View Single Post
Eski 06-06-2009, 11:27   #590
dostca
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-05-2007
Marketlerde satılan beyaz peynir muhafaza kapları olan saydam kaplarına sera etkisi olur düşüncesi ile 15 tohum ektim 2 ay beklediğim halde çıkmadılar.
2. dememede gene aynı kaplara yaklasık 50 tohum ektim 1 ay sonra 2 tanesi çıktı 3 yaprak oldugunda mevcut 2 sini kaptan alıp ayrı ayrı daha küçük bir kaba fideleme yaptım, peynir kabında çıkan olmadıgı halde bir yerde sulamaya devam ettim. Buraya dikkat:
Peynir kabında bu işlemden sonra 4 adet daha çimlenme oldu diğer ayırdıgım fidenin de yanından 1 tane daha çimlenen çıktı. Bu işlemin bir benzerini de tekneye ekmiş oldugum feslegen tohumlarına uygulamıştım, (tekne ihtiyacı nedeniyle )Yogun olarak ekmiş oldugum feslegen tohumlarından çıkanların 2 yaprak oldugunda dikkatli bir şekilde alıp mukavva yumurta muhafaza kaplarının gözlerine ektim ve suladım onlardanda ekmiş oldugum cansız fidelerin yanından daha önce yeşermemiş olan tohumların çimlenip çıktıgını gördüm.
Sonuç: Ekimini yapıp uzun zaman beklediğiniz halde çıkan olmayan tohumların üzerlerini bir kürdan yardımı ile kabartarak havalandırıp çok ince 1 mm kalılıgında yeni toprakla örtüp yeniden sulayıp bekleyiniz umarım çıkacaklardır. Çünkü kaybedeceginiz bir şey yok.
Mevcut durum : ilk aldıgım fideler 4-5 cm civarındalar 4-5 yapraklı durumdalar. digerleri ise henüz 2 yapraklı..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön