![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
***. Geçen parkta gezerken Mavi ve kokulu çam ağaçlarının dallarında ki erik büyüklüğündeki kahverengi kabuklu meyvelerinden 1-2 adet kopardım (tohum alabilirim diye).Acaba eksem sonuç alabilirmiyim **** bu ağaçları çok seviyorum nasıl çoğaltabilirim.Çünkü normal çam ağaçları gibi kozalak ları olmuyorki fıstığını çıkarayım.Saygılarımla. Düzenleyen mertalp : 20-11-2007 saat 13:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
"juniperus seeds" yazarak sizinkinin hangi ardıç çeşidi olduğunu bulabilirsiniz. Ayrıca erik büyüklüğündeki küçük kozalak olgunlaşınca içinden tohumlarını alabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Teşekkürler arkadaşım .Baktım üzerine tezler bile yazılmış ama bayağı zor işlemlerden geçiyomuş çimleme işlemleri,en iyisi fidanını bulup dikmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
arkadaşlar bir sürü çam kozalağı var bunların içini hep açtım ama hiç çekirdeğe rastlamadım bu tohumlar kozalakların neresinde ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kozalakların içinde tohum olmaması mümkün değil. Ancak çamlar kozalaklar ağacın üzerindeyken tohumlarını dökerler. Kozalak daha sonra yere düşer. Yerdeki kozalaklar boştur ve bunlar suyun etkisiyle tekrar kapanabilirler. Sizin elinizdeki kozalaklar bunlardan olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çam, fidan, fide, tohum çimlendirme |
|
|