agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-07-2016, 13:57   #11
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enguvenuye Mesajı Göster
Merhabalar,
Bir kac ay once iki adet ceviz cimlendirmeyi basardim. Ikisi ayni saksi icerisindeydi. boylari 10-15 cm'i gecince iki ayri saksiya diktim. 1 aydir her ikisi de oldukca saglikli bir sekilde buyumekteydiler ancak simdi alt yapraklarda kuruma goruyorum. Su anda birinin boyu 30 digerinin ki 20 cm. Son 1 hafta icinde alttan ikinci yapraklarda kurumuya basladi. sararma yok, resim cekip eklemeye calisacagim. Bu durum hakkinda bilgisi olan var mi? Cok sulamis olma ihtimalim var. Okudugum kadari ile cok sulama veya az sulamadan kaynakli yaprak kurumasi olabiliyormus. Cevizlerimi nasil kurtarabilirim? Heyecanla buyumelerini beklerken boyle bir durumla karsilasmayi hic beklemiyordum. Lutfen yardimlarinizi bekliyorum.
Muhtemelen saksınız küçük geliyor. Altında tabak var mı? Su verdiğinizde tabakta bir miktar biriksin. Günde 1 saat direk güneş yeterli. Fazlası sararma solma ve sonunda ölüm getiriyor. Saksı ve toprağı asla güneşten ısınmamalı.

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025