![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ahmeter'in yöntemini ben de deniyorum ama pek umudum yok. Zira havalar serinlemeye başladı. Cam kavanoz kullandım, henüz 4 gün oldu ama gelişme yok. Sanırım denemekte geç kaldım. Yaz başında aldığım fotoğraftaki begonvilim ilk aldığımda üzerinde olan tüm çiçeklerini dökmüş, birdaha çiçeklenmemişti. Son günlerde 3 dalında çiçeklenme başladı. Oysa Ekim geldi, havalar akşamları iyice serinlemeye başladı. Benim begonvil kendini şaşırdı galiba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
pet şişe yöntemi?
Ahmet bey'in pet şişe yöntemi için uygun ay değil sanırım çünkü şişenin içindeki çeliklerin üzerinde beyaz pamukçuklar oluşmaya başladı. Çelikleyeli 10, şişenin ağzını açalı 3 gün oldu henüz ne kök ne de yaprak namına bişey yok. Nerde yanlış yaptım acaba? Yardımlarınızı bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil çelikden üretim zamanı geçti
Pet şişe usulü ançak yaz aylarında olabilir zaten şimdi uygun çelik de bulmak zor Kemerden bir site üyesi uygun fiatlarla kargo ile gönderiyor aynı zamanda katalogdan renklerini seçebilirsiniz iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
teşekkürler
Forumda okuduklarıma göre sonbahar aylarında da olabileciği düşünmüştüm. Ancak başarılı olamayacağım herhalde. Yine de denemiş oldum. Ahmet bey sizce önümüzdeki aylardan en yakın hangisinde bu yöntem başarılı olabilir? Vereceğiniz bilgiye göre tekrar deneme yapacağım. Üretmek istediğim çift renk begovil en çok. Başarılı olabilirsem tutan çeliklerden isteyenlere de vermeyi düşünüyorum. Tabi isterseniz yöntemin fikir babası olarak ilk önce size bir tane göndereceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kubat bey , buyukçoban arkadaşımız aynı soruyu sormuş , sizden hemen önce . Sn . ahmeter de cevaplamış . Aynı sayfa olduğu için cevaplayan çıkmadı sanırım . Sorduğunuz begonvilin resmini görebilirmiyiz acaba ? Böyle sorduğunuzda hayali bir bitkiden bahsetmek zor oluyor . Begonvil güneşi seven bir bitki ve 30 derecenin altında köklenmesi mümkün değill . Şu anki İstanbul şartlarında üzerinde çiçek varsa bence sadece şükredip , güzellğinin tadını çıkarın . Saygılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
zamanı değilmiş ben de bunu deneyerek öğrendim. Çelikler pamukcuklaştı ama kök veya yaprak henüz yok. Baharda tekrar deneyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2013
|
pet nasıl yapılır nasıl ekilir hangi toprak bilgi veririmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
ahmeter bey merhabalar kemerdeki uye ve katologa nasıl ulaşabiliriz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
BenBen1967 Umarım kökleri çınar gibi olur umarım bol çiçeğiyle sizi mutlu eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevimciğim bunlar Haziran ayında çeliklediklerimden. Aynı renkten üç tane tutmuş. Birisini kendime, birisini kardeşime, diğerinide Adalet hanıma ayırdım. Haziranda diğer renklerde de çelikleme yapacağım. Sana da o zaman çeliklerden göndereyim. Şubat ayında yaptığım çeliklerin hiç biri köklenmedi. Sanırım yeterli ısıyı sağlayamadım. Haziranda köklendirme hormonu ve perlitle çeliklerin köklenme oranı çok yüksek. Benim için de bu yıl tecrübe yılı oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Sayın sarge, Çelikle yetiştirmek için güzel bir yöntem var pet şişe içinde. Alacağınız çelikleri bu yöntemle yetiştirmeyi deneyebilirsiniz...Ancak çelikleme tarihine dikkat etmek gerekiyor. Ben ekim ayında denedim başarısız. Baharda tekrar deneyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
/
