![]() |
|
|
|
#31 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
İnşallah siteye giriyorsunuz ve sorularıma cevap verirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Israrla minik cevizime ne yapmam gerektiğini soracağım. Eski bir konu; gözden kaçabilir düşüncesiyle. Buradaki profesyonel yazışmalara göre çok basit kalıyor sorum ama olsun. Ucunda bir canlı var... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
Turuncuhis, anladığım kadarıyla cevizin saksıda ve yaz aylarında çok güneşte kalmış.Saksıdaki ya da torbadaki ceviz hele bide yaz aylarında güneşten korunmuyorsa ne kadarda sulansa suyunu aldırmak çok zor.Büyüzden yapraklarını güneş yakar ,kararır ve sonra yapraklar dökülür.Ama sonra bahar geldiğinde yapraklar tekrar açar.Tahminime göre bu sebepten.Aynı zamanda cevizin özü boştur bunun da etkisi vardır. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sayın hlcuce, Evet saksımı güneşten korumadım. Çünkü aynı yolla büyüttüğümüz ceviz, bahçe duvarlarını ve çevresindeki ağaçların boyunu aşana dek gelişememişti. Bunları aşıp güneşe ulaşınca hızla dal, yaprak ve meyve bakımından coşmuştu. Bahara dek bekleyeceğim, eğer canlanmazsa söküp bakacağım köküne. Olmadıysa bir ceviz daha deneyeceğim. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
Fidandaki ve yapraklarındaki kuruma susuzluktan,aşırı gübrelemekten,güneşten veya kulanılan bi ilacın etkisinden olabilir.Bunu en iyi bilebilecek olan fidanın bakıcısıdır ama bunlarla alakalı olduğunu düşünmüyorsanız.Fidanın kökünde kök mantarı veya nematod dediğimiz hastalıkta olabilir. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
selamlar bende cok yerde olmadına dahir yazılara rastladım benim fikrim olmadı yönundedir |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
selamlar öncelikle bilgi için teşekkürler chadler ve diger yabancı ırklardan ceviz arıyorum bulundugum yerde yerli ırklar şebi bilecik ekimi çok ancak ben yabancı ırklardan yetiştirmek istiyorum sütyemez kaman cinsi de olabilir kuracagım küçük hobi bahçeme dikeceğim elinde 2012 mahsülü ceviz olan arkadaşlar bana mesaj atarlarsa sevinirim saygılar... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|