agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni106Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2019, 15:01   #1
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Arkadaşlar biz gürcüler kadife çiçeğini baharat olarak kullanırız. Ancak bu kadifeler bodur değil 70-80 cm yükseklikte olurlar. Bu cinsin adını bilemiyorum. Forumda bilenler mutlaka vardır. Biz zaprana diyoruz. Sarı çiçekler taze haldeyken kopartılır. İpe dizilerek ya da masa üzerine top top dizilerek kurutulur. Daha sonra çiçek kısmı kesilerek tohum kısmından ayrılır ve ufalanır. Biz gürcü yemeklerinde bolca kullanıyoruz. Köfte ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz.

mcongar beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025