![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Çelikten çok hızlı gelişiyor. Edindiğim 2 çeşit passiflora çeliği bir hafta içinde kendine geldi. Merakla filizlenmesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Yarın koctaş a gidicem. Passionfruit varmış tohum olarak orada. Meyveli midir acaba tohumu? Nasıl anlaya bilirim meyveli, olup olmadığını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Volare benim edulis tohumlarından hala bir ses çıkmadı. Gerçi çimlenmesi için gerekli süre 4-8 hafta demişsiniz, benimkiler sanırım daha 4 hafta falan oldu. Hani illaki telaş yapacağım ya, sizin bu kilitli poşet yönteminiz onda da işe yarar mı ki bir denesem diyorum. Aslında okuduğum bir kaynakta tohum ekim zamanı olarak Ocak ayı yazıyordu. Bir kaç tanesini de Ocak ayına saklayacağım. Sizin çimlenenler ne durumda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece sulamayı biraz abartmış gibisiniz , toprak nemini parmakla kontrol edin ,yüzey kuru diye hemen sulamayın . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Bence passionfruit e benzemiyor daha çok reyhan a benziyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bence de bu aşamada hiç bir şey söylemeniz mümkün değil , hele net olmayan fotograftan tanı konamaz . Tabi ben otorite sayılmam sadece görüş ... Pozitif düşünmek daha güzel sonuçlar verir... Siz de deneyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sabırsızlıkla her gün suladım. Eskişehir'in gecesi yazları bile soğuktur geceleri içeride gündüzleri dışarıda güneşin altına koydum. Bu arada 2 tanesini 1 gün suda bekletip ektim birisini doğrudan ektim doğrudan ekilen çıktı diğerlerinde bir şey çıkmadı. şimdi de 5 tane daha çimlendirmek için peçeteye sarıp nemli bir şekilde kilitli poşette bekletiyorum. 4 gün oldu.çimlenirlerse yakınlarıma hediye ederken onlara da tohumlarını dağıtmaları için tembihleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yeni çimlenen bir tohum direkt güneş ışığı alan bir yere bırakılmaz. Aydınlık bir yerde büyütülür belirli bir boya geldikten sonra yavaş yavaş güneşe çıkarılır... Gökhan Bey, sulamanızı toprak kurudukça yapmalısınız. Yoksa bu kadar uğraştığınız tohumları çürütürsünüz. Sevgili Volare'nin dediği gibi tanım yapamayız, daha kotiledon yapraklarını çıkarmış. Kendi yapraklarını çıkarmaya başladıktan sonra bitkinizin ismi ortaya çıkacaktır... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Tam 55 gün önce ektiğim passiflora edulis ler yeşermeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Bunlarda poşette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
söküp atıyorum dediniz beni derin kederlere attınız tohumu torfta kumda sıcak yatakta pamukta her şekilde denedim türetemedim kıymayın onlara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2009
|
ben foruma yeni katıldım ancak bir ricam olucak edirne de oturduğum ve 13 yaşında olduğum için çoğu bitkiyi bulmakta zorlanıyorum bu yüzden bana yaz sonu için çelik gönderebilecek yardımsever biri var mı acaba? (13 yaşındayım ama bakımı hakkında çoğu bilgiye sahibim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
bende tohum almıştım gg den ama cimlenmedi daha sonra bu site ile tanıştım saolsun berduray hanım tohum göndermiş tekrar denicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
bi türetiyim şu güzel pasifloralardan milletin bahçesine ekeceğim gizli gizli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop , teşekküre gerek yok ama , insan gerçekten çimlendirince mutlu oluyor . Hele benim gibi tohumuna para verip , ekip , 8 hafta bekleyip başaramamış olanlar . Ben de o kadar çok ekmişim ki , şimdi elden dağıtıyorum . Kışa kadar yuva buluyorum kuzucuklara ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
![]() Saygılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Sayın Volare , göndermiş olduğunuz P. edulis tohumlarını yaklaşık bir ay önce ektim ancak hehüz çimlenmedi.Havalar biraz serinlediği için gecikmiş olabilirmi.Ne dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Ayrıca Bucaya gelebilirim.Hani elinizde yeni yetme kuzucuklardan varsa diyordum.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
bende de buna benzer birşey bitki çıktı kısa bir zamn sonra kurudu. halbuki çok sevin
bende de buna benzer birşey bitki çıktı kısa bir zamn sonra kurudu. halbuki çok sevinmiştim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Tohumları bahçeye diksem bi aysonra olur mu? Ekim zamanı nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
iki avucunuz arasında sıkarak fazla suyu alın . Peceteyi tohumlarla birlikte kilitli naylon poşete koyun . Evin icinde bekletin , bir hafta sonra cimlenme için kontrol edin , yoksa her gün kontrole devam edin. Bu sene çimlenen taze fidelerimizi evin icine almalıyız . Seneye biz İzmirde dışarıda bırakabiliriz ![]() Ben bu sene ektiğim P. caerulea'yı denemek için bahçede bırakacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |