agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2013, 07:05   #31
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Bu soylediginiz cok ilginc. 2-3 hafta kadar once Ege'den bir kavun ureticisiyle konusuyordum. Yoreye has bir suru evladiyelik cesidi birarada yetistirdigini soyledi. Hibritlesmeye karsi hic onlem almiyor musunuz dedim, hicbir onlem almiyormus. Aldiginiz urunde hic o ceside has ozelliklere aykiri dusecek sonuc almadiniz mi diye sordum. Her sene ayni sonuclari aldigini soyledi. Gozleminde mi bir hata var ve aslinda onun farketmedigi sekilde cesit safliginda kayip oluyor yoksa butun cesitler geleneksel cesit oldugu, kendi tarlasinda hibrit cesit yetistirmedigi icin daha mi az sorun cikiyor, bilemiyorum.
Hibir önlem almadığına göre o çeşitler saf çeşitler değildir. Zaten yıllardır bir arada ektiğini söylüyor. Aslında bir yönden haklı aynı yerde yetiştire yetiştire homozigotluk artmıştır ama yine de siz onları ayrı ayrı birbirinden uzak yere ekerseniz açılım lduğunu görürsünüz. Sadece görünüş değil şeker oranı, kabuk kalınlığı, kuru madde oranı, meyve eti rengi, yola dayanıklılığı... diye uzar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 20:08   #32
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Daha once konuyla ilgili olarak ayrintili resim cekmemistim ama Sweet Million hibrit cesitten (F1) alip yetistiregeldigim bitkilerden 3. nesil (F3) olandan elimde tek bir resim var, onu ekliyorum.

Verim ve lezzet acisindan memnun kaldigim icin son tohumlari bu bitkiden toplamistim. Resimde gorunen meyveler yalnizca bir dala ait. Baska dallarda cok sayida baska meyveler de tasiyordu.

Eklenen Resimler

gilan beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2015, 23:41   #33
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-05-2010
tohum saflığı

Dehibridize ile değil ama bağlantılı bir konuyla ilgili sorum olacak. Tohum paylaşım etkinliğinden talep ettiğim tohumlar geldi ve ben bu tohumları başarıyla yetiştirerek bir sonraki etkinlikte paylaşmak istiyorum. Domates, biber, kabak, patlıcan çeşitleri var. Tabi bir de benim akrabalardan temin ederek yetiştirmeyi düşündüğüm geleneksel domates, fasulye ve kabak tohumları da var. Biberlerin mesafeli ekilmesi gerektiğini biliyordum ve hazırlıklıydım. Ama domates ve kabak benim için sürpriz oldu. Ben bu çeşitleri çapraz tozlaşmadan en pratik şekilde nasıl korurum? Sadece tohumluk olarak ayıracağım çiçekleri elle tozlayıp korusam olur mu?

aysozbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2015, 13:15   #34
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Domateste çapraz tozlaşma ihtimali oldukça düşük ama kabakta elle tozlama yapmak zorundasınız.

aysozbek beğendi.
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2016, 21:23   #35
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Sayın birnefestoprak, çok değerli bir çalışma yapmışsınız. Paylaştığınız için teşekkürler. Sweet Million çok sevdiğim ve 3 senedir balkonumda yetiştirdiğim bir çeşit. Hibrit olmayan halini üretebilmek çok değerli olur.

2013 yılında 3. nesilde olduğunuzu yazmışsınız. 2016 itibariyle durum nedir? Devam ediyor musunuz?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025