agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni210Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2008, 17:37   #1
Ağaç Dostu

lokmanbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2006
yusuf abi selamlar paw paw ların nası gidiyo inşallah çoğalır. aslında birini egede deniycektik ya hani

lokmanbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2008, 08:29   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Passiflora edulis alata (Fragnant granadilla) ve Passiflora Caerulea tohumları aldım. Forum geçmişine baktım ama üretimi başaran arkadaşların önerilerini bekliyorum.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 10:01   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Geçen yıl yetiştirilen bitkilerden haber verin en azından. Şu anda ne durumdalar? Yaşayan var mı? Tohum çimlendirme çalışması yapan var mı?

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 10:24   #4
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sempe Mesajı Göster
Geçen yıl yetiştirilen bitkilerden haber verin en azından. Şu anda ne durumdalar? Yaşayan var mı? Tohum çimlendirme çalışması yapan var mı?
Ben geçen yıl direkt torfa diktim fakat iyi sonuç alamadım; 10 adet passiflora ligularis (granadilla) tohumumdan sadece 1 tanesi ve 2 ayda çimlenebildi. ( obitki şu an 60 cm boyunda)

Bu yıl ise tüm sert tohumlarda http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1910 19 ve 20. mesajdaki tekniği uygulamayı planlıyorum. Herkese bol şans...

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 16:33   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2008
selam bende birkaç yıldır pasifulora(çarkı felek) yetiştirmeye çalışıyorum.kış soğuklarına çok hassas ve -1c de bitkiyi kaybedebilirsiniz. ılıman iklim kuşaklarında öneririm ege,marmara ,akdeniz karadeniz sahil şeridinde bahçede yetiştirilebilir; gene akdeniz ege dışında basit serayla kış soğuklarından korunmalıdır.

tzanako Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 17:52   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2008
PAS SIFLORA CAERULEA;çieği beyaz
ve küçük mor -7-10'da dayanıklı bir çeşit. -10 º C. Tavsiye edilen : Onun iyi, sula , ve muntazaman büyüme mevsimi esnasında gübrele. Sıcak, güneşli bir yerde tut. Passiflora, yeni büyümede çiçek açar, bundan dolayı büyüyen mevsimde erkenden budanabilir. Kuru yaprakla ört, veya soğuk iklimlerde güney karşılayan bir duvara karşı ek

PASSİFLORA EDULIS (Yenebilir tutku çiçeği) kuvvetli, tropikal, ağaçlık tırmanıcıdır
yeşil, dalgalı morla, beyaz çiçekleri vardır. Mor meyveleri sarı Bölgelerde +9-10c 'da dayanıklı. Minimum, +5 º C'dir. Tavsiye edilen bakım bol güneşte verimli, iyi geçirgen toprakta dikim yapılır. En azından bir defa, büyüyen mevsimde her iki haftada bir gübrele. Baharda, açık havaya koy, ayazın bütün etkisi, gittikten sonra, ısı düşünce kapalı yere getir, soğuklar başlamadan önce, Serin iklimlerde, ılık güney karşılayan bir pencerede bitmiş kışlık olmalı. Passiflora, yeni büyümede çiçek açar, bundan dolayı büyüme mevsimindede erkenden budanabilir. Baharda bazı sapları budamak için iyidir

Eklenen Resimler

tzanako Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 21:45   #7
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
İşte o kadar tohumdan sadece bir tanesini çimlendirmeyi başarabildiğim passiflora.

Eklenen Resimler

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025