![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili almanyalı, Çekirdiklerin sizin beklediğinizden geç çimlenmesinde etkili olan büyük ihtimalle ihtiyaç duyduğu sıcaklık, nem gibi faktörlerden kaynaklanmıştır. Normal olduğu kanattindeyim. Ben de bu konuda yeni deneyim kazanıyorum ve bu meyveyi çekirdekten yetiştirme konusunda hevesliyim. İklim koşulları biraz daha iyileştiğinde bahçe toprağına alacağım ve saksıda şimdilik uykuda gibi görünen bitkilerimin bu süreçten sonra alıp başını gitmesini hayal ediyorum şimdiden. ![]() Meyve konusunda konuşmak gerekirse, forumdan ve çeşitli kaynaklardan okuduğum kadarıyla bir kaç yıl gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, Teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı, bende acaba benim çekirdeklerde bir sorun mu var? diye merak etmeye başlamıştım. Sanırım sıcaklık etkili, kalorifer borusunun üstüne alınca hemen çimlendi.ağzı kapalı bir kutu içine ektim nemi sabit kuruma söz konusu değil, bu ilk denemem benim, meyve vermesede olur çiçeğini görsem o bile yeter bana.. zaten meyvesinı kolay buluyorum, ama çiçeği çok hoş. Umarım sizde fidanların büyüdüğünü ve meyvesinı bir an evvel görürsünüz. sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını geçen Kasım'da toprakla buluşturduğum Passiflora Edulis uzun aradan sonra yaklaşık bir ay önce uç verdi ve yavaş yavaş kendini gösterdi,şu an durumları iyi bakalım gelişimlerini beraber izliyeceğiz. ![]() Saltanat arabasında ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Passiflora edulisle'der yaklaşık onbeş günlük gelişme ayırım yapalı bir hafta oldu biri beşinci yaprağını çıkartıyor diğeri ise üçüncü yaprağını yeni çıkartıyor halbuki ikiside aynı zamanda dikildi!! ![]() ![]() Yinede iyi gelişme gösteriyor ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. adneser, öncelikle teşekkür ediyorum. Ağustos ayında minik saksılara ekilen çekirdeklerden çimlenerek, sonrasında da kış mevsimine girdiğimiz için bahçe yerine daha büyük bir saksılara şaşırtarak elde ettiğim fideler bunlar. Bahçe toprağına geçirmek istiyorum ama yine de biraz daha korumacı davranarak bir süre daha saksıda bırakacağım sanırım. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2013
|
merhaba arkadaşlar bende Passiflora tohumunu dikeli 1 ay oldu hala bir hareket yok neden olabilir.çimlenme süresi ne kadar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2013
|
Arkadaşlar bana bu passafloranın tohumunu gönderebilecek varmı nisan (2013) ayında 2 çeşit oalarak zengarden den aldım fakat çimlendiremedim hala umudum var gibi hergun bakıyorum fakat yok Ben Nazillide bana birkaç tohum gonderebilirseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksılardaki fideleri mayıs ayında bahçe toprağına aldıktan sonra bir süreliğine gözlemlediğimde sanki yeni yerlerinde pek mutlu değil gibilerdi. Dört adet fideyi birbirine yakın bir hizada dikmiştim, tutmama ihtimaline karşılık. Şimdi, tüm gün boyunca güneş alan bu alanda güzel bir gelişim göstermeye başladılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
merhabalar bende zengarden dan aldığım pasiflora tohumlarını çimlendirmeye çalışıyorum. tohumları 24 saat suda beklettikten sonra plastik bir kaba torf içine yerleştirdim. hafif suladım. daha sonra nemini ve sıcaklığını korusun diye şeffaf narlon torba içine aldım. yaklaşık 1 ay oldu. haftada bir açıp hafif havalandırdım. toprağın nemini kontrol ettim. devamlı nemli olduğunu gördüm. geçen hafta daha fazla güneş alsınlar diye yerini değiştirdim. ancak halen hiçbir hareket yok malesef. sizce beklemelimiyim yoksa benim tohumlar siz sağolun mu diyelim? