agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2013, 07:41   #1
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster

Aşağıdaki resim buz çiçeğime ait. Dün çimlenmeye başladılar. Bu saksı da şuan ışığın altında duruyor. Toprağı kuru gibi, acaba su dökmeme gereke var mı yoksa iyice kurumasınımı bekleyeyim?
Saksı harcı, ne kuru ne de ıslak olmalı. Anladığım kadarı ile siz dengeyi bir türlü bulamamışsınız. Şöyle söyleyeyim; torfun üzerinde kuru yer olmamalı, yüzeyin her tarafı nemli(ıslak değil) olmalı ve kurumaya yüz tuttukça hafif hafif fısfıslamalı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster
Yine pencere kenarında çimlendirmeye çalıştığım zinnialar ışık almalarına rağmen çok uzadılar ve neredeyse ölmek üzereler. Toprakları kupkuru ama uzamalarını engelleyemiyorum.
Toprak kupkuru olmamalı, yukarı da da anlattığım gibi olmalı. Yukarıdan ışık veriyorsunuz. Bitkileriniz de ona ulaşabilmek için sürekli uzuyorlar

Yani gece olmamış, hâlâ gündüzmüş gibi güneş ışığına doğru uzamaya devam ediyorlar.

Yapay ışıkla fide yetiştirme; gübreleme + sulama + ışık şiddeti ayarlaması vs. gibi profesyonel aşamada yapılan bir işlemdir. Bu profesyonel aşamada; zaman zaman gübrenin çeşidi, ışığın şiddeti, sulamanın sıklığı ve miktarı, rüzgarın şiddeti, ortamın oksijeni gibi ayarlamalar sıkı tâkiple yapılır.

Ben sizin yerinizde olsam, yapay ışıkla fide yetiştirmeyi şimdilik düşünmem. Sadece gündüz güneş ışığına çıkarırım fidelerimi

Sabredin, yapay ışıkla fide yetiştirme aşamasına da geleceğiz

Servi sarmaşıklarınıza gelince; bekleyelim, durumu zaman gösterecek ama siz sabırlı olun. Aceleci olup, ani olarak bitkilerinize bir şeyler denemekten kaçının bu aralar

Ama sarmaşıklarınızın bakımını, büyüyeceklermiş gibi yapmaya devam edin

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 09:19   #2
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Merhabalar,

Bunlarda benim minik domateslerim yeni şaşırtma yaptım acaba gerçek saksılarına ne zaman almam gerektiğini nasıl anlayacağım? Birde saksısına alırken gübre eklemeli miyim? Geçen sene marul ve havuç yetiştirdim hiç gübre koymadan ama sanırım gübrelersem daha iyi verim alırım. Birde toprak karışımım ne olmalı domates için?

Teşekkürler şimdiden,

Eklenen Resimler

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 09:22   #3
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Merhabalar,

Bunlarda benim minik domateslerim yeni şaşırtma yaptım acaba gerçek saksılarına ne zaman almam gerektiğini nasıl anlayacağım? Birde saksısına alırken gübre eklemeli miyim? Geçen sene marul ve havuç yetiştirdim hiç gübre koymadan ama sanırım gübrelersem daha iyi verim alırım. Birde toprak karışımım ne olmalı domates için?

Teşekkürler şimdiden,
http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/14832.htm

Buradan domates ile ilgili detayli bilgileri bulabilirsiniz. Siz tohumlari ne zaman ektiniz acaba? Benim domates fideciklerine gore biraz gelismis duruyorlarda, karsilastirmak istedim.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 11:45   #4
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Merhabalar,

Teşekkürler şimdiden,
Size söyleyeyim

Yaklaşık 1 ayları var daha. Gerçek saksılarına almak için tomurcukların oluşmaya başladığı evreyi beklerseniz, işte o zaman fideleriniz daha verimli olacaktır.

Gerçek yerlerine dikerken, seyreltik(hafif) gübre şerbeti ile can suyunu verebilir ya da taban gübresi koyabilirsiniz. Gelişmeleri hep beraber tâkip edeceğiz zaten, tasalanmayın

Bu arada; şaşırtmadan sonra hiç gübreleme yaptınız mı?

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 11:53   #5
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Size söyleyeyim

Yaklaşık 1 ayları var daha. Gerçek saksılarına almak için tomurcukların oluşmaya başladığı evreyi beklerseniz, işte o zaman fideleriniz daha verimli olacaktır.

Gerçek yerlerine dikerken, seyreltik(hafif) gübre şerbeti ile can suyunu verebilir ya da taban gübresi koyabilirsiniz. Gelişmeleri hep beraber tâkip edeceğiz zaten, tasalanmayın

Emre bey çok teşekkür ederim biraz daha sabredicem anlaşılan hayır şuana kadar hiç gübre kullanmadım ve nasıl bir gübre alıp nasıl uygulayacağımıda hiç bilmiyorum geçen sene marul ve havuç yetiştirdim balkonumda ama gübreleme yapmadığım için bilgim yok bu konuda bilgilendirirseniz çok çok mutlu olurum.

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 12:08   #6
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Size söyleyeyim

Taban gübresini netten arastirdim, ozel, ilk gelisim icin uygulaniyormus. Ama benim burada bu gubreyi bulmam imkansiz, acaba at ya da karisik hayvan gubresi koysam, ayni isi gorur mu? Ayrica oran nasil olmasi lazim? Hulyab gibi ben de simdiye kadar hic gubre kullanmadim. Sizi de soru bombardimana soktuk ama Kusura bakmayin.

Bu site de biraz ayrintili anlatilmis : http://www.ziraatciyiz.biz/hangi-gub...nir-t1459.html

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025