![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
iba köklendirme hormonunu, doğal olarak yapmak
merhaba arkadaşlar çeliklerin kolay kökleşmesi için iba köklendirme hormonu kullanılmasının gerektiğini öğrendim. ben bu köklendirme hormonun evde kendimiz yapabilirmiyiz diye merak ediyorum. yaptığım araştırmada bir site söğüt ağacının dalları ve kabuğundan yapılan bir sıvının işe yaradığı yazılmış sizce böyle birşey olabilir mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Sn. fatih isleyen, Çok güzel bir konu başlığı açmışsınız. Söğüt ağacının kabuğunda ve özünde asit salisilik, yani aspirinin etken maddesi vardır. Daha öncede çelikleri köklendirirken aspirin konduğunu duymuştum. Ben denemedim bilmem etkisi varmı denemek lazım. Bu konuda bilgi ve düşüncesi olan arkadaşlar yorum yazarlarsa sanırım ortak bir sonuca ulaşabiliriz. Selamlar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
merhaba amatör hobici ben gül köklendirmede aspirin denemiştim ama işe yaradığını söyleyemem yaklaşık 10-15 çelikten sadece 3-5 tanesi köklendi aspirin bence ters tepti normal şarlarda sadece suda bekletseydim bile daha fazla köklenme oluyor. yine sizi yanıltmış olmayayım belki benim yaptığım başka bir hata vardır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|