![]() |
|
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop , teşekküre gerek yok ama , insan gerçekten çimlendirince mutlu oluyor . Hele benim gibi tohumuna para verip , ekip , 8 hafta bekleyip başaramamış olanlar . Ben de o kadar çok ekmişim ki , şimdi elden dağıtıyorum . Kışa kadar yuva buluyorum kuzucuklara ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Sayın Volare , göndermiş olduğunuz P. edulis tohumlarını yaklaşık bir ay önce ektim ancak hehüz çimlenmedi.Havalar biraz serinlediği için gecikmiş olabilirmi.Ne dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Ayrıca Bucaya gelebilirim.Hani elinizde yeni yetme kuzucuklardan varsa diyordum.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
bende de buna benzer birşey bitki çıktı kısa bir zamn sonra kurudu. halbuki çok sevin
bende de buna benzer birşey bitki çıktı kısa bir zamn sonra kurudu. halbuki çok sevinmiştim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Tohumları bahçeye diksem bi aysonra olur mu? Ekim zamanı nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora tohumları belirli bir sıcaklıkta çimlenirler, bu mevsimde ektiğinizde ya çimlenmezler ya da çok geç çimlenirler. Evde sera etkisi yaparak küçük kaplarda sıcak bir odada tutarak daha rahat çimlendirebilirsiniz Sevgili İsolet.... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Bne çok uzaktayım oraya gidesiye bişe olacağından korkuyorum. Şimi çıkması önemli değil zaten. O zaman ilkbaharda veya yazın ekeyim. Ama tohumların tazeliği gidince bir sorun oolur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
arkadaşımın göndermiş olduğu pasiflora tohumları bir ay geçip çimlenmeyince, internetten 40 gün önce aldığım tohumlarda çimlenmedi. Genelde çelikten ürtimde % 90 başarılı oluyorum ama tohumdan üretimde pek başarılı olamıyorum, artık bu konuda umutlarım kalmadı.Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
iki avucunuz arasında sıkarak fazla suyu alın . Peceteyi tohumlarla birlikte kilitli naylon poşete koyun . Evin icinde bekletin , bir hafta sonra cimlenme için kontrol edin , yoksa her gün kontrole devam edin. Bu sene çimlenen taze fidelerimizi evin icine almalıyız . Seneye biz İzmirde dışarıda bırakabiliriz ![]() Ben bu sene ektiğim P. caerulea'yı denemek için bahçede bırakacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Ben eskişehir de değil zaten. Sakarya da ekicem. O yüzden soruyorum. Biliyorum eskişehirin soğuklarını ot bile donuyor. Ama görüntüsü çok ilginç oluyor. Bitkinin içindeki su donduğu için. Çiçekli bitkilerin çiçekleri solmadan ilkbahara kadar çiçekli duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
Merhabalar; Tohumları nereden aldınız acaba? Ben de internet üzerinden almayı düşünüyorum ancak çıkarmı çıkmaz mı bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
sevgili bari, edilusları ilk yıl sera ortamında beklet, baharda dikersin. 32 f da yapraklar ölüyor. izmirde açıga diktiğim 4 aylık edilus larım gecen yıl kurudu, seradakilerin büyüklügü 3 metre oldu ve meyve aldım ikinci yılından itabaren izmir ortamında kuytu yerde açıkta olur. ama Eskişehirin ayazına dayanırmı? amerika değerleri Family: Passifloraceae (pas-ih-flor-AY-see-ee) (Info) Genus: Passiflora (pass-iff-FLOR-uh) (Info) Species: edulis (ED-yew-liss) (Info) Category: Vines and Climbers Height: 20-30 ft. (6-9 m) Spacing: 4-6 ft. (1.2-1.8 m) Hardiness: USDA Zone 8a: to -12.2 °C (10 °F) USDA Zone 8b: to -9.4 °C (15 °F) USDA Zone 9a: to -6.6 °C (20 °F) USDA Zone 9b: to -3.8 °C (25 °F) USDA Zone 10a: to -1.1 °C (30 °F) USDA Zone 10b: to 1.7 °C (35 °F) Sun Exposure: Full Sun Danger: Parts of plant are poisonous if ingested Bloom Color: Light Blue Violet/Lavender White/Near White Bloom Time: Mid Spring Foliage: Deciduous Other details: Average Water Needs; Water regularly; do not overwater Soil pH requirements: 6.1 to 6.5 (mildly acidic) 6.6 to 7.5 (neutral) Patent Information: Unknown - Tell us Propagation Methods: From herbaceous stem cuttings From woody stem cuttings From seed; germinate in a damp paper towel By grafting Seed Collecting: Remove fleshy coating on seeds before storing Düzenleyen egetropical : 13-10-2009 saat 12:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
|
Evet Güngör hanım , hepsini aynı meyveden ayıklamıştım . Karanlık olmasa bahçeye çıkıp resimlerim , benimkiler bir karış oldu . Hala da bazı bitkilerin dibine sokuşturduklarım çıkıyor . Elden veriyorum , kışın hepsini eve sığdıramam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Başlangıçta bunlar da sizinkiler gibiydi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Valla ben de bilemiyorum Volareciğim, yalnız şundan eminim; nereye gideceğini iyi biliyor, kendini emin ellerde hissetmek istemiş, güle güle büyüt ![]() Düzenleyen acemifüsun : 13-10-2009 saat 20:59 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Volarenin yazın göndemiş olduğu passiflora edulis tohumlarını çimlendirmeyi bir türlü becerememiştim (bu arada benim üzüldüğümü görünce bana edulis fidesi göndermeyi teklif eden dostlarıma sevgilerimi gönderiyorum). Bu başarısızlığımdan sonra bu sezon için son bir deneme daha yapmak adına 25 Eylül'de hem bardağa 3 tohum ektim, hem de kilitli poşete 3 tohum koydum. Sonunda tam 1 ay sonra bugün kilitli poşettekilerden biri çimlenmiş. Hemen toprağa geçirdim. İşte bu kaplumbağa kılıklı şey o çimlenen tohum ![]() ![]() Akşamları ev serinlediği için hiç umudum yoktu doğrusu ama yeni kullanmaya başladığım tohum çimlendirme kutusu ısıyı tutma açısından işe yaradı sanırım. Umarım başına bir iş getirmeden büyütebilirim. Sevgili Volareye paylaşımından ötürü tekrar teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Çok şirin tebrikler. Ben de çok zor çimlendirmiştim. Yeni çimlendiğinde doğrudan güneş ışığı almasınlar. Alıştırarak güneşe çıkarın. Ben iki taneyi bu yüzden kaybettim. Diğerlerini uzun süre bir saat sabah güneşi alacak şekilde tuttum. Şimdi gayet iyi durumdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Nevsune Abla , Bu bebişin hemen üstünü ört yoksa üşüyüp hasta olacak ![]() Onu kapatıp güneş gören bir cam önüne bırakın.Yakında hayata gözlerini açar. Baktınız olmadı çaresine bakarık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Oğuzhancım ben o kaplumbağa kılıklıyı hemen toprağa aldım ve tohum çimlendirme kutusuna koydum. Aksi gibi bu gün Ankara'da hava kapalı ve sanırım birkaç gün de böyle gidecekmiş. Geçmiş sayfaları okudum da, 2 yıldır ben ne çok uğraşmışım bu passiflora çimlendirmesi için. Sonunda bu çimlenmişi gördüm ya, ölsem de gam yemem ![]() Ölürse de nasılsa çaresine bakacaklar sağolsun, hiç merakta değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|