agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2007, 11:45   #1
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi btmtarik Mesajı Göster
Bu siteyi sürekli takip ediyorum. Görüyorum ki herkes bildiklerini ve tecrübelerini birbiriyle paylaşıyor. Benim ricam alev çeliğinden köklendirme yapan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
selam arkadaşlar,alev ağacını köklendirmek için:öncelikle çeliklerin taze filiz değilde odunsu olması,çliklerin göz hizasından kesilmesi,köklendirme sera ortamında olacaksa direk güneş ışığından korunması toprağı kuru kalmayacak şekilde sulanması gibi birkaç detayı var.Ben bu şekilde köklendiriyorum izmir,de köklenme daha hızlı oluyor bursa,daki serada birazdaha yavaş ama kök veriyor umarım arkadaşlara faydalı olur.

heDera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2007, 15:49   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-06-2007
selam arkadaşlar,alev ağacını köklendirmek için:öncelikle çeliklerin taze filiz değilde odunsu olması,çliklerin göz hizasından kesilmesi,köklendirme sera ortamında olacaksa direk güneş ışığından korunması toprağı kuru kalmayacak şekilde sulanması gibi birkaç detayı var.Ben bu şekilde köklendiriyorum izmir,de köklenme daha hızlı oluyor bursa,daki serada birazdaha yavaş ama kök veriyor umarım arkadaşlara faydalı olur.[
merhaba...
İzmirde köklendirmeyi denediniz mi? ben bu yılki başarım biraz düşük oldu sanırım çelik alma zamanında biraz hata yaptım.. şayet izmir de köklendirmeyi yaptıysanız hangi ayda çelik aldınız öğrenebilir miyim. ayrıca alev ağacını köklendirme zamanında ki su ihtiyacı hakkında bir bilgi verirseniz sevinirim...

seymaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2007, 23:06   #3
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seymaa Mesajı Göster
selam arkadaşlar,alev ağacını köklendirmek için:öncelikle çeliklerin taze filiz değilde odunsu olması,çliklerin göz hizasından kesilmesi,köklendirme sera ortamında olacaksa direk güneş ışığından korunması toprağı kuru kalmayacak şekilde sulanması gibi birkaç detayı var.Ben bu şekilde köklendiriyorum izmir,de köklenme daha hızlı oluyor bursa,daki serada birazdaha yavaş ama kök veriyor umarım arkadaşlara faydalı olur.[
merhaba...
İzmirde köklendirmeyi denediniz mi? ben bu yılki başarım biraz düşük oldu sanırım çelik alma zamanında biraz hata yaptım.. şayet izmir de köklendirmeyi yaptıysanız hangi ayda çelik aldınız öğrenebilir miyim. ayrıca alev ağacını köklendirme zamanında ki su ihtiyacı hakkında bir bilgi verirseniz sevinirim...
Sevgili, seymaa köklendirmeyi serada mı düşünüyorsun.Yoksa soğuk yastıklarda mı ?

Eski 24-06-2007, 23:52   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Arkadaşlar ben alev çeliğini köklendirmek için ne tür hormonlar kullanabilirim. Bu hormonların isimlerini verebilrseniz sevinim. Birde alev ağacından çelik hangi aylarda almak lazımdır...

Tecrübesi olan arkadaşlarımızın önerileri nelerdir bu konularda?

btmtarik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2007, 00:00   #5
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi btmtarik Mesajı Göster
Arkadaşlar ben alev çeliğini köklendirmek için ne tür hormonlar kullanabilirim. Bu hormonların isimlerini verebilirseniz sevinirim. Birde alev ağacından çelik hangi aylarda almak lazımdır...

Tecrübesi olan arkadaşlarımızın önerileri nelerdir bu konularda?
Affınıza sığınarak bazı kelime boşluklarını doldurdum...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025