![]() |
|
|
![]() |
#1 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Yani gece olmamış, hâlâ gündüzmüş gibi güneş ışığına doğru uzamaya devam ediyorlar. Yapay ışıkla fide yetiştirme; gübreleme + sulama + ışık şiddeti ayarlaması vs. gibi profesyonel aşamada yapılan bir işlemdir. Bu profesyonel aşamada; zaman zaman gübrenin çeşidi, ışığın şiddeti, sulamanın sıklığı ve miktarı, rüzgarın şiddeti, ortamın oksijeni gibi ayarlamalar sıkı tâkiple yapılır. Ben sizin yerinizde olsam, yapay ışıkla fide yetiştirmeyi şimdilik düşünmem. Sadece gündüz güneş ışığına çıkarırım fidelerimi ![]() Sabredin, yapay ışıkla fide yetiştirme aşamasına da geleceğiz ![]() Servi sarmaşıklarınıza gelince; bekleyelim, durumu zaman gösterecek ama siz sabırlı olun. Aceleci olup, ani olarak bitkilerinize bir şeyler denemekten kaçının bu aralar ![]() Ama sarmaşıklarınızın bakımını, büyüyeceklermiş gibi yapmaya devam edin ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Merhabalar, Bunlarda benim minik domateslerim yeni şaşırtma yaptım acaba gerçek saksılarına ne zaman almam gerektiğini nasıl anlayacağım? Birde saksısına alırken gübre eklemeli miyim? Geçen sene marul ve havuç yetiştirdim hiç gübre koymadan ama sanırım gübrelersem daha iyi verim alırım. Birde toprak karışımım ne olmalı domates için? Teşekkürler şimdiden, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Alıntı:
Buradan domates ile ilgili detayli bilgileri bulabilirsiniz. Siz tohumlari ne zaman ektiniz acaba? Benim domates fideciklerine gore biraz gelismis duruyorlarda, karsilastirmak istedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yaklaşık 1 ayları var daha. Gerçek saksılarına almak için tomurcukların oluşmaya başladığı evreyi beklerseniz, işte o zaman fideleriniz daha verimli olacaktır. Gerçek yerlerine dikerken, seyreltik(hafif) gübre şerbeti ile can suyunu verebilir ya da taban gübresi koyabilirsiniz. Gelişmeleri hep beraber tâkip edeceğiz zaten, tasalanmayın ![]() Bu arada; şaşırtmadan sonra hiç gübreleme yaptınız mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
![]() Alıntı:
![]() Bu site de biraz ayrintili anlatilmis : http://www.ziraatciyiz.biz/hangi-gub...nir-t1459.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|