![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2016
|
Bodur papaya fidesi üretirken (yapraktaki lekeler)
Yaprakta ufak lekeler var ve çıkan ilk yaprak hafif sarı çıkıyor sonradan yeşile dönüyor ama lekeli bir şekilde oluyor. Toprak steril, topraktan kaynaklı olduğunu hiç sanmıyorum.(karışım=humuslu torf ve karışık bahçe toprağı az kumlu cook az gübre) Sulamayı akşamları yapıyordum acaba onunle ilgili bir sıkıntı mı? Bir tür mantar mı? Ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler (Resim çekmek için direk güneş ışığında, normalde sadece gün ışığı alan bir yerde duruyor) http://i.hizliresim.com/PkRn1N.jpg Düzenleyen malina : 15-05-2016 saat 12:47 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
1çay kaşığı karbonat tozu 1çay kaşığı zeytin yağı 1çay kaşığı bulaşık detarjanı(piril) Bir litre suyun içinde iyice karıştırıp bitkiye iyice fısfısladım. Bakalım ne olacak bir hafta sonra tekrarlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Bitki böcek İlacıyla yapraklarını silerek temizledim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-02-2016
|
Arkadaşım eğer yaprağın altında ve üstünde küçük kırmızı renkte canlılar var ve hafif tüylenme yapmışsa kırmızı örümcek musallat olmuştur.Zirai ilaç satan bir yere gidip kırmızı örümcek için ilaç alıp uygun miktarda uyguladın mı sorunun %90 çözülür. Eger aynı ortamda başka bitkilerin varsa onlarıda kontrol et özellikle yaprak altlarına bak onlarda da varsa hepsine uygula ilacı. Aynı sorun bendede olduda çok şükür kurtuldum sayılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tek başına meyve verir değil mi? Yani tepe budamasıyla erdişi yapıp tek başına meyve alabilirim değil mi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-02-2016
|
Bende papaya konusunda acemiyim.Burada ki deneyim ve tecrübelerden faydanlanmaya çalışıyorum.Bildiğim kadarıyla üç çeşit oluyor Erkek, Dişi ve Erdişi .Hangi cinse sahip olduğunu çiçekler açınca google gir oradan görseller de bitkinin erkek mi dişi mi **** erdişimi olduğunu görebilirsin.Erdişiye çevirmenin bir yolu var mı onu hiç okumadım.Bende de tek var adanadaki tarım fuarında almıştım aldığım adam meyve verir dedi ama bende bekliyorum hastalıktan yeni kurtardım açan çiçeklerden bakacağım.Ona göre başımın çaresine bakmaya çalışacagım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|