![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
|
29 Martta ektiğim tohumların olduğu saksıda bir gelişme olayınca eşeledim, hiçbir değişim yaşamamış olan tohumlarıma veda ederek saksıdaki toprağı boşalttım. Seradan hazır yetişmiş 1,5 metrelik bie tane alarak balkona yerleştirdim. Ne yapayım başka çözüm bulamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
ben de 4 farklı türden 30 kadar tohum denedim..bir tanesi bile çimlenmedi..müthiş heveslenmiştim tam bir hüsran oldu..sizler bu çimlenmeyen tohumları nerden temin etmiştiniz acaba özelime yazarmısınız? ben tekrar denemeyi düşünüyorum en azından şanşımı denenmemiş yerlerde denerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaçsever
|
sayın iklimsiz gerçekten iyi görünüyorlar,bana da kısmet olur umarım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
passiflora edulis
İnanılır gibi değil , tohumlarda 2 çeşidi çimlendi . Hangi tür bilmiyorum . Fotoğraf çekeyim , sorayım . Kesin olan şu ki P.Quadrangularis değiller ... Arkadaşın bitkisini görünce passiflora olduğunu anladım... Düzenleyen Volare : 03-06-2009 saat 09:35 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn Volare, gözünüz aydın. Passiflora 'nın ta kendisi. Nereden mi biliyorum, bendeki çimlenenlerin aynısı. Demekki sabırla koruk helva oluyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Karınca70 den aldığım passiflora tohumlarından sade mollisimayı çimlendirmeyi başarbildim. Diğerlerinden hiç ses seda yok... ![]() ![]() Buda ikinci senesinde olan passifloram, tohumlarını Sevgili Ophrys göndermişti. Marketten aldığı passiflora meyvesinden tohumlarını çıkarıp yollamıştı, türünü tam olarak bilmiyorum. Hala çiçek açmadı merakla çiçeğini bekliyorum ![]() ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Güle güle büyütün Sn Sebahattin Sargın. İlk iki resimdekilerin yaprakları bizimkilerden farklı. Meyvesi yenen türlerden mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Lonicera, mollisimanın meyvesi yeniliyormuş. Karınca70'in verdiği bilgileri üniversiteden hocama tercüme ettirmiştim, verdiği bilgilerde meyvesinin tatlı bir tadı olduğu yazıyordu. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Koyu bir passiflora aşığı olarak bu isteğinizi geri çeviremem ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaçsever
|
sebahattin bey tohumlar kaç günde çimlendi acaba?siz nasıl bir yöntem uyguladınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık üç hafta sürdü Sevgili Kalemkağıt, torf ve perlit karışımını kullandım. İlk iki hafta kaloriferin üzerinde durdular, ağızları kapalı bir şekilde. Günde bir kere havalandırdım, passiflora tohumlarının çimlenmesinde tazelik çok önemli. Sevgili İklimsizinde passiflora molissima tohumları çimlenmişti... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Bekliyoruz efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Marketlerde satılan beyaz peynir muhafaza kapları olan saydam kaplarına sera etkisi olur düşüncesi ile 15 tohum ektim 2 ay beklediğim halde çıkmadılar. 2. dememede gene aynı kaplara yaklasık 50 tohum ektim 1 ay sonra 2 tanesi çıktı 3 yaprak oldugunda mevcut 2 sini kaptan alıp ayrı ayrı daha küçük bir kaba fideleme yaptım, peynir kabında çıkan olmadıgı halde bir yerde sulamaya devam ettim. Buraya dikkat: Peynir kabında bu işlemden sonra 4 adet daha çimlenme oldu diğer ayırdıgım fidenin de yanından 1 tane daha çimlenen çıktı. Bu işlemin bir benzerini de tekneye ekmiş oldugum feslegen tohumlarına uygulamıştım, (tekne ihtiyacı nedeniyle )Yogun olarak ekmiş oldugum feslegen tohumlarından çıkanların 2 yaprak oldugunda dikkatli bir şekilde alıp mukavva yumurta muhafaza kaplarının gözlerine ektim ve suladım onlardanda ekmiş oldugum cansız fidelerin yanından daha önce yeşermemiş olan tohumların çimlenip çıktıgını gördüm. Sonuç: Ekimini yapıp uzun zaman beklediğiniz halde çıkan olmayan tohumların üzerlerini bir kürdan yardımı ile kabartarak havalandırıp çok ince 1 mm kalılıgında yeni toprakla örtüp yeniden sulayıp bekleyiniz umarım çıkacaklardır. Çünkü kaybedeceginiz bir şey yok. Mevcut durum : ilk aldıgım fideler 4-5 cm civarındalar 4-5 yapraklı durumdalar. digerleri ise henüz 2 yapraklı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
arkadaslar bende hala beklemekteyim aldıgım 3 tohumu ayrı ayrı saksılara ekmiştim saksının birinde bir fide cıktı ama passifloramı bılmıyorum sabısızlıkla beklıyorum umarım cıkarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
Bende pasifloralarımı dikeli 3-4 gün oluyor. Gözüm gibi bakıyorum. İnşallah sakınılan göze çöp batmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar bunlar ya yer kirazı **** çarkıfelek, saksıları karıştırdımda bilen varsa yardımcı olan olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar bunlar ya yer kirazı **** çarkıfelek, saksıları karıştırdımda bilen varsa yardımcı olan olursa sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler sayın kopshtar Allah razı olsun. eee benim pasifloralar ne oldu ozaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Saklanıyor olabilirler. Çoook uzun süre sıkılmadan saklanabilir hatta hiç çıkmayabilirler ![]() Çimlenmesi ayrı dert, çimlendikten sonra kefeni yırtana kadar büyümesi ayrı dert. Benim son fidem de kuruyunca yetişkin fidan mı alsam diye düşünmeye başladım :P |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |