![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sorunda orda zaten burda köklendirici bulamadım.Şansa kaldık artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
Alıntı:
![]() Ayrıca bende 6-7 senedir bi pasiflora var, tam olarak hangisidir bilmiyorum. Çünkü hiç çiçek açmadı. 3 yıl evvel bütün balkonu sarmıştı taşınırken hep kesip atmak zorunda kaldım. Çamaşır iplerine sarılmıştı. O kadar büyümesine rağmen hiç çiçek açmadı. Hatta avatarımdaki onun son kök halidir. Yeni fidelerim var ama o kök bozuldu gitti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
Aslında ben de 2 gün önce ektim tohumlardan. İnşallah hepimizinki çıkar da olmayan arkadaşlarımıza da veririz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
4 çeşidi mi oldu bildiğimiz şimdi? Ceviz şekilli muşmula renkli. Kayısı şekilli kayısı renkli. Muz şekilli muz renkli. Bendeki de kavuna benziyomuş şekli rengi de kirli sarı-yeşil renkte.Tohumlar cuma günü geldi. Birazdan 2 tohum çimlendirmeyi deneyeceğim. Bu arada çilek vardı akvaryumda çiçek açmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Bir tanesi sanırım kurudu , hiç değişim gözlemedim biraz kurudu.Diğerinden bir tomurcuk çıktı ama köklenme henüz yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim de bir tanesi kurudu diğeri sağlam küçük filizler veriyor gibi ama henüz köklenmedi.İnşallah köklenir .Gözüm gibi bakıyorum.İnşallah köklenip yeşerir.Dallanıp budaklanır.Sonrada çelikleri paylaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
sanırım işlem yapmadan çimlenmiyor.Ben kaç kere ektim hiç çimlenmedi. enson bir tane ektim 3 hafta oldu aynı duruyor , ne çimlendi ne de çürüdü. Düzenleyen bilgekaan : 13-02-2007 saat 10:31 Neden: harf eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar passiflora edulis in tohumları çok kolay çimlenir.bence zımparalamaya gerek yok sadece biraz zaman alıyor benim ektiklerim 1 ay kadar sonra çimlenmişti şimdi 15 cm kadarlar.gerçi sonra büyük bitkisini alınca onlara pek gerek kalmadı.bende hala biraz tohum var verebilirim isteyen olursa.ben şimdi passiflora alata nın tohumlarından buldum.bakalım onları deneyeceğim internetten bakın çok güzel birşey meyveside çok leziz. ![]() Batu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
Bendeki çeliklerin biri su içinde diğeri saksıda dikili. Su içindeki çelik köklenmeye başladı. Saksıdaki de sanırım köklenmiş olmalı, sürgünler çıkmaya başladı. Çelikler otsu yapıda olduğundan yeterli nem sağlanmazsa kuruya bilir. Yani nem ve uygun sıcaklık sağlanırsa çeliklerin köklenmesi başlayacaktır. Anladığım kadarıyla arsız bir bitki. Nasipse ileride resimlerini de eklerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaçsever
|
bitkiseli passiflora alata nın tohumu yok yani ektim hepsini çimlenmesini bekliyorum.papaya tohumlarınıda bi arkadaşa verdim ama o okadar özel bişi deil marketten bir papaya alıp çekirdeklerinin jölemsi zarlarını nazikçe söküp toprağa ekin fazla sürmeden çıkacaktır.yalnız kuru kalmaya hiç tahammülü yok.bu arada isteyen olursa 1 tane fazla kahve fidem var 15 cm boyunda onu satıyorum. Saygılar Batu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
ahm10
Giriş Tarihi: 17-12-2006
|
Arkadaşlar pasifloralar pet bardakta ve torfun içinde köklendi. Birisinde tek yaprak dahi çıktı. Diğerinde 3-4 mm gözler oluştu ve neredeyse yapraklar belli olacak. Gelişimde durdu gibi. Bir haftadır pek büyüme yok.Hatta birinin kökü pet bardağın dibinde biraz kıvrıldı. Şimdi benim sormak istediğim bu çelikleri artık aktarmanın zamanı geldimi **** iyice yapraklanması mı lazım? Aktaracaksak nasıl bir kaba dikelim, kökleri derine mi gidiyor? Derine gidiyorsa 2,5 lt kola şişesi olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
