agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni28Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-11-2005, 21:41   #1
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2005
Unhappy

bonsaisever sanırım çimlenme hızı tohumların tazeliğiyle alakalı.bana gelenler nekadarlık tohumlardı bilemiyorum.tohumları aldığın yeri öğrenmek istiyorum.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2005, 21:51   #2
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Red face

arkadaşlar bonsaide çok popüler olan acer palmatumun 1 m lik boyunun fiyatı 100-150 ytl fidanlıklarda.ama tohum olarak alırsanız hemde internet üzerinden yurtdışından 40 adedi 10 ytl.buradanda anlamışsınızdır ki tohumdan yetiştirmek ne kadar avantajlı.

Eski 12-11-2005, 03:02   #3
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
cem kardeşim burası benim aldığım yer acaba senin acer ile benim kiler arasında ceşit farkı olabirilmi yani farklı cins bir acer türü ise farklı zamanlarda tohumlar çimlenmiş olabilir ayrıca dediğim gibi sadece bir tane oda torfun içinde başka bir tohum yok ise acer çimlendi diyorum yoksa verdiğim linkten okuyacağın gibi 6 hafta 20-25 derece arasında tutulması gerektiği yazıyormuş(arkadaş tercüme ettide ) benimkisi daha 3 haftadır çimlenmede bekliyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemboa
bonsaisever sanırım çimlenme hızı tohumların tazeliğiyle alakalı.bana gelenler nekadarlık tohumlardı bilemiyorum.tohumları aldığın yeri öğrenmek istiyorum.

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2005, 18:15   #4
Ağaç Dostu

cemboa's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
cem kardeşim burası benim aldığım yer acaba senin acer ile benim kiler arasında ceşit farkı olabirilmi yani farklı cins bir acer türü ise farklı zamanlarda tohumlar çimlenmiş olabilir ayrıca dediğim gibi sadece bir tane oda torfun içinde başka bir tohum yok ise acer çimlendi diyorum yoksa verdiğim linkten okuyacağın gibi 6 hafta 20-25 derece arasında tutulması gerektiği yazıyormuş(arkadaş tercüme ettide ) benimkisi daha 3 haftadır çimlenmede bekliyor.
bonsaisever kardeşim aynı yerden almışız.benaldığım türün resmini koyuyorum buraya.bu aynı zamanda benim çalışmam.

Eklenen Resimler

Düzenleyen cemboa : 13-11-2005 saat 22:58

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025