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Perlit havuzum var. Eğer çelik bulabilirsem burda köklendirme yapmaya çalışacam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kubat İzmirli, dilerim bahara çiçeklerini yine görürsünüz... Ahmeter Beyin çelikten üretme metodunda bir türlü başarılı olamadım. Baharda yine deneyeceğim. Begonvilinizin kışı atlatacağına inanıyorum ama baharda bana hatırlatırsanız sizin için de istediğiniz bir rengi çelikle üretmeye çalışırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kubat, Etrafini ve kok cevresini naylonla (ambalaj naylonu) sarmak ise yarayabilir. Benimkiler saksida olduklarindan eve aldim. Koklerini samanla da malclamak olabilir.(soguktan zarar gormemesi icin) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Günaydın arkadaşlar, begonvil çeliğim iki aydır suda. Bu bölümde yazılan her iletiyi okudum. Her yeni iletide de durup karar vermeye çalıştım. Adını da burada öğrendim(ama unuttum tabii), bana göre "alacapenşe begonvil". Görüntüsüne vurulup sahibinden izin alarak iki çelik aldım, gelir gelmez suya koydum. Sonra bu sayfayı açarak bilgilere ulaştım. Bu bilgiler yanlış zamanda çelik aldığımı, yaşama şansı olmadığını gösterdi. Üzüldüm, atmaya kıyamadım. Öylece suda kaldı. Yaklaşık bir buçuk ay yaprak ve çiçekler üzerinde durdu. Sonra önce çiçekler gitti, arkasından yapraklar. Gövde diriydi ama hiç kök yok. Bir hafta önce yeni yapraklar görüldü. Onlar yavaş da olsa büyüyorlar. Yaşadığım bölgede renk renk begonviller çiçek şenliğini sürdürüyor bu arada. Yani hava çok soğuk değil. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Sanki içeri alsam ölecek. Almasam bu "zemheri"de soğuk öldürecek. Çünkü suda, korunmasız. Korkum korumak isterken öldürmek. Ne dersiniz, böylece kalsın mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tiya, eğer o çelikler bende olsaydı, toprakla buluşturamayacağıma göre - mevsim olarak tutmaz çünkü- suda bekletir ama mutlaka içeri alırdım. En azında oda sıcaklığında uzun süre kalınca köklenme durumunu gözlemlerdim. Dilerim kış sonu bol köklü, toprakla buluşmaya hazır begonvil çelikleriniz olur. Sonucu bize de bildirirseniz memnun olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Merhabalar... Bir apartmanın bahçesinde binaya sardırılan,rengi bordo gibi görünen ,her bir salkımı top top sallanan katlı çiçekleri olan bir begonvil gördüm.Böyle katlı olanını ilk defa görüyorum.Artık begonvil izlemeye gidecek kadar tutkunu oldum.Kafaya koydum ;çelik isteyeceğim.Ama ne zaman uygun olur bilemiyorum.Antalya şartlarında evde köklendirebilir miyim ?Yoksa biraz daha sabredip baharı mı bekliyeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Muhacir07, bu mevsim olmaz, baharı bekleyin derim ben... Çeliği bile köklendirmesi zor bir çiçek begonvil... Ahmeter Beyin yöntemini Nisan ayları gibi denemenizi öneririm... ( Bu arada ben de muhacirim...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
benimde yazlıkta mor-mor beyaz-kırmızı katmerli-pembe-pembe beyaz begonvillerim kırmızı begonvilim eylülde birden yapraklarını çiçeklerini döktü öylece kaldı budamadımda gelirken diplerini yanmış hayvan gübresiyle kapattım(tüm bahçedeki çiçeklerin hepsininkinidetabiki)boyu 1m yakın acaba kurudumu?baharda budasam budadıklarımı çelik yapsam olurmu? ama dalları okadar kalın degil.şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Teşekkürler Nejla K, hemen içeri alıyorum çelikleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Muhacir arkadaşlar... Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Benim için sabretmesi zor olacak ama beklemekten başka şansım yok ![]() Neyse ki gördüğüm begonvil evime yakın,seyretmek için çok yol katetmeyeceğim ![]() Resmini çekebilirsem görmenizi çok isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Sayın Muhacir07, bundan iki ay önce benim begonvilim kırıldı. Kırılan dalından çelik aldım. Kapalı olan balkondaki saksıya diktim, üzerinede pet su şişesini keserek kapattım. Şimdi yapraklandı. Siz de deneyebilirsiniz. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Sn.Erdek teşekkür ederim.Çeliğin nasıl olacağını tam anlayabilirsem şansımı bahçemizdeki begonvilden yana kullanmak istiyorum.Baharda da o hayran kaldığım begonvili düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitki, bitkileri |
|
|