![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, sizin postanız henüz elime ulaşmadı. Ama Oyaman'ın gönderdiği tohumlar bu sabah geldi. Teşekkür ederim. Sayın Burcind, eğer postada bir aksilik olmamışsa Cemo'nun bana yolladığı tohumları ben size elden verebilirim. Nasılsa şu anda benim elimde Oyaman'ın gönderdikleri var. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dilerim kaybolmamıştır. Sanırım 1 haftadan fazla zaman alabilir Cemo. Bu hafta gelir diye düşünüyorum. Bu arada tohumları hemen çimlendirmeyi denemeliyim öyle değil mi? Mevsim uygun mu sizce? Kasım'da bahçeye alacağımı biliyorum önceki bilgilerden. Düzenleyen Koyu yeşil : 11-08-2008 saat 14:40 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
tEŞEKKÜRLER
Sevgili koyuyeşil.Eğer bu hafta bana bilgi verirseniz bu konuda size ulaşmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Fazla tohumunuz varsa bende istiyebilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Hiç nazlı değildir gelişimde. Gördüğüm o ki tohumdan çimlenmesi biraz sizleri üzüyormuş. Ben onun kulağını çekeyim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu görünmeyecek ya da yanlışlıkla yolunacak bir bitkimi ![]() ![]() ![]() Ağlayasım geliyor. Ne desem boş şimdi. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Habibe hanım, çatal dalı alın bence, alırken 3-4 göz üzerinden kesin öylece kalsın kalan dal parçasını (3-4 göz olanı) kışın dip kısmından budarsınız. Aksi halde bitkiniz dipten kestiğiniz noktalardan daha fazla sürgün patlatabilir. Ayrıca adresinizi bekliyorum köklendirici için özel mesaj göndermiştim ama cevap alamadım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2007
|
Merhaba ben blonde, sınem. ızmır de yasıyorum. Mımarım. Cesme dekı yazlıgımda degısık tur cıcek ve agac yetıstırmeye calısıyorum. Deneyımlerınızden yararlanmak ısterım. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bulacağınıza garanti ederim . |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok üzüldüm Habibe, bu adamlar bazen gerçekten inanılmaz şeyler yapıyor. Bu arada Sayın Oyaman'ın gönderdiği tohumlarımı, (biraz geç olmakla beraber) riske girmemek için bir serada çimlenmeye emanet etmiştim. Bunların tamamı çıkmış, şu an 4-5 cm kadar boydalar. Minik olduklarından müstakil saksılarına aldıktan sonra, ısıtılmayan bir odada mı tutayım malum soğuklar başladı. Yoksa balkon veya bahçede kalabilirler mi? Tereddüt ediyorum, fikir rica edebilir miyim sizlerden? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
|
Sevgili Koyu yeşil, bu bitki, biliyorsun kışın çiçek açar. Ben Yılbaşında, üzerinde çiçekleri bulunan bir dalı salondaki bir vazoya kokuyordum, inanılmaz güzel kokuyordu. Manyas'da hilafsız beş veya altı kere denedim. Hem fide hem de kocaman saksıda ağaç olarak(esasında çalı türü). İlk seneler çiçek verdi ama sonraları hepsi öldü. Sayın hocamızdan 3 adet aldım, şu an saksıdalar. Boyları da 50cm. den daha fazla. Ama korku bu ya, onları daha bahçeye dikmedim. İstanbul'da kapalı balkonda, nisbeten soğuk mekânda tutuyorum. Niyetim bu seneyi de orada geçirtmek. Selahattin hocadan aldığımda sanırım 10-15 cm kadardılar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim hocam. Sağolasın. Ne yalan diyeyim acısı içime oturdu o gün. Tırım tırım atılan otların arasında aradım taradım ama tek yaprağına bile rastlamadım. Siz de üzülmeyin koyuyeşil. Yeni bir kıştatlım oldu. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderatör
|
Ah sevgili zenfree, demek kokusunu yeni keşfettin. Ben sahib olabilmek için ne uğraşlar verdim bir bilsen. En az 2 defa Silivri'ye, 4 defa da Manyas'a diktim. En fazla bir iki sene yaşadılar, çiçek de verdiler ama sonra ne yapıp ettiysem de kurumalarını önleyemedim. Selahattin hocamızdan aldığım iki saksı şu an balkonda. Boylandılar ama çiçek vermediler. Bir sene daha saksıda tutup, yine ekeceğim. Bakalım ne olacak. Çalı şeklindeki hallerine ve çiçeklerine hayranım. Bir dalı bile bütün odayı nefis bir kokuyla dolduruyor. Bayılıyorum kokusuna. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Acaba çok mu güneşte kaldılar? Sanırım fazla güneşi sevmiyor. Rahmetli babam bir fidan getirip kapının yanına dikmişti, kısmen güneş alan bir yer, etrafta başka ağaçlar da var onu gölgeleyen. Babam rahmetli olalı 20 yılı geçti, kalikantusu hala O'nu hatırlatarak açmaya devam ediyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Moderatör
|
Sevgili Balıkçı, ilk diktiğim bayağı büyük bir fidandı. Kasımoğlu serasından aldım. Kocaman bir saksıda, çalı türü, devasa birşeydi. Güllü kameriyeye yakın bir yere dikmiştim. Evet güneşli bir mekândı. İlk sene çok güzel çiçekler verdi, sonra kurudu. İkincisini, daha kuytu bir alana ektim, o da ikinci sene kurudu. Üçüncüsünü, ki 3-4 senelik fidandı, oldukça büyüktü, saksıda muhafa edeyim dedim, o daha da çabuk pes etti. Ama ben etmedim, yine aldım. Dördüncü'yü kapı girişine yakın, yarı güneş yarı gölge bir yere diktim. Hiç açmadı ve hergün acaba yaşayacak mı ölecek mi diye devamlı kontrole tabii tutmama rağmen, yavaş yavaş göçtü. Şimdi iki saksım daha var. İstanbul'da balkonda. Boy attılar ama çiçek miçek hak getire. Niyetim bir sene daha böyle korumak, sonra toprakla birleştirmek. Olmadı mı? Bu sefer, Belediyeden ağaç olanlarından kökü ile almak, getirtip bahçeye montajlamak. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Daha önce uğradığımda Ege botanikte'de vardı kış tatlısı küçük fideler halinde ilgilenenlere duyurulu hatta birtanede kendim edinsem iyi olur kokuluymuş üstelik ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kaybettik...
|
Olur yanılmıyorsam yapılıyor da Bonsai konusunda sabıkalıyım... Ancak bahçemdeki 40 yıllık çalımı ağaçık formuna girsin diye de sık sık alt sürgünlerini kestikçe toprak yüzeyinde yassı bir disk gibi gövde oluştu. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç bir şey yapmayın ve sadece bekleyin bahar gelsin sürgün versin gelişsin. Evhamınızdan sakın bitkime dokunmayın, o öyle köşesinde kendi kendine yapması gerekenleri yapar. ![]() Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 19-01-2009 saat 00:02 |
|
|
|
![]() |
|
|