![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Estağfurullah Levent Bey, Darılmak kızmak ne kelime, burada birlikte birşeyler yapıyoruz... ![]() Gelelim yaptığınız çalışmaya; Aspirinli su ve oksijenli su karışınca bir reaksiyon olur mu, bu bitkiyi nasıl etkiler bilmiyorum. Oksijenli sulu solüsyonla köklendirme hormonunun birlikteliğini de bilmediğimden dolayı size "çelikleri dikin sulamayı yapın, 2 gün sonra oksijenli su solüsyonunu, 1 hafta sonra da aspirinli su solüsyonunu verin" diye yazmıştım. Bir terslik olmayacağını umuyorum ama olabilir de, fikrim yok. Çelikleri nasıl aldığınızı da tam anlayamadım ancak düzgün olduğunu umuyorum. Saksılara dikim yapmadan önce torfa su emdirmeniz iyi olmuş. Sulama suyu ile kolay emmiyorlar. Boneleri tam kapamamanız da iyi,havalandırma sağlanmış olur. Torfun suyunu kaçırmayın, çok da sulamayın. Öğle saatlerinde mümkünse boneleri açıp çelikleri tam havalandırın sonra kapayın. Levent Bey, bu enteresan bir deneme olmuş. Bakalım sonucu göreceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yasemin Çelik ile Köklendirme "ProCesi" (Zihni Sinir misali)
Çelikleri ben almadım ki Mine Hn; yaseminin sahibi bizzat kendisi uç dallarından bir kaç parça kesmiş benim için. Nasıl özellikte olması lazım geldiğini ne ben ne de kendisi biliyoruz. Sahi, nasıl olmalı idi yasemin çeliği?Nasıl alınmalı yani? Neyse, torfu çok sulamayacağım; boneleri her öğlen açacağım, tamamdır. Laboratuar deneyi gibi oldu, ama hayırlısı; göreceğiz bakalım... Gelişmeleri ve de olursa yeni sürgünlerin fotoğraflarını paylaşmak üzere... Teşekkürlerimle Levent |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hüzün ve hayalkırıklığı
![]() 9-10 çeliğimden 2si hariç hepsi kurumaya yüz tuttu... Canım sıkkın;bir daha dal keseceğim ve bu yaseminden ama önce İstanbul'daki üstadlardan biri ile irtibatlaşıp tama neresinden nasıl kesmeli, sonra getirip rica edip çelikleri köklendirmek için üstadın eline teslim etmeli... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Peki Mine Hn evin salonunda sabah gün doğumundan öğleden sonra 14:30'a kadar güneş alan bir pencerenin iç tarafında tutuyordum minikleri ben saksılarında. Yani oda sıcaklığında idiler. güneş de görüyorlardı... Hem bu arada unlu-pamuklu bit oluşmuştu yapraklarının gövde ile bitiştiği yerlerinde, hatta yaprakların alt/arka yüzlerinde gönüllerince yürümeye bile başlamışlardı. Mekanik temizleme ile başa çıkıyordum. Kalanlara da dün Yazlık Yağ ile işlem yaptım ve büyük balkonumun hem ışık alan hem de rüzgardan korumalı bir köşesine koydum... Bakalım... Bu arada, yeni çelikleri hangi tarihte almalıyım bu inanılmaz güzel ve sıradışı olduğu iddia edilen yaseminden? İlginize ve paylaşoımınıza teşekkür ederim sevgili Memet ve Mine hn... Levent... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|