![]() |
|
|
![]() |
#1 |
/
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
begonvil gerçekten muhteşem bir bitki bende mor renkli begonvil var şubatın sonuna doğru çelik alacam acaba diyorum arkadaşlar hangi renk begonvili var yazsalar çelik takası yapabilirmiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Arkadaşlar, Sayın NejlaK'nin önerisini yerine getiremedim (Altmış yaşındayım ama annemle yaşıyorum. Ev onun, salona çiçek sokmuyor). Evin tek ısınan yeri salon. Bir başka özelliğimiz evimiz bütünüyle Kuzey'e bakıyor. Dolayısyla çoğu zaman dışarısı evden sıcak:=)) Begonvil yaprak vermeye, yeni yapraklarını da büyütmeye devam ediyor. Hiç kök yok. Üzüntü içinde "ne yapabilirim?" diye düşünüp durdum. Sonunda motosiklete binenlerin yaptığı bir şey geldi aklıma: Gazeteyle sarmak. Göğüslerine birkaç gazete yerleştirip soğuktan korunurlar. Beş litrelik pet şişede köklendiriyordum. Şişeyi birkaç kat gazeteye, onu da naylon poşete sararak ağzını bantladım. Üstten hava alıyor. Sonucu hep birlikte göreceğiz. En kötü olasılık- gelişmesi öyle gösteriyor- çeliğin üst kısmı Şubat'a kadar dayanacak gibi. Ben de Şubat'ta üstten kesip, toprakla buluştururum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Önerinize teşekkür ederim Nurcanaybay. Yazın sulamayı elimden geldiğince az yaptım.Sulamayı üç günde bire indirdim;dördüncü gün yapraklar direk pörsüyüp boyunlarını büktü.İki günde bir suladığımda da dediğim gibi çiçeği az oldu. Sanırım saksıda oldukları için sulama dengesini tutturamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2007
|
Ada Begonvili
Alıntı:
Büyükada da olduğunu söylediğiniz bahçıvanın adresini ve hatta varsa telefonunu bildirmenizi rica ederim.Email adresim mfalbas@hotmail.com Şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili falbas, Yazın adaya geldiğinde bizim begonvillerden çelik için dallar koparırsan,sn.Ahmeterin pet şişe uygulamasıyle çok rahat köklendirebilirsin..Benim Begonvilim, saksıda yaşamaya mahküm..9 derecenin altında dışarıda yaşamasına imkan yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Bu günler çelik köklendirmeye uygun mudur? Düzenleyen aygün : 01-04-2010 saat 21:04 Neden: sözcük ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Çok teşekkür ederim. Öyleyse hayal kırıklığı yaşamaktansa yazı beklemek en doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil
SAYIN FÜSÜN 30 çok fazla 25 diyelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Hayır arkadaşım , sevgili Füsun çok haklı 30 derece , hocalarımız başarılı köklendirme için haziran ve temmuz ayını öneriyorlar . Sayın ahmeterin önerdiği yöntemle ağustosta köklendirmeyi ben bile başardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Çiğdooş, Fide satış bölümünde Mutlu Kutlu'da begonvilin en güzel türleri var üstelik kargo ile bir günde gönderiyor hasar görmeden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Arkadaşlar birkaçtane çelik buldum ince ve yeşil dalları ayırıp bardakta suya koydum daha kalın ve odunsu görünüme sahip olan dalıda saksıya torf, funda toprağı ve bahçe topragı karışımına ekip suladım balkonumda yarı gölge sayılabilecek aydınlık bir yere koydum elimde köklendirme hormonu yoktu o yüzden direk topraga ektim inşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Begonvilin köklenmesi için havaların sıcak olması gerekiyor. Geçen yaz pet şişe ile kapatıp köklendiren arkadaşlar olmuştu. Almira'nın başarılı denemeleri olduğunu biliyorum. Bu bölümün geçmiş sayfalarında bilgiler mevcut. Bu yaz ben de deneyeceğim. Bol şans. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Benim begonvilde(nar kırmızısı renginde)hala kuru duruyor bahçede dikili sanırım kurudu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Yılmaz bey, sizde bir deneyin gövdesinden hafif kazır gibi yapıp bakın bakalım canlımı, benimkini antalya/kaş dan alırken satıcı deniz havası alması lazım demişti. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama öyle söylemişti. Belkide bahçede soğuya dayanamamış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Merhaba, Geçenlerde bir seminer için gittiğim Antalya'da görüp hayran kaldığım begonvillerde küçük bir çelik alıp Ankara'ya kadar yanımda getirdim. Gelir gelmez hemen suya koyup köklenmesini bekledim ama 2 hafta geçmesine rağmen çelikte hiçbir hareketlenme yoktu. Üstelik alttan bazı yaprakları da kurumaya başlamıştı. Ne yapabilirim diye düşünürken forumda Ahmet Bey'in çelik üretim yöntemini gördüm ve hemen işe giriştim. Ortaya böyle bişey çıktı. ![]() ![]() ![]() Yalnız ben çeliği üstten yerleştirmedim. Şişeyi ortadan kestim, çeliği yerleştirip bantladım. Böylesi daha kolay oldu. Köklendirme için uygun zamanda mıyız bilmiyorum, umarım köklendirebilirim. Anladığım kadarıyla begonvil sıcak ve nemli iklimi seven bir bitki. Ankara'nın kuru havasına alışır inşallah. Kışın da içeri almam gerekir sanırım soğuğa da dayanıklı olmasa gerek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() çelik oldukça küçük olduğundan küçük bir saksıya diktim ama umarım yeterli büyüklüktedir. Bir de içeride mi yoksa dışarıda balkonda mı durmasının daha uygun olacağı konusunda emin olamadım, şu an içerde ama sizce nerede durması daha uygun olur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() görüldüğü üzere keyfi baya yerinde açık havayı daha çok sevdi, yalnız ne zaman çiçek açacak çok merak ediyorum. Bu yaz bitmeden çiçek açma ihtimali var mı sizce? Bir de saksısısnın boyutları hakkında hala endişeliyim, daha büyük bir saksıya almalı mıyım acaba? Bu mevsim saksı değiştirmek için ne kadar uygundur o da ayrı bir mesele tabi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil çelikle üretim
Alıntı:
|
|