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler. dün torbalardan çıkardım toprağı fazla nemli yapıyordu. buraların sıcaklığı epey iyi gündüz yirmi derece civarında açık bırakıp bir süre dışardan sulayayım. inşallah olur ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Bir arkadaşım passiflora tohumu gönderdi ekmek için sabırsızlanıyorum. Henüz erken galiba ama daha fazla beklemek istemiyorum. Bakalım ne olacak |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan üreterek yetiştirdiğim Passiflora için henüz hiç budama işlemi gerçekleştirmedim. 3 metre boy atmış durumdalar hâlihazırda. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi tam olarak yapraklarını dökmüş değiller. Aksine havaların ılıman gidişini fırsat bilerek yeni yapraklanmalar izleniyor. ![]() ![]() ![]() Büyük ihtimal bu yapraklanmalar hüsranla son bulacak ve son soğuk hava dalgası geçip bahar yüzünü iyice göstermeden gerçek uyanış ve gelişimi göstermeyecekler. Budamayı bu sene bahar ile birlikte çok hafif bir form toparlaması gibi düşünüyorum. Fikir ve görüşlerinizi almak isterim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
herkese merhaba, tohumdan ürettiğim pasifloralar yaklaşık 1 aydır sadece bir kaç cm boyunda öylece kaldılar. dün biraz hava ve güneş alması için pencere önüne çıkardım. suyunu fazla mı veriyorum bilemedim. bu konuda önerileri olacak olan varmı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2014
|
Antalya da bu bitkiden bulabilceğim veya yetiştiren meyve alabilen arkadaşlar varmı? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2014
|
*** bende zengarden sitesinde tohum aldım ve çimlendirmeye çalıştım 1 tohum çimlendi 2 hafta içinde Yöntemim üst tarafı şeffaf kapalı plastik bir kabın içinde ıslak pamuklar arasına tohumlarımı koyma şeklinde nerdeyse bütün çiçek ve ağaç tohumlarımı iyi bir gözlem şartıyla bu şekilde çimlendiriyorum sıcak seven tohumlar için kalorifer peteğinin üstüne koyup istenilen sıcaklığı buluyorum tohumlar çimlendikten sonrar saksılarıma alıyorum |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek tomurcukları kendini göstermeye başladı. Bugün bir bitkide gördüğüm tomurcukların çiçeğe dönmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Geçen yıl sonbaharda çiçek açmış ve dökmüştü, görme fırsatı bulamamıştım. Bu sene sanıyorum doğru zamanda açacaklar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2014
|
kelebek çalısı passiflora nız kaç adet çiçek açtı? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Merhaba Kelebek çalısı, hevesinizi kırmak istemem ama , 4-5 sene önce bende binbir umutla tohumdan yetiştirdim 2 sene gözüne baktım çiçeğini ve meyvesini gördüm fakat meyvesinin içi boş çıktı. Sadece 20-25 adet tohum çıktı. Yani tadına bakma imkanı olmadı, umarım sizi hayal kırıklığına ugratmaz ve emeginizi boşa çıkarmaz.. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir de bahçeye geçirdikten sonra özel bir ilgi göstermediğim yani gübreleme, zararlı kontrolü v.s..gibi, şimdilik çok iyi gidiyor. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Merhaba arkadaşlar benimde Passiflora Edulisim var tohumdan yetiştirdim. Şimdi balkonda 3.senesinde çiçek açtı birkaç tane ama biri meyveye dönüştü meyve büyüyor bakalım şimdilik, iri bir zeytin büyüklüğünde merakla bekliyorum... Düzenleyen heartmaker : 22-05-2014 saat 11:15 Neden: kısalma çıkmadı |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Passiflora edulis - Plant Finder Passiflora edulis meyvelerinin olgunlaşma süresi 80 gün civarinda olarak belirtilmiş. Bu bilgiyi aldığım kaynak adres üstteki linktir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Merhaba günaydın kelebek çalısı, ben terasta saksıda ve binanın bahcesinde yetiştirdim ikisindende alınan meyvaların içi boştu, belki ben fazla bekledim onun için boşaldı bilemiyorum zaten 2-3 meyva ancak alabildim.Sonrada söküp attım.. Size tavsiyem bahcede yetiştiriyor iseniz meyva çok vereceği düşüncesi ile çok beklemeden ara ara meyvaları koparıp test etmeniz. Oldukca kuvvetli ve güzel görünüyor, sanırım sizinki boş çıkmayacak.. |
|
|
|
![]() |
|
|