agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-03-2013, 21:19   #11
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Arrow

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
İyi soru Bitkinin sürekli ışığa maruz kalması durumunda karanlıktaki gelişimi engellenmiş olabilir ve bu bazı olumsuzluklar yaratabilir. Bunlar neler olabilir emin değilim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. İşin bu yönünü irdeleyen olmuş mu biraz bakınayım.
Iki gunluk kisa arastirmamda genellikle 12 ile 16 saat arasi isik almasi gerektigi tavsiye ediliyor. Bu da demek oluyor ki mart ayi oncesi cimlenen bitkiler icin isiklandirma sistemi kullanilmasi gerekli. Mart ayindan sonra 12 saat ve uzeri gunduz oluyor ama ilk ve son gunes isinlari baya zayif durumda(gozlemlerin bunlar en azindan) o yuzden, mayis basina kadar, kurdugum isik duzenegini kullanmaya karar verdim.

Ama isik olmadan olmaz diye birsey katiyen soylemem, ama o kadar emek verdikten sonra birkac saat isikta tutmusum, zarari olacagini sanmiyorum.

Merak edenler olursa, fidelerim ortalama 14 saat isik(gunes+lamba) goruyorlar. Simdilik asiri uzama ve ya sararma dertleri yok cok sukurler olsun.

Herkese iyi geceler.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025