agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2011, 17:41   #1
/

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maybach Mesajı Göster
yoz alıp üzerine komşunun ağacından aşı yapacaksın
Merhabalar,açıklayabilirmisiniz? yoz derken?

monser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 15:52   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi monser Mesajı Göster
Merhabalar,açıklayabilirmisiniz? yoz derken?
yabani kendiliğinden yetişen aslen meyve vermeyen yahut kalitesiz yenmeyen meyvecikleri olan sağlam kök yapısına rağmen meyvesi degersiz fidanlar. sadece anaç fideler olarak kullanılabilir hani ağaç diplerinde her yıl çıkar budama zamanında kesip atarlar ya halk arasında değişik isimleri de var
yoz pratik bir yöntem olduğu için öncelikle onu tavsiye ettim yoz bulamazsan eğer arkadaşların dediği şekilde üretim yaparsın fakat uzun dönemli olur. daha kolay ve risksiz yöntem pazarda satılan kirazları bahçene dikip ona aşı yaparsan çok çok sağlam bir çoğaltma yapmış olursun

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 17:16   #3
/

Alıntı:
yabani kendiliğinden yetişen aslen meyve vermeyen yahut kalitesiz yenmeyen meyvecikleri olan sağlam kök yapısına rağmen meyvesi degersiz fidanlar. sadece anaç fideler olarak kullanılabilir hani ağaç diplerinde her yıl çıkar budama zamanında kesip atarlar ya halk arasında değişik isimleri de var
yoz pratik bir yöntem olduğu için öncelikle onu tavsiye ettim yoz bulamazsan eğer arkadaşların dediği şekilde üretim yaparsın fakat uzun dönemli olur. daha kolay ve risksiz yöntem pazarda satılan kirazları bahçene dikip ona aşı yaparsan çok çok sağlam bir çoğaltma yapmış olursun
Teşekkür ederim benim amacım bu kirazı yaşatmak, çünkü belki bir gün kuruyacak.Sahibi hiç bakmıyor çünkü.Ama ona rağmen inanın etli butlu,arayıpta zor bulacağınız bir kiraz veriyor.Bu yüzden bunu çoğaltmak istiyorum.
Peki pet şişe tekniği ile büyürse aynı kalitede olurmu acaba? geçen senelerde çektiğim resimde koyayayım dedim.sağlıcakla kalın.

Eski 02-04-2011, 19:43   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Peki pet şişe tekniği ile büyürse aynı kalitede olurmu acaba? geçen senelerde çektiğim resimde koyayayım dedim.sağlıcakla kalın.
sizin tarif ettiğiniz şekilde çelikleme de yapsanız tarif edilen şişe tekniğini de kullansanız aynı verimi alırsınız

Eski 03-04-2011, 11:29   #5
/

Alıntı:
sizin tarif ettiğiniz şekilde çelikleme de yapsanız tarif edilen şişe tekniğini de kullansanız aynı verimi alırsınız
Teşekkürler,bir deneyeyim sonucunu bildiririm ...

Eski 06-04-2011, 01:20   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Teşekkürler,bir deneyeyim sonucunu bildiririm ...
yalnız yanlış anlamanıza sebep olmuş olabilirim anaç ile aynı verimi alacağınız garanti değil anlatmak istediğim arkadaşların tavsiyesi çelikleme ve şişe ile köklendirme arasında bir verim farkının olmayacağı yönünde bu ayrıntıyı atlamayın bol şanslar

Eski 06-04-2011, 17:51   #7
/

Alıntı:
yalnız yanlış anlamanıza sebep olmuş olabilirim anaç ile aynı verimi alacağınız garanti değil anlatmak istediğim arkadaşların tavsiyesi çelikleme ve şişe ile köklendirme arasında bir verim farkının olmayacağı yönünde bu ayrıntıyı atlamayın bol şanslar
ok,ben zaten şişelemeyi yapacağım...teşekkürler uyarı için.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025