![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Güler Bakalım hanginiz daha inatçı çıkacaksınız. ![]() Ben senin tarafını tutuyorum . ![]() Acaba toprak yapısı, taban suyu vs. gibi bir problem mi var? Ben de babamın kalikantusunun dibinden elde ettiğim bir iki köklü fışkını, Barbaros'a dikmiştim. Hem toprak yok denecek kadar az, hem kabak gibi güneşin altında, hem de acayip rüzgar var, belki bilmediğim sebepler de var, bir süre sonra onlar da kurumuştu. Allah nazardan saklasın, bir tane tohumdan büyüttüğüm, bir tane de daha önce Anadoluhisarı'nda köklenip yerleşmiş olan iki fidanı yine aynı yere diktim. Aralık başında büyük olan açmıştı. Ayyy! beni de korkuttun şimdi. Biraz okuyup üfleyeyim bari. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Hayırdır hoca Güler hanımın bahçesinimi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Aman nazar değmesin. Maşallah. Önceleri üst tarafta drenaj yoktu. Bu yüzden, ektiğim üç leylâk da kurudu. Hemen, boydan boya kazdık ve drenaj olayını hallettik. Ama evimiz bayır eteğinde olduğundan, kışın sular adeta bizim düzlüklerde patlıyor. Bu yüzden bahçe duvarları boyunca drenaj çukurlarımız hazır, hatta bahçe dışına baktığınızda, drenaj borularından çok su aktığını görebilirsiniz. Yine çalı türü, beyaz sarı minik çiçeklerini açan ve limon gibi kokan, başka bir kış bitkim var. O yerinden memnun. Toprak yapısı uygun olmasa o da yaşamazdı diyorum. Şimdilerde beklemekteyim, bakalım sonuç nasıl olacak. Ama Allahın izniyle olacak. 2x2=4 gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin beyden aldığım 2 kış tatlısıda gelince kurudu. Ben onları kapalı balkonda tutup kurumayacak kadar suladım. Bügün her ikisinde de ikişer tane sürgün var. Yanı artık kıştatlım var ![]() Ama onları bahçede nasıl bir yere ekmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Kışın Tekin beyin toplantısından dönerken bir evin bahçesinde görüp bir tane tohum kapsülü almıştım. İzmire döndüğümde içinden çıkan 5 tane tohumu ektim uzun bir süre bekledikten sonra ümidimi kesip arta kalmış olan toprak torbasına döktüm sonra toprak almak için torbayı açtığımda 3 tanesinin çimlenmiş olduğunu gördün ve saksılara aldım. İşte şimdi bu haldeler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim koyu yeşil sabah güneşi alan kapalı balkonumda duruyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Jineop sanırım benim ektiğim ve uzun süre beklediğim halde çimlenmeyen birçok tohumlar atarım sizi deyipte bol toprak ve karanlığa girince bu kadın bizi gerçekten atacak diye korkudan çimleniyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2010
|
Saygıdeğer forum üyeleri, elinde verebileceği tohum olan varsa lütfen bana da verebilir mi? Bu bitkiyi yetiştirmeyi çok istiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
bende istiyorum arkadaşlar kimde varsa...tohum fidan hangisi olursa...şimdiden teşekkürler...sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2010
|
saygıdeğer forum üyeleri, bu bitkinin tohumu veya fidelerinden kimde fazla var? Bana da verirseniz çok mutlu olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İşyerimin bahçesindeki kış tatlısı tohum kapsülleri oluşturmuş. Açıp baktığımda tohumların oluştuğunu gördüm. Tohumların olgunlaşıp olgunlaşmadığını nasıl anlarım? Bu mevsim tohum toplamak için uygun mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Tohumları toplayın ve tohumun bulunduğu kapsüllerden çıakrtın. Bir çok tohum içi boş olacaktır duruma göre topladığınız miktardaki tohumları bir içi su dolu su bardağı **** kovaya boşaltın, içi boş tohumlar suyun üstünde olacaktır dolu olanlar ise dibinde. Bu şekilde boş olanları atın diptekileride süzüp kurutun ve martta yerine ekim yapın. 10 günde hava sıcaklığına bağlı olarak çimlenebiliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
merhaba arkadaşlarım; bu kış tatlısını çok aradım ama bulamadım kesinlikle mükemmel bir bitki bana birisi çelik yapabilmem için kalem yollayabilirmi ? tüm arkadaşlara teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Elbette Güler hanım, Uyarınız için teşekkürler. Saygılarımla. (Olumlu yanıtınız için teşekkür ederim. Güler) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|