünler de kocaman oldu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
...4 numaraya saç örgüsü yapıp gövdeye deişik bir form verebilirsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
ağaç dostu
|
Elimdeki kestane fideleri sürekli olarak uzamakta. Aslında bu yıl dokunmamayı planlamıştım ama uzamaları böyle giderse müdahale etmem gerekecek. Fidanı üstten kesersem öleceği kesin. Mdstfcyl yaprak budamasını abartmıştı. Doğru ayarı nedir?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Şu sıralda yapacağın budama sorun yaratmaz.Eğer yeterli geliyorsa mevcut boyun yarısından budayabilirisin.Ama yinede altta 3-4 boğum en azından kalmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|