agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni158Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-04-2012, 09:00   #1
Ağaç Dostu

alperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Tohumdan gül yetiştirmeye çalışmış ancak becerememiştim geçen ay elimdeki bir kaç çeşit kaktüs ve succulenti karşı komşum için saksılara ayırdım toprak olarak da elimdeki çeşitli toprakları kumla karıştırıp kullandım geçen gün komşum birinin dibinden çıkan şey senin gül olmasın dedi aşağıdaki fotoğrafta görünen bitki yapraklarının şekli, dikenli gövdesi benziyor ama heveslenmeden önce birde burdan teyit almak istedim. Aylarcaüstüne titredikten sonra vazgeçmiş toprağını da açıktaki bir kutuya döküp havalandırmıştım artık ne olduysa bilmiyorum bir şekilde aktive olmuş (Bir büyük ayrıntı benim evim kuzey komşumunki güney cepheli aynı anda diktiğim iki bitki bende yavaş yavaş büyür onda coşar)
Bu gülü yanındaki kaktüsten kurtardım, uzun bir kökü olmuş (neredeyse kendi gövdesinin iki katı kadar) derin bir kaba diktim yeniden.
Önce yaprakları kurudu yavaş yavaş sonra yeni yaprak çıkarttı küçücük ama onu da büyütemeden durgunlaştı- soruştu. Ben de hemen karşı komşuya verdim belki orda toparlar diye. Kuruyor galiba
1. not sanırım ben gül yetiştiremiyorum vaktinde minyatür güllerim de eve gelir gelmez hızla kötüleşmişti
2. not işyerinde fotoğraf yükleyemiyorum akşam evden yükleyebilirim

acemi25 beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 20:32   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Bu gülü yanındaki kaktüsten kurtardım, uzun bir kökü olmuş (neredeyse kendi gövdesinin iki katı kadar) derin bir kaba diktim yeniden.
Önce yaprakları kurudu yavaş yavaş sonra yeni yaprak çıkarttı küçücük ama onu da büyütemeden durgunlaştı- soruştu. Ben de hemen karşı komşuya verdim belki orda toparlar diye. Kuruyor galiba
1. not sanırım ben gül yetiştiremiyorum vaktinde minyatür güllerim de eve gelir gelmez hızla kötüleşmişti
2. not işyerinde fotoğraf yükleyemiyorum akşam evden yükleyebilirim
"Kokar Kırşehirin gülleri kokar" diye çalıp söylüyor Neşet Ertaş üstad. Siz yetiştiremezseniz kim yetiştirecek sayın Alperfect. Moraliniz bozulmasın hemen, gülleriniz bol güneş almalı, gül güneş almadan iyi gelişmiyor. Tohumlarınızı Mart ortaları gibi veya Nisan başlarında ekerseniz hem gerekli güneş hem de sıcaklık sağlamanız ve gelişimleri daha kolay olacaktır.Benim geçen yıl tohumdan ürettiğim güllerim poşette olmalarına rağmen kışı (-27/28 leri gördük bu kış) hasarsız atlattılar. Merakla açmalarını bekliyorum şimdi..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 23:52   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Görev yaptığım işte çok çeşitli gül gördüm.Bir tanesi çok süperdi.O kadar güzel kokuyorduki tarif bile edemem.Çekinerek çelik aldım.Diktiğim tüm çelikler o hariç tuttu.Çeşitli defalar denememe rağmen ne ben ne tanıdıklarım o gülün çeliğini çoğaltamadık.Fide satan yerlerden verdikleri bilgiler genelde benim çoğaltmak istediğim gülün çelikten çoğaltılamadığı.Çok sevdiğm o gül çelik aldıktan sonra kurudu ve öldü.Çeşitli bilgilerden sonra torf+gübre karışım toprakta iki adet çelik köklenip tuttu.Fakat büyüyünce cılız yaprak olarak gül açmayan bir bitki haline geldi.Bahçeden söküp tekrar saksıda özel karışımla kuşburnu benzeri çiçek açtılar.Bu çiçek tomurcuklarından tekrar ana gülü elde edebilirmiyim?Yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

iborotti.58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025