![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Kozalak
Arkadaşlar ben çam kozalaklarından tohum üreterek gönüllü olarak ağaçlandırma çalışmaları yapmak istiyorum. Yaşadığı köyde oldukça geniş ve ağaçsız alanlar mevcut. Kozalaktan tohum üretmek nasıl oluyor ne gibi yöntemleri kullanmam lazım bilgi alabileceğim bir yer varmı veya sizler bana yardımcı olabilirmisiniz. Selam ve saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bir süre evvel Kızılcahamam taraflarına yaptığımız bir gezi sırasında Orman Bakanlığı'na ait bir üretim tesisi vardı. Orada ki görevli ile yaptığımız görüşmede Türkiye'de bunun gibi pek çok tesis olduğunu söyledi. Asıl önemlisi ben kozalaktan çam ağacı üretebilir miyim düşüncesinde olduğum için konuyla ilgili bana şöyle bilgi verdi. Toplanan kozalaklar fırın denilen yerlerde belli bir sıcaklığa tabi tutularak kozalakların açılıp tohumlarının içinden dökülmesi sağlanıyormuş. Daha sonra eleklerden geçirdikten sonra bu tohumlar ekiliyormuş. Ben dağdan bulduğum tohumlu bir kozalağı sallayarak tohumlarını döktüm ve onları toprağa ektim bekliyorum. Bence bulunduğunuz yerde bu tarz bir yer mutlaka vardır oradan tohum temin edebilirsiniz belki?? Ve bahsettiğim yerde çektiğim bir fotoğrafı da ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Sayın M.Sema çok teşekkür ediyorum size. Verdiğiniz bilgiyi az çok biliyordum ama cevap verme nezaketini gösterdiginiz için çok teşekkür ediyorum. Birkaç tane kozalak buldum onları ılık suyun içine koydum belki yumuşar diye ama çok sert bir şekilde duruyor hala. Tohum bunun neresinde gerçekten anlamadım. Bir tanesinin için açtım tek tek sert kabuklarını söküp baktım ama nafile tohum falan yok çok üzüldüm bsulamadığım için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Merhaba , kozalak yani çamın tohumunu kozalakta oldugunu bu siteden ogrendim uzun süredir bu sitede yazışmaları takip ediyorum ve sonunda üye olmaya karar verdim , yaklaşık 4 yıl önce topladıgım bir poşet kazalagı eve gidince hemen poşeti ters cevirerek incelemeya başladığım ve aradıgım tohumları buldum cok sevindim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|