sayın kürşad site adresini soruyorsanız pasiflora konusunun 1. ya da 2. sayfasında sitenin linkleri var benim adresimi soruyorsanız özel mesaj atarım. yalnız site yabancı olduğu için dışarıdan nasıl temin edilir bilemiyorum pahalıya mal olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
lokmanbhahçe araştırdım. thompson-morgan dan Türkiyeye gönderiyorlarmış. 15 adet tohum için: banana veya alatanın (sanırım banana, alata için ayrı fiyat var, ikisinin de meyvesinin resmi var) bir pakedi 2.99 sterlin kargo: 1.49 sterlin toplamda 4.48 sterline geliyor. sterlin tcmb de 2.70 ytl. toplam: 12 ytl. ------------ şimdi baktım alatanın 6 adet tohum 4.29 sterlin kargo: 1,49 sterlin toplam:5,78 sterlin o da 15,60 ytl kredi kartım gelsin ziraat bankası hesabıma havale eden herkese bu siteden istediği tohumu siperiş geçebilirim ancak gümrükte takılma olursa mesuliyet kabul etmem. benim 40 dolarlık 10 çeşit tohum seedrack den geldi ve mektup şeklinde geldiği için gümrüğe takılmamıştı. elinde tohum olan ben şu paraya satarım diyecekse buraya yazmasın. forumda alım satımla ilgili bir yer zaten var. http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2007
|
Sayın A2K5I4N6 Bey.. Çeliklerim çok şükür bugün geldi çok mutlu oldum ve hemen çıkarıp suya koydum öylece bekliyorlar yapmam gereken başka birşey varsa lütfen beni bilgilendirin.. Tekrardan teşekkürler..!. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
ahm10
Giriş Tarihi: 17-12-2006
|
Sayın Adabayrakoğlu bendeki tohumlarda bir gelişme yok Ama çelikler pet bardakta köklendi. Daha önce bahsettiğim tek yaprakta düştü nedense. Ama diğer gözlerde küçük yapraklar beliriyor . Çeliklerin kökleri pet bardağın dibine kadar ulaştı. Acaba saksıya geçirsem mi diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitlerine bakınız. Bazılarını 100 lü olarak fiyatlandırmışlar. Passiflora Alata takıntınız yoksa bunlardan birini alıp paylaşabiliriz. Hatta 2-3 çeşit alıp herkese eşit dağıtım yapabiliriz. İngilizcesi olanlar bir incelesin lütfen. Türkiyeye satış vardır. http://www.rarexoticseeds.com/Graine...ora_Seeds.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaçsever
|
merhaba arkadaşlar passiflora alata ve Passiflora Quadrangularis tohumları elimde var.meyvesini yedinizmi daha önce hiç bilmiyorum ama normal passionfruit tan 3-4 kat daha büyük turuncu ve daha tatlı meyveleri var.çiçekleri kırmızı ve kokulu.isteyen olursa alışveriş bölümündeki ilanıma bakabilir. Saygılar Batu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2006
|
Merhaba.Konuyu zaman zaman takip ediyorum.Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce koçtaş'tan "passiflora caerula" tohumu aldım.Sizin deneyimleriniz çok zor çimlendiği yönünde olunca ben de hiç düşünmeden tohumları buzdolabının kapak kısmında(yumurtalarla yanyana) 2 hafta beklettim.Aslında çimlenebileceklerinden pek ümidim yoktu o yüzden 11 tane tohumu oldukça seyreltilmiş gibberalik asit solüsyonunda yaklaşık 24 saat beklettim ve 5 litrelik bir pet şişeyi ortadan kesip perlit-toprak karışımına ektim.Daha sonra şişenin üst parçasını tekrar yerine koyup evdeki taşınabilir seranın en alt kısmına yerleştrdim.Bu arada 18w 2 adet sylvania gro-lux lamba 24 saat boyunca yandı.dün akşam 2 adet tohumun küçücük filizlerini gördüm, yani filizlenmeleri yaklaşık 5-6 haftayı buldu.Sizlere fotoğrafları hafta sonu ulaştırmaya çalışacağım.Bu arada tohumların markası wilmorin.yenilebilir meyveler verdiği yazıyor.Almak isteyenlere duyurulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|