![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler. Sizin tohumlardan Benben1967 göndermiş yakında elimde olur. Benim tohumların türü farklı. Tohum kabuğu çok sert. Bugün VOLKAN arkadaşımıza bendeki tohumlardan ulaştırdım O da çimlendiremezse kimse çimlendiremez herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Filiz mollissima filizi. Diğeri de morifolia. Aşağıdaki grafiklere bakarsanız passiflora konusunda pek şansımız olmadığını görürsünüz. En başta actinia ya baktım zone9= -1 C -7 C arasındaymış. Alata Zone10= -1 C 5 C arasındaymış. bunlar en düşük değerler oluyor yanlız. Çimlenmede başarılı olsam bile yaşatmada pek başarılı olamayacağımı şimdiden anladım. Yine de sizin hevesinizi kırmak istemem. Antalya taraflarında başarılı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
pasifloranın her çeşidinde yaprak ve gövde yapısı oldukça farklı şekiller alabiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
sanıyorum bu fide passiflora caerulea |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Egoma çok güzel maşallah. Bendekini tutturamadım.Çok heveslenmiştim.Çok sevinmiştim ama malesef.Şans yok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bende 48 taneden 2 tanesi çıktı. Şimdi şunu şöyle yapıyoruz dersem ayıp etmiş olurum. (portakal işlemi ve zımpara yapmıştım kuruma yüzünden çimlenme yüzdesi veremeyeceğim yanlış olur ancak kabuğun parlak yerini bir miktar zımpara ile zımpara yapıp aşındırmakta fayda olabilir) Anlattığına göre: 1- 21-24 oC arasında ısıda duracak. 2- Nemini kaybetmeyecek 3- Sulama yapılmayacak, üstten sprey ile toprak ıslatılacak. 4- Gerekirse üstüne temiz bir naylon kapatılıp nem muhafaza edilecek ancak mantar oluşmaması için arada açılacak. 5- Çimlenmeye başlayan olursa poşet birden açılıp fide şoka sokulmayacak her gün biraz biraz açılacak. Benimkileri çatıya çıkarmıştım toprağı kurumuş kalmış, biraz suladım yine kurudu, sanırım bir haftadır ölmüşlerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Banyoya koydum viyolleri. Üstüne de komple poşet kapattım. Bir tane mollissima çıkmıştı geçen gün. Dün farkettim Grenadilla ve Flavicarpa çıkmış birer tane daha. Toplamda 48 taneden 5 tane çıkmış oldu. Viyolleri kesmiştim kitap gibi ikiye ayrılıyor. Çıkan fideyi viyolü ikiye ayırıp içinden alıyorum kalanları poşetin altında kalmaya devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
45 li normal viyol kullandım. ![]() 2 li halde kopmayacak kadar viyolleri kestim. Bunlar sadece çimlenen bitkiyi viyolden alıp geride kalanların huzurunu bozmamak içindi. Aslında kola tenekeleri var ancak hem çok yer tutuyor hem de çıkarması zor oluyor. Aslında su bardağı büyüklüğünde ikiye ayrılabilen viyol projem var en az 10 yıl kullanılabilecek ancak çok masraflı olacağından rafa kaldırdım. ![]() 2 li halde viyolleri kestim ve diğer kalanları da 4 e 2 li olmak üzere gruplandırdım. Bu 8 li grup viyole de 4 tane 2 li ayrılabilen viyol yerleştirdim. 2 den fazla yaptığınızda diğer viyolün içine geçmiyor. ![]() Bunlar da çatıda yeşermiş kabak salatalık hışır vs fideleri. ![]() Bunlar da bahçede nektari ağacına yuva yapmış kuşun yavruları: ![]() Passifloralar çimlendikçe çimleneni viyolden çıkarıp diğer bir viyole alıyorum ve her birine plastik kaşık ile isimlik yapıyorum karışmasın diye. İleriki zamanda resimlerini eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda pasiflora tohumlarını çimlendirmeyi başardım.Ama saksıları karıştırdığım için hangisi hangi pasiflora tohumu onu bilemiyorum.Saksının birinde 4 tohum çimlenmiş ,diğerinde bir tanesi çimlenebilmiş.Üstelik ben onları unutmuştum bir haftadırda su vermemiştim .Demek unutunca çimleniyorlarmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Amman benim gibi bunu unutmuşum,kurumuş,hazırda çimlenmiş bol bol sulayayım diye hata yapmayın,muz,passiflora,menekşe dahil tüm bitkilerim unutunca çimlenip hep aynı hatayı tekrar etmem yüzünden öldüler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
Bu da benim passifloram ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2006
|
![]() ilk defa 2005 yılı ev-bahçe dergisinde resmini gördüm ve büyülendim ama hala bir tane edinemedim arkadaşlarım adana da çok fazla bulunduğunu söyledi sınav dönemim geçince adanaya yolculuk var demektir ![]() işte büyülendiğim resim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2006
|
nadiru sanırım sizinkilerle aynı renge sahip gerçekten sizi çok kıskandım keşke benimde olsa :.( yani bu kadar renk uyumu renklerin canlılığı vay canına dedirtiyor insana ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Sayın nadiru, Acaba passifloranızın meyvesi nasıl, dışı sarı renkli olandanmı. Birde tadını merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak şekillerine göre de cinslerini ayırmak mümkündür. 3 loblo şu şekil 4 loblu bu şekil diye anlatıyor rarexoticseeds de. İlk çıktığında 2 yaprağı aynı şekilli 3 ve 4 lerde kenarları testere şekilli yapraklar belirmeye başlıyor. Benben in pasifloralar biraz gölge bir yerde mi kalmış hepsi güneş ışığına doğru uzanmaya çalışıyor izlenimi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ya bende sahip olmak istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kürşad doğru teşhis koymuşsunuz gölgedeydiler.Korkumdan güneşe alamadım çimlenme esnasında ,yarın hepsini biraz daha güneş alacakları bir yere koyacağım.Malum kademeli olarak güneşe çıkarayım diyorum ,kurumalarından korkuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Teşhis tecrübeyle sabit. Banyoda yağmurdan korumak için içeriye aldığım salatalıklar çimlenmeye başlayınca pencereye doğru ulaşmaya çalışıyorlardı ışık için. Şimdi taraçaya pvc den hangar tipi sera yaptım. Gündüz serayı komple üstünden alıyorum güneş ışığı alıyorlar. Çok pratik bir şey oldu. Bu arada hala eksik salatalıklar var. Yarın bir viyol daha salatalık ekmeyi düşünüyorum. Şimdi yapacaktım ama boş viyol kalmamış istediğim boyda olandan. Tohumlar da sıcakta daha hızlı çimleniyor bunu da unutmayalım. Passiflora tohumları 20-24 santigrad derece arasında istediği için onlar halen banyoda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2007
|
Bendeki cinsi "Passiflora Caerulea". Mayıs ayında Koçtaştan almıştım.Etiketinde iç mekan bitkisi yazıyordu!! ama balkona koydum.Hala satıldığı küçük saksıda duruyor ve şimdiki boyu 4m yi buldu,hergün 1-2 çiçek açıyor ve meyvelenme başladı. Bu cinsin meyveleri yenirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|