![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Aşılama yapmak istediğiniz turuncun t0prak seviyesinden bir karış yukarıya kadar olan kısmının çapı tahmini kaç cm? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Çoğunluğunun çapı 10 cm. ve yukarısı civarında. Azınlık olan kısım ise 5-10 cm arası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Bu konuda bir fikri, bilgisi olan kimse yok mu acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmayın Siz'e dönemedim. Narenciyede aşı yapmak istediğiniz anaç 3 ve daha yukarı yaşlardaysa aşı tutturmanız oldukça zordur. Göz aşısı yapıyorsanız aşı yaptığınız dalın 5-6 cm altından aşı yaptığınız yere su yürümesini engellemek için aşının tam hizasına gelecek şekilde kabukta enine 2-3 cm çentik atın. Kalem aşısı yapıyor iseniz yine aşı yaptığınız yerin 5-6 cm aşağısını sağlam bir iple sıkıca bağlayın.Tahminen 10-15 gün sonra aşınızın tuttuğunu gördüğünüzde çözün. Gerek göz gerekse kalem aşısı yaparken aşı alacağınız dalların geçen yılın sürgünlerinden olmasına dikkat edin. Toplam kaç ağaca aşı yapacaksınız? Bu pazar nasipse 3-4 bin aşı yaptıracağım.Görsel olarakta paylaşımda bulunmaya çalışırım. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yaşlı anaçlarda su istenilenden fazla yürüyor ve aşı gözünün kaynamasını engelliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2015
|
Peki hocam goz asisini yaparken gozu agacin neresinden alacagiz ben herhangi bor goz bulmadim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|